RTX 4070 sistem oyun oynarken birdenbire kapanıyor

serdarotaci

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Oto Elektronik
Dostlarım merhaba,

Bilgisayarını nisan ayında topladım ve o günden itibaren yaşadığım bir sıkıntım bulunuyor. Forza Horizon 5, ranch SIM. Farming SIM. vs. vs. Gibi oyunları oynarken 30 dakika sürmeden bilgisayarım kendini resetliyor ve otomatik olarak BIOS menüsüne atıyor. Valorant, CS gibi oyunlarada böyle bir durum yaşamadım. Sistem özelliklerim ise aşağıdaki gibidir. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Hepinize hayırlı günler diliyorum.

Anakart: ASUS B650M-K (AM5)
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600.
Ekran kartı: MSI RTX 4070 12 GB OC.
RAM: G.Skill 2*16 6400MHz Dual RAM.
İşlemci soğutucu: Thermaltake water 3.0 sıvı soğutma.
Güç kaynağı: Rampage 700W 80+

Herhangi bir darboğaz - FPS kaybı yaşamıyorum fakat maalesef böyle can sıkıcı bir sorunum var.

Dostlarım merhaba,

Bilgisayarını nisan ayında topladım ve o günden itibaren yaşadığım bir sıkıntım bulunuyor. Forza Horizon 5, ranch SIM. Farming SIM. vs. vs. Gibi oyunları oynarken 30 dakika sürmeden bilgisayarım kendini resetliyor ve otomatik olarak BIOS menüsüne atıyor. Valorant, CS gibi oyunlarada böyle bir durum yaşamadım. Sistem özelliklerim ise aşağıdaki gibidir. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Hepinize hayırlı günler diliyorum.

Anakart: ASUS B650M-K (AM5)
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600.
Ekran kartı: MSI RTX 4070 12 GB OC.
RAM: G.Skill 2*16 6400MHz Dual RAM.
İşlemci soğutucu: Thermaltake water 3.0 sıvı soğutma.
Güç kaynağı: Rampage 700W 80+

Herhangi bir darboğaz - FPS kaybı yaşamıyorum fakat maalesef böyle can sıkıcı bir sorunum var.
SSD'ye HdTune ile bad sector testi yapar mısın?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Önce videodaki işlemleri yapıyorsun Forza Horizon 5'e giriş yapıyorsun 5-10 dakika oynadıktan sonra ekran görüntüsü alıp buraya yüklüyorsun sıcaklıkları kontrol edelim. Eğer sıcaklıklarda bir sorun yoksa sorun PSU'da demektir. Kesin sorun şudur budur demiyorum fakat dediklerim yüksek ihtimalle doğru çıkacak.

Valorant, CS de sorun yaşamamanın sebebi hafif oyun oldukları için. Dediğim gibi ya işlemci fazla ısınıyor veya ekran kartı ve işlemci ağır oyunlarda fazla güç çektiği için PSU da sorun varsa dayanmıyor.

Sıcaklık kaynaklı olduğunu bende düşündüm ama BIOS'a niye atıyor ki?

Onu bende anlayamadım sıcaklık değerlerini bir görelim tartışalım hep beraber. Bilgisayar reset attığı için anakart modeline bağlı olarak yapıyor olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Önce videodaki işlemleri yapıyorsun Forza Horizon 5'e giriş yapıyorsun 5-10 dakika oynadıktan sonra ekran görüntüsü alıp buraya yüklüyorsun sıcaklıkları kontrol edelim. Eğer sıcaklıklarda bir sorun yoksa sorun PSU'da demektir. Kesin sorun şudur budur demiyorum fakat dediklerim yüksek ihtimalle doğru çıkacak.

Hocam dediğiniz işlemleri yaptım anlık görüntü bu şekilde

Bir de dostlar RAM'larim 4800 MHz çalışıyor ben bunu OC yapınca yani 6400'e çıkartınca bilgisayar yine kafayı yiyor resmen. Örneğin Valorant'ta bir el oynamadan illk önce oyun kapanıyor hemen ardından PC donuyor. Fakat 4800 de çalışırken böyle bir sorunum yok.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-01 094239.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-01 094239.png
    2,8 MB · Görüntüleme: 36
Hocam dediğiniz işlemleri yaptım anlık görüntü bu şekilde.

Bir de dostlar RAM'larim 4800 MHz çalışıyor ben bunu OC yapınca yani 6400'e çıkartınca bilgisayar yine kafayı yiyor resmen. Örneğin Valorant'ta bir el oynamadan illk önce oyun kapanıyor hemen ardından PC donuyor. Fakat 4800 de çalışırken böyle bir sorunum yok.

Dostum RAM'lere o kadar overclockyapılmaz BIOS'tan bütün ayarları sıfırlayın bilgisayarı normal olarak kullanının bir de çektiğiniz fotoğrafı oyun açıldıktan hemen sonra mı çektiniz bir 10 dakika falan oynasaydınız en az. Eğer 10 dakikadan sonra çektiyseniz sıcaklıklar normal.

Dostum RAM'lere o kadar overclockyapılmaz BIOS'tan bütün ayarları sıfırlayın bilgisayarı normal olarak kullanının bir de çektiğiniz fotoğrafı oyun açıldıktan hemen sonra mı çektiniz bir 10 dakika falan oynasaydınız en az. Eğer 10 dakikadan sonra çektiyseniz sıcaklıklar normal.
Hocam dediğiniz gibi yaklaşık 15 dk boyunca oynadım bios ayarlarıda şuan normal ilk başa döndürdüm o şekilde oynadım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı