RTX 4070 sisteme 80.000TL verilir mi?

Selamünaleyküm arkadaşlar. Şöyle bir sisteme 80k istiyor. 5 aylık kutu fatura mevcutmuş. Verilir mi?..

Anakart: MSI b-650M Gaming Plus Wi-Fi 7200MHz(OC) RGB M.2 AM5 DDR5 mATX işlemci: AMD Ryzen 5 7500F.
Ekran kartı: MSI RTX 4070 Ti Super Shadow 3X fan.
Kasa: Akvaryum kasa Dragos Ocean Curved Pro siyah 7X ARGB 750W 80+ güç kaynağı.
M.2 SSD: 1 TB MLD MLD22M300P13 2500 okuma 2000 yazma.
RAM: Team Force Delta RGB Black 32 GB(2x16 GB) DDR5 7200MHz CL34 Gaming RAM.
Sıvı soğutucu: DeepCool LS720 SE RGB 360 mm Intel(1700p/1851p)-AMD uyumlu sıvı soğutucu.
Mouse: ASUS ROG Gladius III Wireless aimpoint 2.4GHz Bluetooth 36000 DPI sensör.
Klavye: Gamepower suki mekanik mavi switch puding keycaps Türkçe Q 104 tuş USB Gaming klavye.
Monitör: Samsung Odyssey G65B 27" 1ms 240Hz 2K Curved VA LED monitör.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyduruk malzeme ile toplarsan 5090'a kadar cikar. Ben orada hesaplarken STRIX anakart koyuyorum, cayir cayir gotursun diye, 3 bine de anakart var 15 bine de 25 bine de yani, madem hepsi ayni neden fiyat farki var? RAM hesapladim G.Skill CL30'u baz aldim 6.6 en iyi ihtimalle zorlasan dengi 6, 2 bine de RAM var 1K ya da no name RAM var. Para kalite. Kartondan toplarsan 5100'lu sistem bile kurarsin.😉
hiçde uyduruk koymam anakarta bu kadar para vermek ne kadar mantıklı işlemciden fazla anakarta para vermek mantıksız.

a
Uyduruk malzeme ile toplarsan 5090'a kadar cikar. Ben orada hesaplarken STRIX anakart koyuyorum, cayir cayir gotursun diye, 3 bine de anakart var 15 bine de 25 bine de yani, madem hepsi ayni neden fiyat farki var? RAM hesapladim G.Skill CL30'u baz aldim 6.6 en iyi ihtimalle zorlasan dengi 6, 2 bine de RAM var 1K ya da no name RAM var. Para kalite. Kartondan toplarsan 5100'lu sistem bile kurarsin.😉a
ayriyetetn sapphire o kadar iyi marka değil.

Hiç de uyduruk koymam anakarta bu kadar para vermek ne kadar mantıklı işlemciden fazla anakarta para vermek mantıksız.

Sana kalmis, istersen sut kartonundan anakart yap koy. Giris seviye anakart pismanliktir, tecrube ediyorum bunu, 1 kere ucuz olsun diye aldim, pişman oldum daha da elimi surmem, kimseye de onermem.

Uyduruk malzeme ile toplarsan 5090'a kadar cikar. Ben orada hesaplarken STRIX anakart koyuyorum, cayir cayir gotursun diye, 3 bine de anakart var 15 bine de 25 bine de yani, madem hepsi ayni neden fiyat farki var? RAM hesapladim G.Skill CL30'u baz aldim 6.6 en iyi ihtimalle zorlasan dengi 6, 2 bine de RAM var 1K ya da no name RAM var. Para kalite. Kartondan toplarsan 5100'lu sistem bile kurarsin.😉
Sanırım bana cevap verecektiniz yanlış oldu üzerime alınarak yorum yapıyorum. Bahsettiğim parçalar zaten giriş seviye değil ki giriş seviye de kullanılmamalı tabi ki. fakat 9700x için de x870 kullanmak abartı olacaktır. Ramlerde önemli olan marka değil, modüldür. bütün markalar micron samsung ve hynix modüller kullanır. bahsettiğiniz gskill de benim bahsettiğim patriot da aynı modülleri kullanmakta. Para harcarken bilip harcarsak daha uyguna getirebiliriz.

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...r5-cl36-kf556c36bbe-16-fiyati,2118884766.html (2 tane)
toplam:90543 tl yapıyor.
bak bakalım anakart uyduruk mu?

Hiç de uyduruk koymam anakarta bu kadar para vermek ne kadar mantıklı işlemciden fazla anakarta para vermek mantıksız.

A

Ayriyetetn Sapphire o kadar iyi marka değil.

AMD tarafinda baska duzgun uretici yok,

Sanırım bana cevap verecektiniz yanlış oldu üzerime alınarak yorum yapıyorum. Bahsettiğim parçalar zaten giriş seviye değil ki giriş seviye de kullanılmamalı tabii ki. Fakat 9700X için de X870 kullanmak abartı olacaktır. RAM'lerde önemli olan marka değil, modüldür. Bütün markalar Micron Samsung ve Hynix modüller kullanır. Bahsettiğiniz G.Skill'de benim bahsettiğim Patriot da aynı modülleri kullanmakta. Para harcarken bilip harcarsak daha uyguna getirebiliriz.

X870 yazmadim ya B850 STRIX yazdim 13 14K. 9700X i de 12K hesapladim. RAM tarafinda modul evet ama sonucta o modulu son kullanica sunan marka, bugün bakiyorsun NVIDIA kart cikartiyor, fiyat araligi 10 15 bin modele gore, yani demek ki bir malzeme kalitesi farki var, ayni marka icinde bile fiyat segmenti oluyor. Bence olay sadece chip degil, chip olsa hepimiz sogutmasiz RAM alir gercerdik.

AMD tarafinda baska duzgun uretici yok,

X870 yazmadim ya B850 STRIX yazdim 13 14K. 9700X i de 12K hesapladim. RAM tarafinda modul evet ama sonucta o modulu son kullanica sunan marka, bugün bakiyorsun NVIDIA kart cikartiyor, fiyat araligi 10 15 bin modele gore, yani demek ki bir malzeme kalitesi farki var, ayni marka icinde bile fiyat segmenti oluyor. Bence olay sadece chip degil, chip olsa hepimiz sogutmasiz RAM alir gercerdik.
var hocam Asrock powercolor bin basar 2 kere sapphire kullandım pişman oldum ben bu kadar sıkıntı kart yapan firma görmedim.

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...r5-cl36-kf556c36bbe-16-fiyati,2118884766.html (2 tane)
Toplam: 90543 TL yapıyor.
Bak bakalım anakart uyduruk mu?

Evet.

Var hocam ASRock PowerColor bin basar 2 kere Sapphire kullandım pişman oldum ben bu kadar sıkıntı kart yapan firma görmedim.

ASRock iyidir o zaman, ben de denemek istiyorum ASRock, bir merakim var, zamaninda taici kartlarindan alacaktım, stock kalmamisti Carbon almistim. Simdi de riptide i takipe aldim bir yandan da STRIX 850leri takip ediyorum, STRIX 850'ler ASRock'den daha iyi diye hatirliyorum kagit ustunde, ama bakalim kismet, indirim kime denk gelirse, belki de bu yeni nesil anakartlar gelir indirime. Bende B650 Gaming Plus var simdi, hiç mutlu degilim, markadan sogudum her gun lanet ediyorum, STRIX'ya da bu asrocka gecme niyetim var.

Evet.

ASRock iyidir o zaman, ben de denemek istiyorum ASRock, bir merakim var, zamaninda taici kartlarindan alacaktım, stock kalmamisti Carbon almistim. Simdi de riptide i takipe aldim bir yandan da STRIX 850leri takip ediyorum, STRIX 850'ler ASRock'den daha iyi diye hatirliyorum kagit ustunde, ama bakalim kismet, indirim kime denk gelirse, belki de bu yeni nesil anakartlar gelir indirime. Bende B650 Gaming Plus var simdi, hiç mutlu degilim, markadan sogudum her gun lanet ediyorum, STRIX'ya da bu asrocka gecme niyetim var.
Hocam, STRIX diye her şey iyi olmuyor ne yazık ki. Her STRIX modelinde sorun çıkabilir. Anakarta, işlemciden fazla para vermek hiç mantıklı değil çünkü performans açısından neredeyse hiçbir artısı yok. Bunu araştırabilirsin.

Bu RAM’in 6000 MHz üzeri olması tavsiye edilmiyor. Ayrıca 5600 MHz ile 6000 MHz RAM arasındaki performans farkı da neredeyse yok denecek kadar az. RAM’e 6000 TL vermek de mantıksız.

Bizim asıl para bayılmamız gereken 3 temel bileşen var: ekran kartı, işlemci ve güç kaynağı. Sizin mantığınız şu: 'Anakart 30 bin lira olsun, uzun yıllar götürsün, ekran kartıyla denk olsun' falan. Hocam, her pahalı ürün iyi olacak diye bir şey yok.

Benim attığım anakart modelinde VRM’ler çok serin çalışıyor. Elbette sizin attığınız modelde de öyledir ama yine de anakarta gereksiz para harcamanın anlamı yok; üst düzey bir sistem toplamıyorsak.

Ayrıca örnek vereyim: Attığım soğutucu, çoğu sıvı soğutucudan daha iyi soğutma performansı sunuyor. Yani sadece fiyatı uygun diye kötü olacak diye bir şey yok.

Hocam STRIX diye iyi olmuyor ne yazık ki her STRIX sorunları olabilir anakarta işlemciden fazla para bayılmak hiç mantıklı değil performansa neredeyse bir artısı yok bunu araştırabilirsin bu RAM 6000 MHz üstü tavsiye değil ayrıca 5600MHz RAM ile 6000 MHz RAM perf. Farkı çok fark etmiyor RAM 6 bin vermekte mantıksız bizim para bayılacağımız 3 tane bileşen var ekran kartı, işlemci ve güç kaynağı sizin mantığınız yok anakarta 30 bin vereyim de uzun yıllar götürsün de ekran kartı ile denk olsun falan hocam her fiyatı iyi olan güzel olmuyor attığım modelde VRM'ler çok serin çalışıyor tabii ki de sizin attığınız da öyledir fakat anakarta para bayılmanın anlamı yok üst düzey sistem toplamadıkça ayrıca bir örnek vereyim attığım soğutucu çoğu sıvı soğutucudan daha iyi soğutuyor yani fiyatı uygun diye kötü olmuyor.

Orta ve ust arasi toplarim, ben olsam onu hedeflerim. Sogutucu olabilir, bende kullandim kule sogutucu, abi temizlemesi eziyet ya. Benim elim o centikleri cikartmaya girmiyordu mesela. Ama sivi sogutmada oyle bir zorluk yok, 4 vida ceviriyorsun elle, kiviriyorsun atiyor kendini, sonra istedigin gibi yenile macununu, bakimini yap, ustten elektrik supurgesi tut radyator temizlensin. Kulede bu rahatlik yok, ben kuleden once sivi kullaniyordum mesela Akasa hatta markasi, daha uzun omurlu olsun diye kuleye gectim, Be Quiet aldim temizlenmiyor, ilk aldigimda macun yeniledim artik 2 yil 3 yil kac yil gittiyse oyle gitti, sonra yine siviya gectim. Ben ayni eziyeti baskasi da cekmesin diye hep sivi sogutma yaziyorum, bir de guzel duruyor, simdi moda akvaryum kasa, baktiginda temiz ferah bir sistem mi gormek guzel dolu dolu kapanmis bir sistem mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı