RTX 4070 Ti sistem 4K en yüksek ayarlar için yeterli midir?

Hocam i7 13700K ve ASUS ROG RTX 4080 kullanıyorum. Misal RDR 2 , 2k Ultra grafiklerde 70 FPS filan alıyorum. 4 k denemedim hiç. Herhalde 50 FPS bile almaz.

Aşırı düşük. 70 FPS'i 1080P'de 6600 XT alıyordum ben. 2K'da RTX 4080'in 150 kareden aşağı çıkarmaması lazım.
 
Alan Wake 2 ile Cyberpunk 2.0 sürümünün nesi sorunlu yahu. Optimizasyon sorunu dediğimiz TLOU1 PC portu olur. Grafikleri tek açıdan değerlendirerek "bu oyunda neden yüksek FPS alınamıyor" demek biraz yanlış bir durum.

Kaplamaların sayısı, kullanılan assetler ve odağını vermediğin yerlerdeki grafiklerin ince kalitesi bile grafik gücünü sömüren bir etmendir. Benim için o iki oyun grafik olarak en üst seviyedeki oyunlardır. Optimizasyonu neden iyi çünkü RAM, VRAM tüketimleri ile işlemci kaynak kullanımlarına bakarsan belli bir stabiliteyi karşıladığını görüyorsun.

GPU kullanım yüzdesi inişli çıkışlı olur, 12-16 threadlı işlemciler %90'a vurur, RAM ve VRAM leakten sebep droplar girer o vakit "evet bu oyunun optimizasyonu berbattır" diyebiliriz.
O optimizasyon ayrı, bu optimizasyon ayrı. O iniş çıkışlar, çökmeler, patlama çatlamalar direkt oyunun bozuk oluşunun emaresi.

O zaman Cities & Skylines 2'de optimize diyebilir miyiz? Dediğiniz gibi sadece detaylar var çünkü öyle inişler çıkışlar yok. Ama şehirde yürüyen NPC'nin hiçbir önemi olmamasına rağmen gözündeki damarları bile kartlar Render etmeye çalışıyor. Sadece çıkışlar var, RTX 6090'da versen yoracak. Bir oyun gereğinden fazla Asset'i Render alıyorsa, oyuncunun kullanmadığı sahneleri bile VRAM'de tutuyor ya da kullanmaya çalışıyorsa aşırı kaynak tüketiyor demektir ve bu da optimizasyon sorunu anlamına gelir. Çünkü verdiği ile aldığı orantılı değildir. Ben şahsen 4090'da 50 FPS alıyorsam başka muameleler beklerim. Ancak God of War 2018 ayarında (Belki daha düşük) bir görüntü kalitesi için hiç o kadar elektrik israfına girmezdim. Harbi girmezdim ki sistem gereksinimlerine baktıktan sonra hiç takip etmedim, fiyatını bile bilmiyorum oyunun. Bu optimizasyon olayı benim için bir kriter. Tabi fikrinize sadece katılmıyorum, saygı duymuyorum değil. Herkesin fikri önemlidir.

Bilmiyorum hocam. Ben GeForce Experience ayarlarıylan oynuyorum. Sanırım herşey ultra. 70 filan alıyor. Arada 85-90 a çıkıyor. Ama nadiren..
4K 60 FPS ve üzeri demek o kart 4K oyun kartıdır demek. 70 ise o iş tamamdır. Bu noktada 4070Ti'da 4080'de DLSS3 Kalite ile beraber 4K kartıdır. Neden herkes 4K'ya uygun değil demiş anlamadım. Nihayetinde Top-End bir kart bu.
 
Neden herkes 4K'ya uygun değil demiş anlamadım. Nihayetinde Top-End bir kart bu.
3000 serisinde VRAM di, simdi genel olarak. Forumda oneri verenleri 95% artik kulaktan duyma bilgileri tekrarliyor ondan. Bir de sanki dunyadaki tek oyunlar en son cikan, optimizasyonu olmayan, DLSS'i performans artirrmak icin degil oyunu oynanabilir yapmak icin kullanan AAA oyunlar oldugunu sananlar yuzunden.
 
3000 serisinde VRAM di, simdi genel olarak. Forumda oneri verenleri 95% artik kulaktan duyma bilgileri tekrarliyor ondan. Bir de sanki dunyadaki tek oyunlar en son cikan, optimizasyonu olmayan, DLSS'i performans artirrmak icin degil oyunu oynanabilir yapmak icin kullanan AAA oyunlar oldugunu sananlar yuzunden.
Hayır birden ihtimal verip korktum da yani, gittim Youtube'dan videolarına vesaire baktım. :D Çünkü normalde Macbook kullanıyorum ve bu aralar PS5 Pro'yu bekleyip GTA VI'yı erkenden oynamak ile bir sistem toplamak arasında gidip geliyorum. Aklımda 2000$'a şu kasa vardı. Artık bu kasa ile de oynayamayacaksak PC Gaming benim yokluğumda ölmüş, iyisi mi ben direkt PS5 Pro'ya akayım diye geçirdim içimden. 😅

1702466724458.png
 
Hocam i7 13700K ve ASUS ROG RTX 4080 kullanıyorum. Misal RDR 2, 2K Ultra grafiklerde 70 FPS filan alıyorum. 4 k denemedim hiç. Herhalde 50 FPS bile almaz.

Hocam affedersiniz ama ben 3070 ile 2K Ultra RDR2 oynuyorum, öyle hiç sorun yaşamadım akıcı bir şekilde oynadım oyunu. 3070 bile ucu ucuna Ultra çalıştırıyor oyunları, 4080 2K da hayatta zorlanacağını düşünmüyorum. Zorlanması için optimizasyon diye bir şey olmaması lazım.
 

Geri
Yukarı