RTX 4070 Super mi RX 7900XT mi?

BroChef

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. Ryzen 5 7600X, B650 Pro, 750W PSU, 32 GB DDR5 RAM sistemim var. Ekran kartım 2080 Super ve güncellemek istiyorum. Darboğaz testi, satıcı, üretici marka vs gibi takıntıların sonucunda bu 2 kart arasında kararsız kaldım. Sadece oyun ve genel amaçlı kullanım için. Ray Tracing, DLSS gibi takıntılarım yok. Hiçbir oyunda bu gibi ayarları aktif etmiyorum özellikle. Aslında Gigabyte 7900 GRE modelini çok istedim fakat sıfırını bulamadım bir türlü. Bir tarafta 12 GB VRAM diğer tarafta 20GB VRAM. Link ekleyeceğim. Sizce hangi kartı tercih etmeliyim? Üretici firma, serileri vs çok hakim değilim. Önerilere açığım. Kullandığım monitörde 2K ve AMD FreeSync destekli. (fark eder mi bilmem :)

Son düzenleyen: Moderatör:
2K çözünürlükte herhangi bi darboğaz olacağını düşünmüyorum. Onun dışında ekran kartları sadece Asus ve MSI'dan ibaret değil, Galax ve Gainwardta güvenilir markalardır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anlaşıldı hocam. Üreticiye takılmama gerek yok yani. Sapphire pulse önerir misiniz?

Ray tracing derdin yoksa direk 7900xt'yi al geç. Sarf performans olarak daha iyi ve VRAM avantajı var, oyun modlamayı seviyorsan çok ihtiyacın olacak. Nvidia DLSS, frame gen, ray tracing gibi teknolojilerle öne çıkıyor.
Peki hocam. Tercihimi 7900xt den yana kullanacağım. Belirttiğiniz üreticilere yöneleceğim.

Son düzenleme:
Anlaşıldı hocam. Üreticiye takılmama gerek yok yani. Sapphire pulse önerir misiniz?

Peki hocam. Tercihimi 7900xt den yana kullanacağım. Belirttiğiniz üreticilere yöneleceğim.
Şuan 1-2 spesifik model dışında piyasada kötü diyebileceğiniz bir kart yok. Hepsi iyi soğutmaya ve sessiz fanlara sahip. Tercih olarak da şuan 27K ya 7900XT dururken ne 4070 Super ne 4070 Ti ikisi de alınmaz.

Bence alınır. Sapphire'da Nitro+ modeli güzel ama baktım arada aşırı fiyat farkı var. Pulse modeli basitçe Nitro+'ın az daha ince hali ve varsayılan Bios değil de OC Bios var, Sapphire Nitro+ aradaki fiyat farkına değmez, bunu alabilirsin.

Bence alınır. Sapphire'da Nitro+ modeli güzel ama baktım arada aşırı fiyat farkı var. Pulse modeli basitçe Nitro+'ın az daha ince hali ve varsayılan BIOS değil de OC BIOS var, Sapphire Nitro+ aradaki fiyat farkına değmez, bunu alabilirsin.

Fikirleriniz için teşekkürler. Pulse modelinden sipariş verdim. Mevcut işlemcim ile ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılayacaktır. Satıcıların fiyatlandırma politikası, 2025'e 1 hafta kalmış olması, Ocak ayında euro' nun 40 civarında olacağı söylentileri ve yine Ocak ayında 8000 serisinin duyurulacak olması, mevcut serinin stoklarının az olması vs... Bu fiyata aldığım için pişman olmayacağımı düşünüyorum.

Fikirleriniz için teşekkürler. Pulse modelinden sipariş verdim. Mevcut işlemcim ile ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılayacaktır. Satıcıların fiyatlandırma politikası, 2025'e 1 hafta kalmış olması, Ocak ayında euro' nun 40 civarında olacağı söylentileri ve yine Ocak ayında 8000 serisinin duyurulacak olması, mevcut serinin stoklarının az olması vs... Bu fiyata aldığım için pişman olmayacağımı düşünüyorum.
Teknik olarak ayni ozelliklere sahip bir sisteme sahibim. Ekran kartim sapphire pulse 7900 xt. Sormak istedigin veya aklina takilan bir soru varsa yardimci olmaya calisirim.

Merhaba. Kullanıcı olarak genel görüşünüzü sorabilirim hocam. Deneyimlerinize dayanarak.
Ben 4070 ti super veya 7900 xt alacaktim, 2k cozunurlukte kullanmak icin. RT ve DLSS onceligim degildi; rasterization, vram, fiyat benim icin daha onemliydi. Bu sebeple icimde ukde kalmadan 7900 xt tercih ettim. Herhangi bir problem yaşamadım, performansindan gayet memnunum. Termal performansi da oldukça iyi. Cokca bf 2042, bf5, warhammer 3, ESO oynuyorum, yazin max. 60 dereceyi gordum. Hotspot max. 78, junction temp max. 74-75.

Önceliklerimiz aynıymış hocam. Sizin kadar teknik terimlere hakim olmasamda oyunlarda sürekli dlss rtx vs tüm kıyaslamarda öne sunulan şeyler. Görüntü olarakta ışıklı gösterişli şeylerden çok hoşlanmıyorum. Sadelikten yanayım. Ramlerim çıplak mesela pasif soğutucusu yok. :D dual 2080 superden sonra anladığım kadarıyla bu kart beni çok farklı bir seviyeye taşıyacak.

Önceliklerimiz aynıymış hocam. Sizin kadar teknik terimlere hakim olmasamda oyunlarda sürekli dlss rtx vs tüm kıyaslamarda öne sunulan şeyler. Görüntü olarakta ışıklı gösterişli şeylerden çok hoşlanmıyorum. Sadelikten yanayım. Ramlerim çıplak mesela pasif soğutucusu yok. :D dual 2080 superden sonra anladığım kadarıyla bu kart beni çok farklı bir seviyeye taşıyacak.
Benim de her parca sade, simsiyah kasa :) Farkli bir seviyeye tasiyacagi kesin, 4070 ti super alsan da pisman olmazsin ama ben onemsemedigim ozellikler icin 5k daha fazla vermek istemedim gecen sene.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı