RTX 4070 Ti Super 2K için uzun vadede mantıklı mı?

Oyunlar bol.
Crimson desert, kingdom come 2 , marvel spiderman , mafia, witcher 4 , witcher 1 remake , hogwarts 2, battifiled 6, gta6 , cdpr ekibinden ayrılanların yaptığı vampir oyunu bir kaç tane daha adını unuttuğum oyunlar geliyor. Bunlar bilinen birde. Bilinmeyen tahmin edemiyorum.

Bu fiyata 5070 ti yedirirler mi hocam cidden, beklerim o zaman.

İlk çıkınca kronik sorunlu hatalı olur doye tırsıyorum.
Açıklanan fiyatlara göre çok fark olmayacak gibi. Bütçenizle alamayacağınız şekilde fiyat artışı olursa bile, 4070 Ti fiyatları şu ana göre düşecektir. Her halükarda beklemek daha mantıklı gibi.

Nvidia GeForce RTX 5070: 25.649 TL
Nvidia GeForce RTX 5070 Ti: 34.959 TL
Nvidia GeForce RTX 5080: 46.679 TL
Nvidia GeForce RTX 5090: 92.849 TL

Türkiye'de fiyat başlangıçlarının bu seviyelerde olması bekleniyormuş. Çoğu sitede bu fiyatlar açıklandı. Marka ram e vb. göre fiyatlar değişecektir tabiki. Ama sanki yine de bütçenize uygun olacak gibi.

Oyunlar bol.
Crimson desert, kingdom come 2 , marvel spiderman , mafia, witcher 4 , witcher 1 remake , hogwarts 2, battifiled 6, gta6 , cdpr ekibinden ayrılanların yaptığı vampir bir kaç tane daha adını unuttuğum oyunlar geliyor. Bunlar bilinen birde. Bilinmeyen tahmin edemiyorum.

Bu fiyata 5070 ti yedirirler mi hocam cidden, beklerim o zaman.

İlk çıkınca kronik sorunlu hatalı olur doye tırsıyorum.

Açıklanan fiyatlara göre çok fark olmayacak gibi. Bütçenizle alamayacağınız şekilde fiyat artışı olursa bile, 4070 Ti fiyatları şu ana göre düşecektir. Her halükarda beklemek daha mantıklı gibi.

Türkiye'de fiyat başlangıçlarının bu seviyelerde olması bekleniyormuş. Çoğu sitede bu fiyatlar açıklandı. Marka ram e vb. göre fiyatlar değişecektir tabiki. Ama sanki yine de bütçenize uygun olacak gibi.
Hocam o fiyatlar sadece lansmana özel çok düşük stoklu fiyatlar yakalamak da zor. Özellikle de 5070 serisine çok talep olduğundan dolayı lansmandan almak zor. Bir de iki mesaj birden alıntıladığımı biliyorum çünkü bir mesaja cevap vermekten vazgeçmeyi bulamadım.

Keşke böyle çıksa :(

Bende mi sorun var bilmiyorum ama RTX 4080 bile uzun vadede mantıklı gelmiyor bana. Cyberpunk ve Wukong gibi oyunlarda (bugün buna Kingdom Come 2, AC: Shadows, Spiderman 2 de dahil olacak) Ultra ayarlarda DLSS Performance vs. yapmadıkça oynanabilir değil. Ben Path Tracing vs. açamıyorsam da onu Ultra'dan sayamam.

Ben şey sanıyordum AMD FSR konusunda falan gerçekten çok kötü, Nvidia tarafı DLSS ile çıtayı çok yükseltti. 6950 XT kullanıcısıyım ve geçen sırf bunu kıyaslamak için bir RTX 4080 kullanıcısı arkadaşımın sisteminde test yaptım. Wukong'a girdim 4K'da (DLSS %50 Performance) Ray Tracing'e dokunmasam bile Sinematik ayarlarda ortalama bir FPS alabiliyorum. Ha diyeceksiniz ki 4K'da normal. Değil çünkü zaten %50 DLSS dediğimiz zaten 4K değil. E bunun yanına Frame Generation falan ekleniyor, günün sonunda çamur gibi görüntü alıyorsunuz. Şimdi bir de bunun 3X, 4X versiyonları çıktı hepten cıvıttılar yani.

Yani özet olarak ben 6950 XT ile de benzer bir sonuç alıyorum zaten. 4080 ile 6950XT arasında testlerde bariz farklar yok muydu neden ben bir fark görmedim? DLSS görüntü kalitesi olarak hani çok daha iyiydi, bildiğiniz FSR gibi çamura benziyor. Frame Gen açınca hani FSR'ın gecikme değerleri çok yüksekti? Nvidia Frame Gen ile Hareket ile görüntü arasındaki zaman farkını sayabiliyorum resmen.

2.5 yıldır sırf şu XeSS/FSR/Frame Gen gibi teknolojileri kullanmamak için 6950XT üstüne çıkayım diyorum ama kas gücü doğru düzgün bir kart çıkmıyor. 2019'a kadar her şey güzeldi, bir kart çıkınca delikanlı gibi gücü belliydi.
Genel anlamda bahsettikleriniz dışında, baştaki 4080 bile uzun vadede mantıklı gelmemesi biraz saçma açıkçası. 4080 dediğiniz kart daha senesini doldurmadı ve en iyi ilk 3-5 kart arasında. Saçma dememi yanlış anlamayın, şu yönden düşünüyorum, her sene yeni nesil kartlar gelecek biliyoruz ki, tüketim çılgınlığının arşa çıktığı bir dönemdeyiz. O yüzden bu düşünceyle gidecek olursak size göre her sene yeni karta geçmek gerekecek.

2070 Super ile 2K kullanıyorum. 5 yıl gidiyorlar gibi bir çıkarımım var.

hocam naçizane tavsiyem bu kartı da bir düşünün

hocam naçizane tavsiyem bu kartı da bir düşünün

buda teknik verileri

Technopat Haberler

Geri
Yukarı