RTX 4070 Ti SFX sistem sürekli reset atıyor

aksiyonel

Hectopat
Yer
İstanbul
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1jqAwkPutYGEI2eoEjZUWyCnWCsSiFdns/view
RAM
G.Skill Ripjaws S5 32GB (2x16GB) 6000MHz DDR5 CL36 (F5-6000J3636F16GX2-RS5K)
SSD veya HDD modeli
Samsung 990 PRO 1TB PCIe 4.0 NVMe (MZ-V9P1T0BW)
Ekran kartı
MSI GeForce RTX 4070 Ti Gaming X Slim 12GB GDDR6X
Anakart
ASUS ROG STRIX B760-I GAMING WIFI
İşlemci
Intel Core i5 13400F 2.5GHz (Turbo 4.48GHz) – 20MB
Merhaba,

Yeni topladığım SFX sistemimde oyun sırasında sürekli masaüstüne atma sorunu yaşıyordum. Yoğun bir oyuncu olmadığım için başlangıçta bu durumu yazılımsal bir sorun olarak değerlendirdim ve çok fazla üzerinde durmadım.

Ancak daha sonra MemTest uygulamasıyla yaptığım testte, RAM'lerin arızalı olduğunu fark ettim. Bu hafta itibarıyla RAM'ler servisten sıfır ürünle değiştirildi ve yeni testlerde herhangi bir hata ile karşılaşmadım.

Fakat şimdi de başka bir sorunla karşı karşıyayım: Birkaç gündür Delta Force oyununu oynamaya çalışıyorum ancak oyun sırasında sistem kendi kendine reset atıyor. Ekran donuyor, mavi ekran (BSoD) hatası alıyorum; sistem aniden kapanıp yeniden başlıyor. Bu durum hem donanımsal hem de yazılımsal bir sorun olabileceği için sizlerin görüşlerini almak istiyorum.

Yardımcı olabilecek tüm yorum ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. Özellikle minidump dosyasının analizine odaklanabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleme:
RAM çalışma frekansı nedir? XMP mi açık yoksa elle manuel frekans seçerek mi çalıştırdınız? XMP kapatıp deneyebilir misiniz?

PSU nedir?
Ram 4800 mhz'de çalışıyor. Elle müdahale edilmedi. XMP kapalı. Asus rog loki sfxl 750 watt platinum psu kullanıyorum hocam
1744053835973.jpeg

@SideWinder hocam inceleme fırsatı bulabildiniz mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı