RTX 4070 Ti sistem yükseltme

Öncelikle selamlar, 4070 Ti sistem mevcut elimde fakat sistemi parça parça sattığımdan mütevellit aklımda sorular mevcut. Bu sorular kafamı karıştırdı öncelikle ya 4070 Ti satıp hazır sistem alacağım 5070 düzeyinde ya da AM5 platformuna geçiş için eksik olan parçaları toplayacağım. Benim için önerileriniz önemli ne yapmalıyım?
4070 ti biraz daha güçlü 5070 den neden değiştiriyorsunuz ? ekran kartı yerine anakart işlemci almanız daha mantıklı olur am5 geçmek için komple sistemi yenilemeyin bence.

1440p benim için ideal açıkçası o zaman parçalar önerileri bekliyorum. Genelde oynadığım oyunlar hikayeli büyük bütçeli AAA yapımlar onları oynamaktan zevk aldığım dolayı onlara göre bir öneri olursa güzel olur.

Elimdeki sıvı soğutucu sizle kalmalı mı? 7800x3D düşüncem de sizce mantıklı mı?

Elimde olan parçalar: Anakart B550 Prime Plus, ekran kartı RTX 4070 Ti MSI Gaming X Trio, sıvı soğutucu MSI 240R V2.
İhtiyacım olan parçalar: RAM, işlemci, yeni anakart, PSU, kasa.

Peki ne kadar bütçe ayırmalıyım hocam bir öneri yapabilir misiniz? Açıkçası tüketim bağımlısı olduğumuzdan dolayı her yeni çıkan ürün bizi afedersiniz ama kaba bir tabir olacak dellendiriyor, hemen ona sahip olması isteği uyandırıyor. Kendimi frenlettiğim için, AM5 platformu önerisi istiyorum sizden o zaman teşekkürler.
İşlemci 7500F
Anakart Asus Prime B650M-K veya M-R
Bellek 2X16DDR5 6000Mhz CL30 RAM.
Ram olarak Sinerji'de şu anda tekli olarak satılan ve fiyatı muadillerine göre oldukça ucuz bir DDR5 RAM var. Tek farkı kit yerine iki ayrı tekli RAM olarak gönderiyorlarmış Sinerji'nin kötü şöhreti ve kit olmayışının küçük bir uyumsuzluk ihtimalini göze almak istemiyorsan 5000 lira altına başka alternatifler bulabilirsin. Bahsettiğim RAM şu anda 3600 lira.
SSD Kioxia Exceria Pro öneririm.
Geri kalan parçaları da arkadaşlar önerir artık.

4070 Ti biraz daha güçlü 5070'den neden değiştiriyorsunuz? Ekran kartı yerine anakart işlemci almanız daha mantıklı olur AM5 geçmek için komple sistemi yenilemeyin bence.

Hocam, açıkçası ben tüketim bağımlılığından dolayı 5070 düşündüm fakat kararım değişti o zaman bir öneri de sizden bekliyorum. Ekran kartı kalıyor (4070 Ti) anakart RAM işlemci PSU kasa şu anda arayışta olduğum parçalar.

7500F-ASUS Prime B650M-K veya m-r-2x16DDR5 600MHz CL30 RAM.
RAM olarak Sinerji'de şu anda tekli olarak satılan ve fiyatı muadillerine göre oldukça ucuz bir DDR5 RAM var. Tek farkı kit yerine iki ayrı tekli RAM olarak gönderiyorlarmış Sinerji'nin kötü şöhreti ve kit olmayışının küçük bir uyumsuzluk ihtimalini göze almak istemiyorsan 5000 lira altına başka alternatifler bulabilirsin. Bahsettiğim RAM şu anda 3600 lira. SSD olarak Kioxia Exceria Pro öneririm. Geri kalan parçaları da arkadaşlar önerir artık.

Hocam önerileriniz için teşekkürler. İşlemci için 7800x3D fazla olur mu acaba? Yoksa 7500 tarafına mi yönelim.

Hocam, açıkçası ben tüketim bağımlılığından dolayı 5070 düşündüm fakat kararım değişti o zaman bir öneri de sizden bekliyorum. Ekran kartı kalıyor (4070 Ti) anakart RAM işlemci PSU kasa şu anda arayışta olduğum parçalar.

Hocam önerileriniz için teşekkürler. İşlemci için 7800x3D fazla olur mu acaba? Yoksa 7500 tarafına mi yönelim.
Yani para senin tabi istersen alabilirsin ama gerek var mı dersen bence gerek yok. Zaten 2K hikayeli oyunlara ağırlık veriyorum diyorsun. X3D işlemcinin farkını aşırı hissettirmez. En azından verdiğin ekstra paraya değecek kadar hissettirmez.

Kasayı genel olarak ben fiyat performans seçerim genel olarak kasayı sen kendin seçmelisin ginede aşağıya bırakıyorum.
keşke bütçe belirtseydin ben topladım 4 parçayıda şuan sistemimde kullanıyorum oldukça memnunum eğer bütçen varsa işlemciyi r7 7800x3d yapabilirsin kendi kararın anakart alacağım zaman çok araştırmıştım oldukça serin çalışıyor VRM leri ram leri başka arkadaşlar patriot önerebilir güzel ramdir fakat yakın zamanda arkadaşım o ramlerle sorun yaşamıştı.

Kasayı genel olarak ben fiyat performans seçerim genel olarak kasayı sen kendin seçmelisin yine de aşağıya bırakıyorum.
Keşke bütçe belirtseydin ben topladım 4 parçayı da şu an sistemimde kullanıyorum oldukça memnunum eğer bütçen varsa işlemciyi R7 7800x3D yapabilirsin kendi kararın anakart alacağım zaman çok araştırmıştım oldukça serin çalışıyor VRM'leri RAM'leri başka arkadaşlar Patriot önerebilir güzel RAM'dir fakat yakın zamanda arkadaşım o RAM'lerle sorun yaşamıştı.

Bütçe 30 35 arası. Ekran kartı ve sıvı soğutucu mevcut fakat 360mm gerekir mi 240mm yeterli mi?

Kasayı genel olarak ben fiyat performans seçerim genel olarak kasayı sen kendin seçmelisin yine de aşağıya bırakıyorum.
Keşke bütçe belirtseydin ben topladım 4 parçayı da şu an sistemimde kullanıyorum oldukça memnunum eğer bütçen varsa işlemciyi R7 7800x3D yapabilirsin kendi kararın anakart alacağım zaman çok araştırmıştım oldukça serin çalışıyor VRM'leri RAM'leri başka arkadaşlar Patriot önerebilir güzel RAM'dir fakat yakın zamanda arkadaşım o RAM'lerle sorun yaşamıştı.

MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi AM5 DDR5 7200MHz(OC) anakart konusunda bunu önerir misiniz?

Ya da bu olsun mu hız yükseltmesine gerek var mı?
Bu şeyin sonu yok sanırım insanoğlu çok açgözlü hocam? https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-b850-gaming-plus-wi-fi-amd-am5-atx-fiyati,903526941.html

Son düzenleme:
Bütçe 30 35 arası. Ekran kartı ve sıvı soğutucu mevcut fakat 360mm gerekir mi 240mm yeterli mi?

MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi AM5 DDR5 7200MHz(OC) anakart konusunda bunu önerir misiniz?

Ya da bu olsun mu hız yükseltmesine gerek var mı?
Bu şeyin sonu yok sanırım insanoğlu çok açgözlü hocam? https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-b850-gaming-plus-wi-fi-amd-am5-atx-fiyati,903526941.html
hocam b650m gaming plus yerine benim attığım asus çok daha iyi bu modelide araştırmıştım fakat genel olarak sıcak çalışıyorlar
diğeride alına bilir b850 yeni anakart oda biraz sıcak çalışıyor fakat b850m-p de bakın aynı anakartlar sadece birisinde dp varken diğerinde hdmı var hangisi ucuzsa onu alın şahsen ekran kartınız pcıe 4.0 ileride yükseltme yapmayacaksanız benim attığım model yoksa b850 hız yükseltmesindede 6000 ve 6400mhz hızdan sonra sistem kararsızlaşa bilir fakat neden olmasın.

ş
hocam b650m gaming plus yerine benim attığım asus çok daha iyi bu modelide araştırmıştım fakat genel olarak sıcak çalışıyorlar
diğeride alına bilir b850 yeni anakart oda biraz sıcak çalışıyor fakat b850m-p de bakın aynı anakartlar sadece birisinde dp varken diğerinde hdmı var hangisi ucuzsa onu alın şahsen ekran kartınız pcıe 4.0 ileride yükseltme yapmayacaksanız benim attığım model yoksa b850 hız yükseltmesindede 6000 ve 6400mhz hızdan sonra sistem kararsızlaşa bilir fakat neden olmasın
Şimdi baktım hocam attığınız b850 den daha iyi ve daha ucuz

Hocam B650M Gaming Plus yerine benim attığım ASUS çok daha iyi bu modelide araştırmıştım fakat genel olarak sıcak çalışıyorlar.
Diğeride alınabilir B850 yeni anakart oda biraz sıcak çalışıyor fakat B850M-P de bakın aynı anakartlar sadece birisinde DP varken diğerinde HDMI var hangisi ucuzsa onu alın şahsen ekran kartınız PCI-e 4.0 ileride yükseltme yapmayacaksanız benim attığım model yoksa B850 hız yükseltmesindede 6000 ve 6400MHz hızdan sonra sistem kararsızlaşabilir fakat neden olmasın.

Ş

Şimdi baktım hocam attığınız B850'den daha iyi ve daha ucuz.

Teşekkürler hocam siparişi geçiyorum zaman ayırdığınız için teşekkür ederim işlemci olarak 7500F şu anlık yeterli olur mu yoksa farklı bir işlemci alım mi? Şu anlık işlemci almadım daha 7800x3D aklımı çelmiyor değil.

Teşekkürler hocam siparişi geçiyorum zaman ayırdığınız için teşekkür ederim işlemci olarak 7500F şu anlık yeterli olur mu yoksa farklı bir işlemci alım mi? Şu anlık işlemci almadım daha 7800x3D aklımı çelmiyor değil.

Ayrıca sıvı soğutucu önerisi de bekliyorum.

bütçen 30 bin civarında bence 7500f kullanma şuan rtx 5070 ve r5 9600x kullanıyorum kaç K da kullanacaksınız.

Hocam ne yazıkki yardım edemeyeceğim sıvı soğutmadan anlamam şimdi öneri vermeyeyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı