RTX 4070 Ti mi 4080 mi?

zazaserce

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, sistemim kısaca:
  • ASUS X 570
  • 16 GB RAM 3600 MHz
  • Ryzen 7 3700X
  • 144 Hz 32 inc 2 k monitör
  • RTX 3070 Ti
Arkadaşlar 3 kararda kararsız kaldım.
1. Sistemi komple satıp sıfırdan DDR 5 sistem mi toplasam?
2. RTX 4070 Ti ile 4080 2K arasında 20 FPS fark var oyunlarda. Hangisini sizce tercih etmeliyim?
3. İşlemcimi değiştirmeli miyim, beslemesi için değiştirirsem öneriniz nedir?

Sizce değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi satıp yenisini almak daha mantıklı olabilir. Ya da işlemciyi 5800x3D’ye yükseltmelisiniz.

Bir VRAM fakirinden bir başka VRAM fakirine geçiş saçma olur. RTX 4080 daha iyi bir yükseltme senin için.
Ya bu NVİDİA’yı harbi anlamıyorum ya. AMD’nin 3070 seviyesi olan karta 12 GB vram koyduğunu görünce, nvidia 7900 XT’den güçlü karta 12 GB VRAM koymasını ben anlamıyorum.

Bir VRAM fakirinden bir başka VRAM fakirine geçiş saçma olur. RTX 4080 daha iyi bir yükseltme senin için.
sizde işlemci ve 4080 alıp bana elimdeki para hariç maliyeti 22 bin tl yoksa 0 dan sistem mi toplamalıyım maliyeti bana 30 bin tl ?

Anakartım ve ramim bana fazlasıyla yeterlimi yoksa gerek var mı toplamama sizce ?
Asus x570 plus anakart
Corsair 16 gb 3600 mhz ram
512 samsund 970 evo ssd
C.M sıvı soğutma 240mm

Ya bu NVİDİA’yı harbi anlamıyorum ya. AMD’nin 3070 seviyesi olan karta 12 GB vram koyduğunu görünce, nvidia 7900 XT’den güçlü karta 12 GB VRAM koymasını ben anlamıyorum.

Klasik cimrilik işte. GTX 1000 serisinin VRAM miktarı ve çıkış tarihine bak NVIDIA'nın neden böyle yaptığını anlarsın. Planlı eskitmeyi ne kadar yüksek tutarsan yeni nesli o kadar çok satarsın. 1000 serisinde bunu yapmadı 7 senedir kullanmaya devam edenler var.

sizde işlemci ve 4080 alıp bana elimdeki para hariç maliyeti 22 bin tl yoksa 0 dan sistem mi toplamalıyım maliyeti bana 30 bin tl ?

Anakartım ve ramim bana fazlasıyla yeterlimi yoksa gerek var mı toplamama sizce ?
Asus x570 plus anakart
Corsair 16 gb 3600 mhz ram
512 samsund 970 evo ssd
C.M sıvı soğutma 240mm

Bir 32 GB RAM ve 5800X3D fena gitmezdi yükseltme yapmak istiyorsan.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@NNUE DLLS'i çıkardı ve VRAM'i kısıyor. Düşüncem bu yönde, yazılım ile işi halledip, az maliyet çok kar ediyor.

DLSS 3.0 ile bir mantığa büründü ama öncesinde neden yapıyordu meçhul. Güç tüketimi düşsün, kaynak tüketimi azalsın ve kareleri yalnızca ekran kartından yarat bu çok iyi bir teknoloji. Fakat bir yandan da yapımcıların çöp optimizasyonlu oyun çıkarıp "ya DLSS, FSR falan açarsınız işte" bahanesine sebep oluyor.

Öte yandan NVIDIA'yı iş için kullananlara da külfet. Stable Diffusion ile görsel yaratmanın maliyeti bazen 16 GB'ın bile üzerine çıkıyor. Ki yapay zeka VRAM hızına çok ihtiyaç duyarken AMD kartlar burada işe yaramıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı