RTX 4070 Ti Super 2K için uzun vadede mantıklı mı?

Oyunları Ultra değil Optimal ayarlarda oynarsan evet. RTX 3080 10GB ile çektim 4K görüntüyü, Ultra ile farkı anlaman çok zor:

5.png

Biz rtx 3060 ile 2 k çözünürlükte mid-high arası 60 fps alamadığım oyun çok nadir. 3060 bile kendi çapımda bana yetiyorsa. 4070 ti 2031-2032 bile görebilir. Zaman geçtikçe her şeyi her yeni çıkan oyunu ultra oynamazsın belki ama en kötü orta ayarlarda uzun uzun seneler gider. Zaten dlss güncellemeleri ve zamanla frame gen tarzı şeyler 4x serisine de geleceğini tahmin ediyorum. 7 sene daha ömür biçerim 4070 ti için.

Oyunları Ultra değil Optimal ayarlarda oynarsan evet. RTX 3080 10GB ile çektim 4K görüntüyü, Ultra ile farkı anlaman çok zor:

Eki Görüntüle 2415767
Açıkçası witcher 4 ve gta 6 ultra da oynayayım yeter.

Biz rtx 3060 ile 2 k çözünürlükte mid-high arası 60 fps alamadığım oyun çok nadir. 3060 bile kendi çapımda bana yetiyorsa. 4070 ti 2031-2032 bile görebilir. Zaman geçtikçe her şeyi her yeni çıkan oyunu ultra oynamazsın belki ama en kötü orta ayarlarda uzun uzun seneler gider. Zaten dlss güncellemeleri ve zamanla frame gen tarzı şeyler 4x serisine de geleceğini tahmin ediyorum. 7 sene daha ömür biçerim 4070 ti için.
Oyunlar da ultra takıntım olduğu için şuan 3060 değiştiriyorum hocam açıkçası. Ultra 2030 a kadar gitsin yeter.

Son düzenleme:
Bende mi sorun var bilmiyorum ama RTX 4080 bile uzun vadede mantıklı gelmiyor bana. Cyberpunk ve Wukong gibi oyunlarda (bugün buna Kingdom Come 2, AC: Shadows, Spiderman 2 de dahil olacak) Ultra ayarlarda DLSS Performance vs. yapmadıkça oynanabilir değil. Ben Path Tracing vs. açamıyorsam da onu Ultra'dan sayamam.

Ben şey sanıyordum AMD FSR konusunda falan gerçekten çok kötü, Nvidia tarafı DLSS ile çıtayı çok yükseltti. 6950 XT kullanıcısıyım ve geçen sırf bunu kıyaslamak için bir RTX 4080 kullanıcısı arkadaşımın sisteminde test yaptım. Wukong'a girdim 4K'da (DLSS %50 Performance) Ray Tracing'e dokunmasam bile Sinematik ayarlarda ortalama bir FPS alabiliyorum. Ha diyeceksiniz ki 4K'da normal. Değil çünkü zaten %50 DLSS dediğimiz zaten 4K değil. E bunun yanına Frame Generation falan ekleniyor, günün sonunda çamur gibi görüntü alıyorsunuz. Şimdi bir de bunun 3X, 4X versiyonları çıktı hepten cıvıttılar yani.

Yani özet olarak ben 6950 XT ile de benzer bir sonuç alıyorum zaten. 4080 ile 6950XT arasında testlerde bariz farklar yok muydu neden ben bir fark görmedim? DLSS görüntü kalitesi olarak hani çok daha iyiydi, bildiğiniz FSR gibi çamura benziyor. Frame Gen açınca hani FSR'ın gecikme değerleri çok yüksekti? Nvidia Frame Gen ile Hareket ile görüntü arasındaki zaman farkını sayabiliyorum resmen.

2.5 yıldır sırf şu XeSS/FSR/Frame Gen gibi teknolojileri kullanmamak için 6950XT üstüne çıkayım diyorum ama kas gücü doğru düzgün bir kart çıkmıyor. 2019'a kadar her şey güzeldi, bir kart çıkınca delikanlı gibi gücü belliydi.

4 sene kafadan gideri var. Sonra ölü moda geçer. Çünkü GDDR7 kartlar geliyor. Bellek boyutları devasa olacak. Hal böyle olunca oyun yapımcıları Vrame yüklenecekler. Saat hızları filan derken senin kart 3 sene sonra yorulmaya başladığını hissedeceksin. 4 üncü sene hala seni çekecek ama yıl 2030a yaklaştığında değiştir diye bağıracak. Bu dediklerim bu 3 sene içerisinde yepyeni bir teknolojiye imza atmazlarsa bu şekilde senaryo gerçekleşir. Sonrasında bir zahmet değiştir. Allah tabi bize uzun ömürler versin hep fiziksel şeyleri düşünüyoruz bakalım biz aynı randımanda çalışabilecek miyiz :D.

5070Ti neden beklemiyorsun eli kulağında çıkacak yakında? 5080 55-65K arası 5070Ti-45-50 arası olur diye düşünüyorum. Belki ilk çıktığı gün 40-42 civarlarında bulunabilir, daha güncel bir kart sonuçta.

FG sayesinde kartın ömrü yüksek kalmaya davam edecektir. Zaten yılda kaç tane çok kaliteli olup yüksek sistem isteyen oyun geliyor? 2? 3? 4070 Ti Super orada kalmaya devam edecektir.
Oyunlar bol.
Crimson desert, kingdom come 2 , marvel spiderman , mafia, witcher 4 , witcher 1 remake , hogwarts 2, battifiled 6, gta6 , cdpr ekibinden ayrılanların yaptığı vampir oyunu bir kaç tane daha adını unuttuğum oyunlar geliyor. Bunlar bilinen birde. Bilinmeyen tahmin edemiyorum.

Bence acele etmeyin. Bütçenizle 5070 Ti alabilirsiniz diye düşünüyorum.
Bu fiyata 5070 ti yedirirler mi hocam cidden, beklerim o zaman.

5070Ti neden beklemiyorsun eli kulağında çıkacak yakında? 5080 55-65K arası 5070Ti-45-50 arası olur diye düşünüyorum. Belki ilk çıktığı gün 40-42 civarlarında bulunabilir, daha güncel bir kart sonuçta.
İlk çıkınca kronik sorunlu hatalı olur doye tırsıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı