RTX 4070 Super ve R7 7800x3D sistem nasıldır?

Bütçe
60000
Hocam 750W kaliteli bir PSU yetecektir zaten sistemde kullanacağım dediğiniz PSU iyi bir PSU. Ama kafam rahat etsin diyorsanız ve bütçeniz varsa 850W göz çıkarmaz.
Kasa olarak da önerim:
Bıraktığın linkteki kasada fan sayısı az gibi. Tam detaylı bakmadım ama bu kasa daha iyi.

PSU için: FSP Hydro K Pro HD2-850 Gen5 dediğiniz bütçede ve yakın kalitede. Şahsen arkadaşın önerdiği markayı ilk kez görüyorum.
Hocam bu kasayı aldığımda ekstra fan olarak 120mm takabilir miyim?Elimde 4 tane 120mm fan var eski kasadan değerlendirmek istiyorum.

Hocam bu kasayı aldığımda ekstra fan olarak 120mm takabilir miyim?Elimde 4 tane 120mm fan var eski kasadan değerlendirmek istiyorum.

Senin ekran kartın 300watt üzerinde elektrik harcıyor. Zaten kule tipi soğutucun üstü kapatacak. Ekran kartın alttan gelecek soğutmaya ihtiyaç duyacak. Yani alta 3 fan koyabileceğin akvaryum tarzı kasa al. Sonra kasaya boşa para vermiş olma.
Ben bu yüzden büyük kasa almak zorunda kaldım.

Sizin yerinizde olsam şöyle bir kasa alır. Elimdeki 3 fanı da alta yerleştirir ekran kartını mis gibi soğuturdum.

Son düzenleme:
Senin ekran kartın 300watt üzerinde elektrik harcıyor. Zaten kule tipi soğutucun üstü kapatacak. Ekran kartın alttan gelecek soğutmaya ihtiyaç duyacak. Yani alta 3 fan koyabileceğin akvaryum tarzı kasa al. Sonra kasaya boşa para vermiş olma.
Ben bu yüzden büyük kasa almak zorunda kaldım.

Sizin yerinizde olsam şöyle bir kasa alır. Elimdeki 3 fanı da alta yerleştirir ekran kartını mis gibi soğuturdum.

Tamamdır hocam.

Dosya Ekleri

• 1735506570139.png
    1735506570139.png
    164,8 KB · Görüntüleme: 28
Güzel kasa bütçe var ise alınabilir ancak bu kadarına gerek yok. Isınan hava zaten yükseliyor ve egzoz fan ile dışarı atılıyor. Buraya bütçe ayıracağınıza bellekleri 32'ye çıkarabilirsiniz veya ekstra M.2 SSD alabilirsiniz.

Sistemi kuracak arkadaş sıvı soğutma kullanmıyor. 2 fanlı kocaman kule tipi soğutucu kullanıyor. Ekran kartından çıkacak sıcak hava yukarıya kolayca çıkamayacak ve ekran kartı bu yüzden sıcak çalışacak. Aynısı başıma geldi.

2. Olarak, ben olsaydım o işlemciyi almazdım. Oyun için ryzen 7 7700x oyunlarda ryzen 7 7800x3d den hiçte aşağı kalmıyor ve 7k daha ucuz. 7k ya değecek bir fark yok arada. Oradan artacak para ile yeni tip kasa kurardım. Bu sisteme eski tip kasa yakışmaz.

Oyun için Ryzen 7 7700X oyunlarda Ryzen 7 7800x3D den hiç de aşağı kalmıyor ve 7K daha ucuz. 7K ya değecek bir fark yok arada.

Oyunları hangi çözünürlükte oynayacağına bağlı. 4K'da oynayacaksa evet dediğiniz gibi ancak 2K'da oynayacaksa neredeyse %20 daha fazla performans alıyor 7800x3D.

Sistemi kuracak arkadaş sıvı soğutma kullanmıyor. 2 fanlı kocaman kule tipi soğutucu kullanıyor. Ekran kartından çıkacak sıcak hava yukarıya kolayca çıkamayacak ve ekran kartı bu yüzden sıcak çalışacak. Aynısı başıma geldi.

Sizin tam olarak yaşadığınız sorunu bilmiyorum ancak hava(gaz) akışkan bir şey olduğu için oradaki blok ona engel olmayacaktır. Aynı şekilde ben de kullanıyorum. Ve tam tersine ekran kartım serin çalışıyor. Kasaya giren hava ve egzoz fan ile dışarı atılan hava önemli. En kötü ihtimalle üste ekstra bir fan takılabilir.
Herkesin belirli bir bütçesi olduğu için böyle konuşuyorum. Sınırsız bir bütçe olsaydı tabii ki de sizin dediğiniz şekilde kullanmak daha mantıklı olacak.

Hocam bu arada böyle bir sistem buldum işlemciyi 7800x3D yapınca bile bayağı bir uygun fiyat çıkıyor. Bence kaçırmayın.

@devoeee

Son düzenleme:
Oyunları hangi çözünürlükte oynayacağına bağlı. 4K'da oynayacaksa evet dediğiniz gibi ancak 2K'da oynayacaksa neredeyse %20 daha fazla performans alıyor 7800x3D.

Sizin tam olarak yaşadığınız sorunu bilmiyorum ancak hava(gaz) akışkan bir şey olduğu için oradaki blok ona engel olmayacaktır. Aynı şekilde ben de kullanıyorum. Ve tam tersine ekran kartım serin çalışıyor. Kasaya giren hava ve egzoz fan ile dışarı atılan hava önemli. En kötü ihtimalle üste ekstra bir fan takılabilir.
Herkesin belirli bir bütçesi olduğu için böyle konuşuyorum. Sınırsız bir bütçe olsaydı tabii ki de sizin dediğiniz şekilde kullanmak daha mantıklı olacak.

Hocam bu arada böyle bir sistem buldum işlemciyi 7800x3D yapınca bile bayağı bir uygun fiyat çıkıyor. Bence kaçırmayın.

@devoeee
Teşekkürler hocam ama 7900xt istiyorum ve malesef piyasada 7900xt ile hazır sistem yok o yüzden tek tek topluyorum.Dün bir sitede 28000 TL stok vardı bugün bitmiş 😕bakalım hayırlısı.

@devoeee
bu arada sizin önerdiğiniz kasa

hakkında soru sormuştum ama görmediniz sanırım biliyorsanız cevap verebilir misiniz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı