RTX 4070 Super için işlemci önerisi

Şu adamı izleyerek anakartlar hakkında bilgi alabilirsin veya işlemci hakkında. Aceleci olmamanı öneriyorum.

Tamamdır teşekkürler.

@Prokas anakart olarak ne önerirsin?
@ThqVortex 5000-8000

Bunu alabilirsin.
15 faz.
2 PCI-e 5.0 X4 M.2 SSD yuvası
BIOS flashback.
Pasif soğutma M.2 ve VRAM.
7600MHz'ye kadar RAM desteği.
Clear CMOS PIN'i.
1xpcle 5.0 X16 yuvası
1×pcıe X16 yuvası (PCI-e 4.0 X4 özelliklerini destekler)
1×pcıe 4.0 X1 yuvası.
1 USB 3.2 gen 2 10Gbps tip-C ve 1 USB 3.2 gen 2 10Gbps tip-a yüksek hızlı arka arayüz.
Realtek 2.5G hızlı kablolu ağ kartı.
4 tane bellek slotu.
2 tane M.2
DisplayPort girişi.

Bu fiyattaki en mantıklısı ama Colorful anakartlar ile geçmişte sorun yaşayanlar olmuş. O yüzden bunu bilerek almanızda fayda var.

Son düzenleme:
O zaman RAM'leri Corsair 32 GB(2x16) Vengeance RGB 6000MHz CL36 bundan yapalım ü
PSU gerçekten de ihtiyacım olacağını düşünmüyorum o yüzden gerek yok.
Thermalright'ı da biliyorum ondan da alabilirim fark etmez.

RAM'lar güzel bende kullanıyorum aynı RAM'ları.
Thermalright frozen notte 240 ARGB var bende gayet buz gibi tutuyor 2 fanı olmasına rağmen.
Sıvı soğutma konusunu sana bırakıyorum 2 markada güzel.
Not: İşlemcim R7 7800x3D. Isınan bir işlemci.

RAM'lar güzel bende kullanıyorum aynı RAM'ları.
Thermalright frozen notte 240 ARGB var bende gayet buz gibi tutuyor 2 fanı olmasına rağmen.
Sıvı soğutma konusunu sana bırakıyorum 2 markada güzel.
Not: İşlemcim R7 7800x3D. Isınan bir işlemci.
Kaç derecede çalışıyor? Bende de 360mm aio var merak ettim.

Biraz daha bütçem olsa 360 alacaktım ama formlarda bu sıvı soğutma markasını övdüler youtubedende izledim gönlümü kaptı marka.

Marka güzel zaten sıkıntı çıkarmaz. F/P ürünler üretiyorlar. 7800x3D için 360mm şart değil zaten. Ben ileride daha yüksek güç tüketen işlemcileri takarım diye aldım. PBO all Core -15 ve +150MHz yaptın mı? 5.050GHz çalışır oyunlarda.

Marka güzel zaten sıkıntı çıkarmaz. F/P ürünler üretiyorlar. 7800x3D için 360mm şart değil zaten. Ben ileride daha yüksek güç tüketen işlemcileri takarım diye aldım. PBO all Core -15 ve +150MHz yaptın mı? 5.050GHz çalışır oyunlarda.

Hayır yapmadım çalırşımı bilmiyorum. Ki gerek de yok önümüzde ki 10 15 yıl boyunca 5 olmasını geç 5 yakın olmasını gerektiren donanımsal bir şey de çıkmaz adam akllı hele oyun bakımından bakıyorsan firmalar genel oyuncu kitlesine hitap etmek için kolay kolay güç gerektiren oyun çıkarmazlar bırak öyle kalsın zaten temel hız 4.20 işlemcinin.

Hayır yapmadım çalırşımı bilmiyorum. Ki gerek de yok önümüzde ki 10 15 yıl boyunca 5 olmasını geç 5 yakın olmasını gerektiren donanımsal bir şey de çıkmaz adam akllı hele oyun bakımından bakıyorsan firmalar genel oyuncu kitlesine hitap etmek için kolay kolay güç gerektiren oyun çıkarmazlar bırak öyle kalsın zaten temel hız 4.20 işlemcinin.

İşlemciler temel hızda doğru düzgün performans vermez. Önemli olan Turbo Boost hızı. 7800x3D ise Turbo Boost hızında 5.050GHz çalışıyor. Temel hızda çalıştırırsanız çok fazla performans kaybı yaşarsınız. Mesela R5 5600 Turbo Boost hızı 4.4GHz. Siz bunu 3.50ghz hızda çalıştırıyorsunuz. R5 işlemciyi R3 seviyesine düşürmek demektir bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı