RTX 4070 Ti sistem yükseltme

Cwerd

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle selamlar, 4070 Ti sistem mevcut elimde fakat sistemi parça parça sattığımdan mütevellit aklımda sorular mevcut. Bu sorular kafamı karıştırdı öncelikle ya 4070 Ti satıp hazır sistem alacağım 5070 düzeyinde ya da AM5 platformuna geçiş için eksik olan parçaları toplayacağım. Benim için önerileriniz önemli ne yapmalıyım?

Öncelikle selamlar, 4070 Ti sistem mevcut elimde fakat sistemi parça parça sattığımdan mütevellit aklımda sorular mevcut. Bu sorular kafamı karıştırdı öncelikle ya 4070 Ti satıp hazır sistem alacağım 5070 düzeyinde ya da AM5 platformuna geçiş için eksik olan parçaları toplayacağım. Benim için önerileriniz önemli ne yapmalıyım?

Elindeki sistemin tam bileşenleri nedir? Yükseltmek için bütçeniz nedir? 4070 Ti'dan 5070'e geçmeye gerek yok bence.

Elindeki sistemin tam bileşenleri nedir? Yükseltmek için bütçeniz nedir? 4070 Ti'dan 5070'e geçmeye gerek yok bence.

Anakart sıvı soğutucu ekran kartı mevcut fakat diğer bileşenleri satmıştım. Hocam bütçem 55-60k AM5 geçme zamanı geldiği için anakart yükseltmesi şart oldu. Sizce 5070 hazır sistem hikayesi başlamalı mi? Yoksa 6xxx serisi beklenmeli mi? Ya da 4070 Ti kalıp parça yükseltme desteği mi gelmeli?

Anakart sıvı soğutucu ekran kartı mevcut fakat diğer bileşenleri satmıştım. Hocam bütçem 55-60k AM5 geçme zamanı geldiği için anakart yükseltmesi şart oldu. Sizce 5070 hazır sistem hikayesi başlamalı mi? Yoksa 6xxx serisi beklenmeli mi? Ya da 4070 Ti kalıp parça yükseltme desteği mi gelmeli?

Elindeki bileşenleri yazar mısın? 55 60k ya gerek kalmaz belki düzgün bir sistem için. 5000'e geçmeye gerek yok.

4070 Ti'dan 5070'e geçmek bence boşa masraf olur sadece. Onun yerine sistemini AM5'e geçirebilirsin direkt. Yanlış anlamadıysam sistemin am4. illa ekran kartını değişeceğim diyorsan 60k bütçede güzel bir 9070XT sistem çıkar.
Doğrudur hocam fakat AMD gpu şu anlık düşüncem de yok. Tr şartlarında biraz yorulduğum konu şu, sistem fiyatları anlık değiştiği için sistem yükseltmek mi yoksa yeni sistem almak mı mantikli biraz orası kafamı kurcalıyor.

Bu kadar tüketime abanmaya gerek yok kankam. Bu işten para kazanan içerik üreticileri bile bu kadar sık sistem yükseltmiyor. Zaten 4070Ti'den 5070'e geçmeye yükseltme demek hakaret olur. MFG desteği hariç neredeyse hiçbir farkları yok. 4070Ti'de de FG var o bile yeter. 4070Ti sahibi birinin RTX6000 değil 7000'e kadar çok rahat yolu var. 5 yıllık 3070 bile şu anda çoğu insana tatmin edici performans veriyor. Şahsen hiç yükseltmezdim ama madem parçaları elden çıkardın en azından AM5 platformuna geçebilirsin. 7500F-B650-2x16GB RAM üçlüsüyle uygun fiyatlı bir yükseltme yapmanı öneririm. 7500F-4070Ti AM6 platformuna kadar seni götürür.

Elindeki bileşenleri yazar mısın? 55 60k ya gerek kalmaz belki düzgün bir sistem için. 5000'e geçmeye gerek yok.

Elimde olan parçalar: Anakart B550 Prime Plus, ekran kartı RTX 4070 Ti MSI Gaming X Trio, sıvı soğutucu MSI 240R V2.
İhtiyacım olan parçalar: RAM, işlemci, yeni anakart, PSU, kasa.

Bu kadar tüketime abanmaya gerek yok kankam. Bu işten para kazanan içerik üreticileri bile bu kadar sık sistem yükseltmiyor. Zaten 4070 Ti'den 5070'e geçmeye yükseltme demek hakaret olur. MFG desteği hariç neredeyse hiçbir farkları yok. 4070 Ti'de de fg var o bile yeter. 4070 Ti sahibi birinin RTX6000 değil 7000'e kadar çok rahat yolu var. 5 yıllık 3070 bile şu anda çoğu insana tatmin edici performans veriyor. Şahsen hiç yükseltmezdim ama madem parçaları elden çıkardın en azından AM5 platformuna geçebilirsin. 7500F-B650-2x16 GB RAM üçlüsüyle uygun fiyatlı bir yükseltme yapmanı öneririm. 7500F-4070 Ti AM6 platformuna kadar seni götürür.

Peki ne kadar bütçe ayırmalıyım hocam bir öneri yapabilir misiniz? Açıkçası tüketim bağımlısı olduğumuzdan dolayı her yeni çıkan ürün bizi afedersiniz ama kaba bir tabir olacak dellendiriyor, hemen ona sahip olması isteği uyandırıyor. Kendimi frenlettiğim için, AM5 platformu önerisi istiyorum sizden o zaman teşekkürler.

Elimde olan parçalar: Anakart B550 Prime Plus, ekran kartı RTX 4070 Ti MSI Gaming X Trio, sıvı soğutucu MSI 240R V2.
İhtiyacım olan parçalar: RAM, işlemci, yeni anakart, PSU, kasa.

Anakartıda satarsanız diğer bileşenleri alabilirsiniz rahatlıkla. Bence 5070'e geçmeye gerek yok 5070 Ti istiyorsan para harcicaksın kartını satmakla uğraşacaksın. Eğer ki diyorsan 4K Gaming'e şimdi gerek yok 30 35k harcayarak yeni sistem kurabilirsin elindeki parçalarla.

Anakartıda satarsanız diğer bileşenleri alabilirsiniz rahatlıkla. Bence 5070'e geçmeye gerek yok 5070 Ti istiyorsan para harcicaksın kartını satmakla uğraşacaksın. Eğer ki diyorsan 4K Gaming'e şimdi gerek yok 30 35k harcayarak yeni sistem kurabilirsin elindeki parçalarla.

1440p benim için ideal açıkçası o zaman parçalar önerileri bekliyorum. Genelde oynadığım oyunlar hikayeli büyük bütçeli AAA yapımlar onları oynamaktan zevk aldığım dolayı onlara göre bir öneri olursa güzel olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı