RTX 4070 Super ekran kartı için marka önerisi

todustes

Hectopat
Ekran kartım şu anda Palit Dual RTX 4060 internette satan bir yer adamakıllı bulamadım. Bunu kaça satarım? Mart ayında 4070s almayı düşünüyorum. Vatan Bilgisayar'da vatan Kart'a özel 25 bin liraya düşüyor. ASUS Dual ve MSI Ventus modelleri hangisi alınır veya öneri model var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu görseli nereden buldunuz acaba.

Memory nedir, Power connector kısmında kırmızı olanlar neden kırmızı bu kötü mü?

Memory bellek sıcaklığı oluyor. Drmos GPU yongasına ve bellek çiplerine güç iletir. Aoz diğerlerine nazaran daha fazla bozulma oranına sahip. Power connector kırmızı olmasının sebebi yeni 12VHPWR güç girişine sahip olduğunu gösterir. Eğer 12VHPWR güç girişine sahip bir güç kaynağınız yoksa ekran kartının kutusundan çıkan 12VHPWR kablosunu kullanmak zorunda kalırsınız. Kırmızı olması kötü bir şey değil. Zaten 4070 Super kartların bildiğim kadarıyla hepsi 12VHPWR güç girişine sahip. Yani o konuda yapabileceğiniz bir şey yok.
GPU= GPU sıcaklığı.
Normalized= bağlantı sıcaklığı sanırım.
Memory-= bellek sıcaklığı.
Components= bileşen kalitesi.
Fan type= fanın tasarımıyla alakalı.
Noise= fan sesi.
L, W ve D= kartın ebatı.
Weight g= ağırlık.
Power limit= güç limiti (yüksek olması daha iyi)
Qty phases= faz sayısı (yüksek olması daha iyi)
Drmos= GPU yongasına ve bellek çiplerine güç iletmekten sorumlu. (aoz hariç hepsi iyi)

Bu görseli nereden buldunuz acaba.

Memory nedir, Power connector kısmında kırmızı olanlar neden kırmızı bu kötü mü?
ASUS Dual mi alayım? INNO 3D mi? Fiyat bazında aynılar çünkü.

INNO3D X3 almanı öneririm. ASUS kartlarda bobin sesi şikayeti fazla.

Son düzenleme:
Memory bellek sıcaklığı oluyor. Drmos GPU yongasına ve bellek çiplerine güç iletir. Aoz diğerlerine nazaran daha fazla bozulma oranına sahip. Power connector kırmızı olmasının sebebi yeni 12VHPWR güç girişine sahip olduğunu gösterir. Eğer 12VHPWR güç girişine sahip bir güç kaynağınız yoksa ekran kartının kutusundan çıkan 12VHPWR kablosunu kullanmak zorunda kalırsınız. Kırmızı olması kötü bir şey değil. Zaten 4070 Super kartların bildiğim kadarıyla hepsi 12VHPWR güç girişine sahip. Yani o konuda yapabileceğiniz bir şey yok.
GPU= GPU sıcaklığı.
Normalized= bağlantı sıcaklığı sanırım.
Memory-= bellek sıcaklığı.
Components= bileşen kalitesi.
Fan type= fanın tasarımıyla alakalı.
Noise= fan sesi.
L, W ve D= kartın ebatı.
Weight g= ağırlık.
Power limit= güç limiti (yüksek olması daha iyi)
Qty phases= faz sayısı (yüksek olması daha iyi)
Drmos= GPU yongasına ve bellek çiplerine güç iletmekten sorumlu. (aoz hariç hepsi iyi)

INNO3D X3 almanı öneririm. ASUS kartlarda bobin sesi şikayeti fazla.

INNO 3D X3 mü daha iyi ASUS Dual mi sence?

ASUS Dual sanki biraz daha iyi ama coil whine sorunu biraz kafa karıştırdı, düşüneceğim önerilerin için teşekkürler. O attığın fotoğrafı nereden bulabilirim?

Listedeki X2 benim önerdiğim X3. Yani ASUS daha iyi falan değil. Sıcaklıklarda biraz daha iyi gözüksede listedeki X2. O yüzden normal. Drmos aoz kullanması biraz kötü ama çok önemli bir şey değil. Aşırı ısınmadığı sürece sorun olmaz. Bileşen kalitesi daha çok önem arz ediyor. Kendimde ASUS Dual 4070 Super aldım cw sesi aşırı fazlaydı iade ettim. Tercih edip etmemek size kalmış.

Desktop Screenshot 2024.11.24 - 21.06.53.87.png

Desktop Screenshot 2024.11.24 - 21.07.55.74.png

Desktop Screenshot 2024.11.24 - 21.08.57.38.png

Desktop Screenshot 2024.11.24 - 21.09.43.52.png

Komponent kalitesi daha iyi. MSI 4070 serisinde berbat. Ayrıca Gaming X Trio ile Gaming X Slim arasında segment farkı var. Soğutma ve fan sesi olarak Slim versiyon çok daha zayıf. Ekstra para vermene değecek bir şey sunmuyor.

Eki Görüntüle 2359269
Hocam merhaba, bu görseli nereden edindiğinizi rica etsem paylaşabilir misiniz acaba? Ben yalnızca techpowerup’da inceleyebiliyordum ancak orada da her kartın detaylı incelemesi olmadığı için hepsi hakkında bilgi yok.

Reddit’te birinin çalışmalarına benziyor gibi sanırım ama eğer kartlarda ki faz sayılarını görebileceğimiz bir site biliyorsanız tadından yenmez hocam :)

Son düzenleme:
Hocam merhaba, bu görseli nereden edindiğinizi rica etsem paylaşabilir misiniz acaba? Ben yalnızca TechPowerUp'da inceleyebiliyordum ancak orada da her kartın detaylı incelemesi olmadığı için hepsi hakkında bilgi yok.

Reddit'te birinin çalışmalarına benziyor gibi sanırım ama eğer kartlarda ki faz sayılarını görebileceğimiz bir site biliyorsanız tadından yenmez hocam :)

Evet redditten. Attığım kaynaklardan farklı kartlarında incelemesine bakabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca sadece techpowerup gibi yerlerde de yok.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı