RTX 4070 Super sistem düşük FPS veriyor

mcognydn1414

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba yeni bir bilgisayar topladım ancak beklediğim sonucu alamadım nerede hatam var bilmiyorum. Resmen eski bilgisayarimdaki aynı FPS'i alıyorum oyunlarda. Sistem şu şekilde:
R7 9700X.
4070 Super Gaming.
B650 Tomahawk anakart.
G.Skill Ripjaws M5 6400 MHz 16x2 RAM.
MSI CoreLiquid 240R V2 sıvı soğutma.
MSI MAG A750GL PSU.
Sürücüleri kurdum. Windows 10 yüklü ancak FPS olarak her oyunda ortalamanın çok altında alıyorum. Örneğin düşük ayarlarda Rust'ta 100. Warzone'da 70 almaktayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Msi afterburner ile, lütfen değerleri paylaşırmısınız? Herhangi bir problem varmı bir bakalım ona göre yardımcı olabiliriz belki. Bios sürümünüz güncel değil ise güncellemenizde fayda var, sonrası biostan resizable bar ve amd expo ayarlarını aktif etmeyi unutmayın. Şunu da eklemek isterim ki, pbo yu ve turbo gaming mode açık ise bunları da kapatın öyle deneyin.

merhaba tekrardan sürücüler , windows , bios , chipset hepsi güncel . biostan resizable bar açık, expo açtım .pbo yu kapadım . ancak ektede göreceğiniz üzere durum bu
Msi afterburner ile, lütfen değerleri paylaşırmısınız? Herhangi bir problem varmı bir bakalım ona göre yardımcı olabiliriz belki. Bios sürümünüz güncel değil ise güncellemenizde fayda var, sonrası biostan resizable bar ve amd expo ayarlarını aktif etmeyi unutmayın. Şunu da eklemek isterim ki, pbo yu ve turbo gaming mode açık ise bunları da kapatın öyle deneyin.

afterburner sonuc

BIOS, Driver ve Windows´un güncel mi?

Oyunlarda MSI Afterburner kullanarak değerlerinizi bizimle paylaşır mısınız?
kontrol edebilir misiniz attıklarımda sorun varmı

Dosya Ekleri

• 3.png
    3.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 150
  • 4.png
    4.png
    1 MB · Görüntüleme: 149
Son düzenleme:
Çok ilginç. Ekran kartı kendini kullanmıyor, acaba silent moddamı ekran kartınız? Baktınız mı switch olayın, kartın üstünde iki tane seçenek var, silent mode ve performance mode diye

Merhaba tekrardan sürücüler, Windows, BIOS, chipset hepsi güncel. BIOS'tan resizable bar açık, EXPO açtım. PBO'yu kapadım. Ancak ektede göreceğiniz üzere durum bu

Afterburner sonuç

Kontrol edebilir misiniz attıklarımda sorun var mı?

Dostum kart kendini kullanmıyor. Daha ağır bir oyun oynar mısın? Metro Exodus/ RDR2 veya Dying Light 2 gibi.

NOT: BIOS´tan ekran kartının güç seçeneğini seçebiliyorsun. Bir de oraya bak en düşük performansta olabilir.

Dostum kart kendini kullanmıyor. Daha ağır bir oyun oynar mısın? Metro Exodus/ RDR2 veya Dying Light 2 gibi.

NOT: BIOS´tan ekran kartının güç seçeneğini seçebiliyorsun. Bir de oraya bak en düşük performansta olabilir.
Maalesef biosta bu seçeneği bulamadım ariyorum hala daha

Dostum bios ayarlarını sıfırla, amd expo ayarını aç. Turbo game modu ve pbo ayarını kapat. Ekran kartına da kasanın camını açıp hangi switch olduğuna bakabilirsin. Sonra bilgisayarı aç, denetim masası güç seçeneklerinden nihai performansa al. Mümkünse w11 24h2 sürümünü kullan. Sonra Nvidia denetim masasına gir herhangi bir 3d ayarı yapma, tamamen hepsini varsayılan yap. Sadece 3d ayarlarından dsr çarpanlarını aç ve 4 k ve 5 k yı seç oradan uygula de. Eğer monitörün 1080p ise 2kyı da seç ve uygula. Sonra rdr2 tarzı açık dünya aaa oyunlarına gir ve ayarları ultraya al çözünürlükler de dene. Unutma oyunlarda tam ekran yapmazsan, tam ekran penecereli ya da penceresiz farketmez, dsr sanal çözünürlükleri göremezsin. Tam ekran da dene çözünürlükleri. Baktın yine olmadı, ddu ile komple kaldır ekran kartını, nvidia sitesinden eski sürümleri dene ya da sana bir örnek stüdyo sürücüsü dene. Rtx 3060 ti kullanırken oyunlarda stüdyo sürücüsü ile daha yüksek fps aldığımı biliyorum. Yani denemen lazım bazı şeyleri kendince. Hadi işin rast gelsin ☺️

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı