sistemi nereden topluyorsunuz ?AMD Ryzen 7 7700X.
ASUS ROG STRIX B650E-F Gaming Wi-Fi 6400MHz(OC) DDR5.
Gigabyte GeForce RTX 4070 Gaming OC 12 GB GDDR6X DLSS 3
Corsair 32 GB (2x16 GB) Vengeance RGB 6400MHz CL36 DDR5.
Corsair H150 RGB 360mm işlemci sıvı soğutucu.
Kingston 1TB Fury Renegade heatsink GEN4x4 NVMe M.2 2280 SSD (7300 MB okuma / 6000 MB yazma)
FSP HD2 850W gen5.
Strix ne alakası var arkadaş. CArbon bile aynı performansı veriyor. X670 Crosshair Extereme kulanmış biri olarak para israfı görüyorum bunu. GALAX dediğin marka yıllardır bu işin içinde. 4070 al madem olay ROG ise. Dİyoum kasa, görünüş önemli değil gidin kasaya 5 vermektense 1 verin kalan 4'e ise daha iyi GPU al.Neyi anladığın yok birader? Gidip 16 gb ram eklemişsin. Anakartı Rog Strix seçmemişsin. Sıvı soğutucuya 3 bin olsa diyorsun ama orda 5.000'den aşağı sıvı soğutma yok.(Cooler master olan kronik sorunlu onu saymıyorum bile).
Sen boşver dostum. 4080 al dedikleri ekran kartı da Galax. 70 dereceden aşağı çalıştırmaz. Böyle iş bilmeyenlere satıyorlar böyle sistemleri. Ram 40 CL. Nerden baksan 15-20 fps kaybı demek. 4080 alacağım sistemi coil whinelı PSU'ya emanet edeceğiz bunlara kalsa. 7700x alacağız anakart Prime olacak. O da 70 dereceye varan sıcaklıklarda çalışıyor. Yeter ki 4080 olsun da sistemin geri kalan parçaları kumdan olsun bunlara.
Parası olan verir. Kimse karışamaz.Yorumum kullanım aracıydı gerçekten bir ekran kartına 38k vermek ne kadar mantıklı? işlemcisine oranla F/P 4070 yeticeğini düşündüm yoksa 4080'in daha üstün bir kart olduğu bariz.
İşlemcide base haline baktım özelleştirmeye bakmadım, yorumumu dikkate almamanız gerçekten beni için önemli bir durum değil sadece sisteminin yeterli olduğunu işlemcinin ekran kartına oraranan önemini belirtmek istedim.
Çok pahalı.
VULCAN-5500 / AMD Ryzen 5 5500 MPK / GALAX GeForce RTX 4060 1-Click OC 2X V2 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
VULCAN-5500 sistem tavsiyesidir. GALAX RTX 4060 ekran kartı ve AMD Ryzen 5 5500 işlemci ile üst seviye oyun deneyimini sunmak için tasarlandı.www.gaming.gen.tr
Bu bütçede bu alınır.
4080 alıp işlemciyi Ryzen 5 5700 almak saçma geldi bana üstüne oyun developer ya da grafik tasarımla işi yoksa 16 GB fazla ekran kartı için 4060 8 gbın yetersizliği konusunda herkes hemfikir lakın 16 GB gereksiz.
İtopyadan sadece inceledim. Ama akakce gibi sitelerden parçaları daha ucuza toplayana bilirsistemi nereden topluyorsunuz ?
Arkadaşım herkes bütçesine göre veya sistemin özelliğine göre alır. Sirkte palyaço gibi sözler olmuyor. Lütfen .ROG isteyen adamın bütçeyi kafasına takmaması lazım. Yakın performans veren kart yerine ismi olan markayı kullanmak için +6-10k veren adam soğutma için ağlamayacak. Ağlayacaksa GTX 750 Ti yeter kendisine.
DOST-EVANGELION-02 / INTEL i7-14700K / ASUS ROG STRIX GeForce RTX 4090 OC EVA-02 Edition 24GB / 64GB RAM / 2TB M.2 SSD Gaming Bilgisayar
DOST-EVANGELION-02 oyuncu bilgisayarı Özel seri olan ASUS ROG STRIX GeForce RTX 4090 OC EVA-02 Edition 24GB ekran kartına sahip ayrıca Intel Core i7-14700K işlemci ile üst seviye oyun deneyimini en uygun fiyat ile sunmak için tasarlandı.www.gaming.gen.tr
Hocam sizin istediğiniz sistem bu sanırım. Aslında tartışmanız oldukça anlamsız çünkü konu sahibi kasa ile ne yapacağını söylememiş. İş için kullanacaksa (render vb) sizin dediklerniz daha önemli ancak oyun oynamak için istiyorsa 70K'ya bu sistemi alacağına sirkte palyaço olarak çalışabir. Dediğim gibi ROG ekran kartı kullanmak isteyen kişi parayı dert etmeyecek, edecekse ROG kullanmayacak.
Tamam o zaman 60 bin liralık 4070'iniz hayırlı olsun.Hazırladığım sistem kafama yattı.
İstersen H610'a I9 14900K bile takarsın. ÇAlışır. Anaakart uyumluluğu diye birşey yok yani (Soket harici).Hocam çok değişik tartışma olmuş. Hazırladığım sistem kafama yattı. Ben sadece teknik açıdan, ne bileyim anakart, işlemci, ekran kartı uyumluluğunu darboğaz dedikleri olay yaşanır mı diye fikirlerinizi almak istemiştim.
İtopyadan sadece inceledim. Ama akakce gibi sitelerden parçaları daha ucuza toplayana bilir
Arkadaşım herkes bütçesine göre veya sistemin özelliğine göre alır. Sirkte palyaço gibi sözler olmuyor. Lütfen .
Ama işte ne kadar mantıklı olur orası var da neyse ya kimlere ne anlatmaya çalışıyoruz.İstersen H610'a I9 14900K bile takarsın. Çalışır.
Valla soğudum pc denAma işte ne kadar mantıklı olur orası var da neyse ya kimlere ne anlatmaya çalışıyoruz.
60-70 bin liraya 4080 alabilecekken 4070 alırsanız soğumanız normal.Valla soğudum pc den.
60-70 bin liraya 4080 alabilecekken 4070 alırsanız soğumanız normal.