RTX 4070 Super ya da 4070 Ti için işlemci önerisi

AM5 sisteme geçiş yapacağım yani bütçem bayağı zorlanacak ama 4070e uygun darboğaz yapmayacak, bütçeyi de zorlamayacak bir işlemci söylerseniz sevinirim.
Hocam bütçeyi en fazla ne kadara çıkarabiliyorsunuz onu söyleyin siz en iyisi. 4070 super ve ryzen 7 7700 bence gereksiz ryzen 5 7500f işinizi görür. 4070ti alacaksanız ryzen 7 700 daha iyi olur. Bütçeyi hesaplarken kaliteli bi soğutma almanız gerektiğini de hesaplayın.

Ben 4070 superi DD4 sistemde ryzen 5 5600 ile 2k monitörde kullanırken bile sıkıntı yaşamıyordum. 7500f ile iyice rahatladı bütçeyi çok fazla zorluyorsa sizi sıkıntıya sokuyorsa işinizi görür fazlasıyla. Yükseltmenin sınırı yok 3-4 daha koy bunu al dersiniz 2 daha koy şu olur 1 daha koy bu olur diye diye gider zaten. Bütçeye göre en optimumu öneriyoruz.

Curve Optimizer baya etkili oluyor, hele ki silikon kaliteli denk geldiyse abanıyorsun, buz gibi yapıyor işlemciyi.
360 MM NZXT KRAKEN ELİTE soğutucuyla şimdilik sıkıntı yok ama yazın dediğin gibi bakacağım. Anakart X870 ve bioslar beta. Hiçbir şeye dokunmuyorum şimdilik. Belki gerek kalmaz yaza ya da sonrasına tek CCD'de 12 çekirdekli Ryzen 7 işlemciler (beklentim tek CCD'de 12 çekirdek, öyle olursa CCD'ler arası gecikme, performans sorunları olmaz hem de bol çekirdek ile arka planda daha rahat olur) çıkarsa onlara geçebilirim.

@Teacher80
Hocam ben şimdiden yapmanızı öneririm. Aldığımda CO testi yaptım direkt, -34 önerdi bana ama stabil değildi. -30 yaptım ben de ve o zamandan beri hiç değiştirmedim, oldukça stabil. Stokta stres testinde 90'ı geçerken mevcut ayarla 75'i görmüyor neredeyse. Günlük kullanımda 70'i geçtiği senaryolar bir elin parmağını geçmez, çoğunlukla 65 civarında takılıyor ve fanlar silent modda, çekirdekler 5.3 GHz'de sabitlendi. 2 fanlı ID-Cooling SE-214-XT kullanıyorum, yaz kış aynı değerler.

Siz de bir test yapın, stabil bir ayar bulun kendinize. Süreceği en fazla yarım saat, 45 dakika.

@Teacher80
Hocam ben şimdiden yapmanızı öneririm. Aldığımda CO testi yaptım direkt, -34 önerdi bana ama stabil değildi. -30 yaptım ben de ve o zamandan beri hiç değiştirmedim, oldukça stabil. Stokta stres testinde 90'ı geçerken mevcut ayarla 75'i görmüyor neredeyse. Günlük kullanımda 70'i geçtiği senaryolar bir elin parmağını geçmez, çoğunlukla 65 civarında takılıyor ve fanlar silent modda, çekirdekler 5.3 GHz'de sabitlendi. 2 fanlı ID-Cooling SE-214-XT kullanıyorum, yaz kış aynı değerler.

Siz de bir test yapın, stabil bir ayar bulun kendinize. Süreceği en fazla yarım saat, 45 dakika.
Stabil bios çıksın yaparım. İlk çıkan beta biosu kullanıyorum, sonrakiler sorun yapıyordu.

@Teacher80

Anakart üzerinden All Core için Negative 30 mu seçtiniz?

Bilgisayara Ryzen master kurup mu yaptınız yoksa?

Son düzenleme:
Bilgisayara Ryzen Master kurup mu yaptınız yoksa?
Ryzen Master kurup yaptım. Kendisi ayarları BIOS'a uyguluyor zaten.

All Cores seçip Auto Offset üzerinden Start Optimizing yaptım önce, kendi verdiği değeri görmek istedim. -34 vermesinin ardından Manual Offset ile -30'un ideal olacağını düşünüp uyguladım ve daha da dokunmadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı