RTX 4070 Super'i RX 9070 XT ile değişmek mantıklı mı?

• Konuyu başlatan fiu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 3.505
9070 XT beklemeyip 4070 Super aldım ama iade şansım var. YouTube'da kıyaslara bakınca 2K'da ortalama AAA oyunlarda +20 FPS fark atıyor iade edip 6-7k lira daha verip almaya ve bu süreçle uğraşmaya değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX on/off performans farkı, DLSS 4 ve FSR 4 farklarını ve güç tüketimi farklarını da göze alarak kendin değerlendirebilirsin. Bir de sadece oyun oynayacaksan AMD'ye geç.

9070 XT beklemeyip 4070 Super aldım ama iade şansım var. YouTube'da kıyaslara bakınca 2K'da ortalama AAA oyunlarda +20 FPS fark atıyor iade edip 6-7k lira daha verip almaya ve bu süreçle uğraşmaya değer mi?
Bence gerek yok, gün sonunda RX 9070XT ile kas gücü açısından pek bir fark yok, sadece yapay zeka teknolojisi ilerlemiş (FSR4 > DLSS 3.5) ve 4 GB fazla VRAM var.

Bunun dışında 4070 Super kendini ispat etmiş bir ekran kartı, 5000 serisindeki eksik CUDA çekirdeği gibi problemleri de şuanda yok ve RTX performansı hâlâ NVIDIA'ya göre AMD'nin çok zayıf. (Test videolarında oyunlarda RTX açıldığı zaman FPS çakılıyor.)

Şahsen maddi olarak sıkıntılı durumdaysanız ve RTX içeren ağır oyunlar oynayacaksanız bu değişime gerek olduğunu düşünmüyorum, ancak "fazladan 6000 TL vereyim geleceğe daha dönük bir sistemim olsun" diyorsanız o zaman yükseltebilirsiniz.

Bence gerek yok, gün sonunda RX 9070XT ile kas gücü açısından pek bir fark yok, sadece yapay zeka teknolojisi ilerlemiş (FSR4 > DLSS 3.5) ve 4 GB fazla VRAM var. Bunun dışında 4070 Super kendini ispat etmiş bir ekran kartı, 5000 serisindeki eksik CUDA çekirdeği gibi problemleri de şu anda yok ve RTX performansı hâlâ NVIDIA'ya göre AMD'nin çok zayıf. (Test videolarında oyunlarda RTX açıldığı zaman FPS çakılıyor.)

Şahsen maddi olarak sıkıntılı durumdaysanız ve RTX içeren ağır oyunlar oynayacaksanız bu değişime gerek olduğunu düşünmüyorum, ancak "fazladan 6000 TL vereyim geleceğe daha dönük bir sistemim olsun" diyorsanız o zaman yükseltebilirsiniz.

4070 Super 9070XT'nin rakibi bile olamaz. 9070XT 5070 Ti ile yarışıyor.

Yani iade imkanı varsa uğraşmaya değer gibi ama 4070 Super hala çok iyi kart. Oyunlarda 9070 XT'ye yetişemez ama render tarafında zorlar, tabii ki NVIDIA teknolojisi ve piayasa değeri ile satarken aldığın fiyattan çok fazla zarar etmeme imkanı var. AMD fiyatları çok düşüyor böylede düşünmek gerek.

Benim düşüncem bu şekilde, RTX 4070 Super'i değil ama abisi RTX 4070Tİ Super'i ben de kullanıyorum ve şu anda yükseltme ihtiyacı duymuyorum, uzun bir süre de duymayacağım.

Zaten AMD'ye geçmem mümkün değil çünkü render alan biriyim işim gereği. Eğer sadece gamer olsaydım yine AMD'ye geçme gereği duymazdım çünkü RTX 4070 Super şuanda bile taş gibi ekran kartı.

Bir ekran kartı alacak olsam sadece 5090 alırdım, o da kas gücü için, teknolojisi yüzünden değil.

Ayrıca 5070ti dediğin ekran kartının MFG ve DLSS4 dışında 4070ti ile arasında yok denecek kadar az fark var.

Son düzenleme:
Benim düşüncem bu şekilde, RTX 4070 Super'i ben de kullanıyorum ve şu anda yükseltme ihtiyacı duymuyorum, uzun bir süre de duymayacağım.

Zaten AMD'ye geçmem mümkün değil çünkü render alan biriyim işim gereği. Eğer sadece gamer olsaydım yine AMD'ye geçme gereği duymazdım çünkü RTX 4070 Super şu anda bile taş gibi ekran kartı.

Bir ekran kartı alacak olsam sadece 5090 alırdım, o da kas gücü için, teknolojisi yüzünden değil.

Ayrıca 5070 Ti dediğin ekran kartının MFG ve DLSS4 dışında 4070 Ti ile arasında yok denecek kadar az fark var.

Yanlış bilgi vermeye devam mı?

1741462759848.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı