RTX 4070 Ti sistem bir anda kasmaya başladı

BİLGİSAYAMAZ

Hectopat
Katılım
28 Ocak 2021
Mesajlar
341
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
7500F ve 4070 Ti'ım var. Her şey normal giderken bir anda bilgisayar kasmaya başladı. Tüm oyunlarda sürekli FPS düşmesi yemeye başladım. Dosya Gezgini bile sık sık yanıt vermeyip çöküyordu. En sonunda bilgisayarı formatladım. Fakat sorun hala devam ediyor. Sebebi ne olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yok hocam büyük ihtimalle pompan yanmıştır. Isınmadan dolayı kapanıyor. BIOS'a girip sıcaklık değerlerini atar mısın?

Son zamanlarda kasayı hiç kurcaladın mı? Belki pompa kablosu yerinden çıkmış olabilir.
 
Yok hocam büyük ihtimalle pompan yanmıştır. Isınmadan dolayı kapanıyor. BIOS'a girip sıcaklık değerlerini atar mısın?

Son zamanlarda kasayı hiç kurcaladın mı? Belki pompa kablosu yerinden çıkmış olabilir
Kurcaladım ama kurcaladığımda zaten yavaşlamıştı bir kontrol ettim. Pompa kablosunun hangisi olduğunu nasıl anlarım bir kontrol etmekte fayda var.

Buyrun hocam.
 

Dosya Ekleri

  • IMG-20241104-WA0022.jpg
    IMG-20241104-WA0022.jpg
    85,4 KB · Görüntüleme: 23
Xigmatek Aqua 360 modeli. Alırken pek dikkat etmemiştim 3. fan sığmadığı için üst tarafta.

Kameram biraz kötü.

Hocam aynı zamanda bilgisayar açılır açılmaz kapanmaya başladı. Sorun ne olabilir? GPU da mı arızalı?
Montajda bir sorun yok. (kablolar bağlı ise)

Isınmayı kontrol etmeniz lazım eğer soğutucu çalışmıyorsa ısınmadan kapanabilir. 80 üzerine çıkarmamaya çalışın işlemciyi.
 
Montajda bir sorun yok. (kablolar bağlı ise)

Isınmayı kontrol etmeniz lazım eğer soğutucu çalışmıyorsa ısınmadan kapanabilir. 80 üzerine çıkarmamaya çalışın işlemciyi.
Bilgisayarı açıp NZXT üzerinden sıcaklığa baktığımda daha masaüstünde 60 derece gözüküyor. LoL clientini açtığımda 75'e fırlıyor.

Pompadan çıkan kabloyu nereye bağlı olduğunu kontrol ediniz. Radyatör fanları çalışıyor değil mi?
Evet, çalışıyor.

Kablolar çok karışık. Hangisi olduğunu anlamamın bir yolu var mı?

@31147

@AhmetAlii

Az önce Bios'ta 82 dereceyi gördü. Sanırım tek çare garantiye götürmek.
 

Dosya Ekleri

  • IMG-20241104-WA0024.jpg
    IMG-20241104-WA0024.jpg
    131,5 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Pompadan çıkıp anakarta girer genelde. Zaten siz bilerek çıkarmadıysanız çıkması zor.

Aldığınız AIO pek tercih edilen bir markada değil açıkcası.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı