RTX 4070 sistemde mavi ekran hatası

Rioshine

Centipat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 16 GB 1x16 GB Ripjaws S5 DDR5 5600 MHz CL36 1.2V PC RAM
SSD veya HDD modeli
Crucial 1 TB P3 Plus m2 okuma 5000 yazma 3600
Ekran kartı
Zotac 4070 Twin Edge
Anakart
Asrock B760 Lightning
İşlemci
i5 14600KF 5.30 GHz 20 mb önbellek 10 nm
3-4 ayda 3 kere format attım mavi ekran sorunu yüzünden ama değişen hiçbir şey olmadı günlerce uğraştım hala devam ediyor. Bugün iki kere daha hata verdi ondan önce on günde 5-6 kere vermişti minidump dosyasında duruyorlardı ama bugünkü iki hatadan sonra eskileri silindi bugün eklenen ikisi duruyor sadece onları da burada paylaşıyorum.

Gerekli binbir türlü test çözüm aradım denedim hiçbiri işe yaramadı ne yapmam gerekiyor bilgisi olan yönlendirebilirse çok makbule geçer teşekkürler.

Minidump.rar dosyalar burada.

CPU Configuration sekmesinde, Intel Turbo Boost Technology var enabledden disabled çektim herhangi bir oyunda FPS düşüşü yaşamadığım için FPS sorunu yaşarsam diye söylediğinizi denemedim. İlk mavi ekran verdiği zamanlarda da yani 2-3 ay önce Memtest 86 ile test ettiğimde de herhangi bir sorun ile karşılaşılmamıştı ikisi ile de tekrardan test edeceğim.

CPU Configuration sekmesinde, Intel Turbo Boost Technology var enabledden disabled çektim herhangi bir oyunda FPS düşüşü yaşamadığım için FPS sorunu yaşarsam diye söylediğinizi denemedim.

O ayarı aktif etmeni öneririm. Oynadığın oyuna göre FPS farkı olmayabilir ama o ayar açık olsa daha iyi olur.

Tek RAM olması kötü çünkü tek tek kontrol gibi bir şans da yok. Testmem5 denen arkadaşla kontole alabilirsin.

Şu araçla kısa bir teste tabii tutup sonucu yaz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

+System

-Provider
[ Name]Microsoft-Windows-MemoryDiagnostics-Results
[ Guid]{5f92bc59-248f-4111-86a9-e393e12c6139}

EventID1101

Version0

Level4

Task0

Opcode0

Keywords0x8000000000000000

-TimeCreated
[ SystemTime]2024-06-01T14:01:12.0456232Z

EventRecordID10883

Correlation

-Execution
[ ProcessID]10112
[ ThreadID]10116

ChannelSystem

ComputerDESKTOP-3OSKVI7

-Security
[ UserID]S-1-5-18

-UserData

-Results
LaunchTypeManual
CompletionTypePass
MemorySize16094
TestType10
TestDuration1055
TestCount12
NumPagesTested4076440
NumPagesUnTested1814
NumBadPages0
T1NumBadPages0
T2NumBadPages0
T3NumBadPages0
T4NumBadPages0
T5NumBadPages0
T6NumBadPages0
T7NumBadPages0
T8NumBadPages0
T9NumBadPages0
T10NumBadPages0
T11NumBadPages0
T12NumBadPages0
T13NumBadPages0
T14NumBadPages0
T15NumBadPages0

O ayarı aktif etmeni öneririm. Oynadığın oyuna göre FPS farkı olmayabilir ama o ayar açık olsa daha iyi olur.

Tek RAM olması kötü çünkü tek tek kontrol gibi bir şans da yok. Testmem5 denen arkadaşla kontole alabilirsin.

Kapattığım Turbo Boost'u aktif edip diğer söylediğiniz Intel fail safe ayarını da aktif edeceğim. Testmem5 deneyeceğim.

Svıd behavior sekmesini bulamıyorum bütün sekmelere de tek tek baktım Intel fail safe de bulamadım.

Testmem5 ile ilk başta BIOS üzerinden Turbo Boost açık kalmış diğer özelliği açacağım için onu da bulamayınca aktif olarak kalmış ve açık halinle çalıştırdım. Bir kere kendi ayarlarıyla çalıştırdım mavi ekran verdi ama minidumpa düşmedi. İkinci sefere de uzun ama etkili olduğu söylenen Extreme1 @anta777 Config ile denedim onda da aynı şekilde en fazla beş dakika içinde hata verdi minidumpa düştü onunda bilgilerini atabilirim 5 tane errors verdi ondan sonra mavi ekran verdi. Daha sonra Turbo Boost'u devre dışı bıraktım uzun süren Config'i çalıştırdım 2 saat sürdü ve sonuç bu şekilde.
======== Testmem5 log file =========
Customize: Extreme1 @anta777
Start testing at 18:22, 656MB X20.
Testing completed in 1:55.15, no errors.

Son düzenleme:
Testmem5 ile ilk başta BIOS üzerinden Turbo Boost açık kalmış diğer özelliği açacağım için onu da bulamayınca aktif olarak kalmış ve açık halinle çalıştırdım. Bir kere kendi ayarlarıyla çalıştırdım mavi ekran verdi ama minidumpa düşmedi. İkinci sefere de uzun ama etkili olduğu söylenen Extreme1 @anta777 Config ile denedim onda da aynı şekilde en fazla beş dakika içinde hata verdi minidumpa düştü onunda bilgilerini atabilirim 5 tane errors verdi ondan sonra mavi ekran verdi. Daha sonra Turbo Boost'u devre dışı bıraktım uzun süren Config'i çalıştırdım 2 saat sürdü ve sonuç bu şekilde.
======== Testmem5 log file =========
Customize: Extreme1 @anta777
Start testing at 18:22, 656MB X20.
Testing completed in 1:55.15, no errors.

Garip. RAM ile işlemci ikilisi arasında bir sorun var gibi duruyor. Sistemi farklı RAM ile kontrol etmeni öneririm. Turbo Boost kapalı sorun vermemesi de sana en başta direkt çözüm olacağını düşündüğüm için verdiğim bir öneriydi.

Garip. RAM ile işlemci ikilisi arasında bir sorun var gibi duruyor. Sistemi farklı RAM ile kontrol etmeni öneririm. Turbo Boost kapalı sorun vermemesi de sana en başta direkt çözüm olacağını düşündüğüm için verdiğim bir öneriydi.

Farklı RAM dışında yapacağım bir şey yok mu çünkü farklı RAM bulamayacağım. Öneriniz için teşekkür ederim ama şu svıd behavior sekmesini bulamıyorum her sekmeye tek tek baktım ismi bu anakartta farklı olabilir mi bir de bunu deneyeyim yapacak başka bir şey kalmadı gibi.

Intel fail safe ayarı yok mu yani?
İslemci guc yonetimi

En dusuk islemci durumu 100'den 99'a çektim.
Sistem soguma ilkesi etkin.
En yuksek islemci durumu 99

Bu şekilde mi yapmamı önerdiniz yoksa başka bir ayar mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı