RTX 4070 sisteme 80.000TL verilir mi?

hiçde uyduruk koymam anakarta bu kadar para vermek ne kadar mantıklı işlemciden fazla anakarta para vermek mantıksız.

a
ayriyetetn sapphire o kadar iyi marka değil.
 
Hiç de uyduruk koymam anakarta bu kadar para vermek ne kadar mantıklı işlemciden fazla anakarta para vermek mantıksız.

Sana kalmis, istersen sut kartonundan anakart yap koy. Giris seviye anakart pismanliktir, tecrube ediyorum bunu, 1 kere ucuz olsun diye aldim, pişman oldum daha da elimi surmem, kimseye de onermem.
 
Sanırım bana cevap verecektiniz yanlış oldu üzerime alınarak yorum yapıyorum. Bahsettiğim parçalar zaten giriş seviye değil ki giriş seviye de kullanılmamalı tabi ki. fakat 9700x için de x870 kullanmak abartı olacaktır. Ramlerde önemli olan marka değil, modüldür. bütün markalar micron samsung ve hynix modüller kullanır. bahsettiğiniz gskill de benim bahsettiğim patriot da aynı modülleri kullanmakta. Para harcarken bilip harcarsak daha uyguna getirebiliriz.
 
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...r5-cl36-kf556c36bbe-16-fiyati,2118884766.html (2 tane)
toplam:90543 tl yapıyor.
bak bakalım anakart uyduruk mu?
 
Hiç de uyduruk koymam anakarta bu kadar para vermek ne kadar mantıklı işlemciden fazla anakarta para vermek mantıksız.

A

Ayriyetetn Sapphire o kadar iyi marka değil.

AMD tarafinda baska duzgun uretici yok,


X870 yazmadim ya B850 STRIX yazdim 13 14K. 9700X i de 12K hesapladim. RAM tarafinda modul evet ama sonucta o modulu son kullanica sunan marka, bugün bakiyorsun NVIDIA kart cikartiyor, fiyat araligi 10 15 bin modele gore, yani demek ki bir malzeme kalitesi farki var, ayni marka icinde bile fiyat segmenti oluyor. Bence olay sadece chip degil, chip olsa hepimiz sogutmasiz RAM alir gercerdik.
 
var hocam Asrock powercolor bin basar 2 kere sapphire kullandım pişman oldum ben bu kadar sıkıntı kart yapan firma görmedim.
 

Evet.

Var hocam ASRock PowerColor bin basar 2 kere Sapphire kullandım pişman oldum ben bu kadar sıkıntı kart yapan firma görmedim.

ASRock iyidir o zaman, ben de denemek istiyorum ASRock, bir merakim var, zamaninda taici kartlarindan alacaktım, stock kalmamisti Carbon almistim. Simdi de riptide i takipe aldim bir yandan da STRIX 850leri takip ediyorum, STRIX 850'ler ASRock'den daha iyi diye hatirliyorum kagit ustunde, ama bakalim kismet, indirim kime denk gelirse, belki de bu yeni nesil anakartlar gelir indirime. Bende B650 Gaming Plus var simdi, hiç mutlu degilim, markadan sogudum her gun lanet ediyorum, STRIX'ya da bu asrocka gecme niyetim var.
 
Hocam, STRIX diye her şey iyi olmuyor ne yazık ki. Her STRIX modelinde sorun çıkabilir. Anakarta, işlemciden fazla para vermek hiç mantıklı değil çünkü performans açısından neredeyse hiçbir artısı yok. Bunu araştırabilirsin.


Bu RAM’in 6000 MHz üzeri olması tavsiye edilmiyor. Ayrıca 5600 MHz ile 6000 MHz RAM arasındaki performans farkı da neredeyse yok denecek kadar az. RAM’e 6000 TL vermek de mantıksız.


Bizim asıl para bayılmamız gereken 3 temel bileşen var: ekran kartı, işlemci ve güç kaynağı. Sizin mantığınız şu: 'Anakart 30 bin lira olsun, uzun yıllar götürsün, ekran kartıyla denk olsun' falan. Hocam, her pahalı ürün iyi olacak diye bir şey yok.


Benim attığım anakart modelinde VRM’ler çok serin çalışıyor. Elbette sizin attığınız modelde de öyledir ama yine de anakarta gereksiz para harcamanın anlamı yok; üst düzey bir sistem toplamıyorsak.


Ayrıca örnek vereyim: Attığım soğutucu, çoğu sıvı soğutucudan daha iyi soğutma performansı sunuyor. Yani sadece fiyatı uygun diye kötü olacak diye bir şey yok.
 

Orta ve ust arasi toplarim, ben olsam onu hedeflerim. Sogutucu olabilir, bende kullandim kule sogutucu, abi temizlemesi eziyet ya. Benim elim o centikleri cikartmaya girmiyordu mesela. Ama sivi sogutmada oyle bir zorluk yok, 4 vida ceviriyorsun elle, kiviriyorsun atiyor kendini, sonra istedigin gibi yenile macununu, bakimini yap, ustten elektrik supurgesi tut radyator temizlensin. Kulede bu rahatlik yok, ben kuleden once sivi kullaniyordum mesela Akasa hatta markasi, daha uzun omurlu olsun diye kuleye gectim, Be Quiet aldim temizlenmiyor, ilk aldigimda macun yeniledim artik 2 yil 3 yil kac yil gittiyse oyle gitti, sonra yine siviya gectim. Ben ayni eziyeti baskasi da cekmesin diye hep sivi sogutma yaziyorum, bir de guzel duruyor, simdi moda akvaryum kasa, baktiginda temiz ferah bir sistem mi gormek guzel dolu dolu kapanmis bir sistem mi?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…