Çözüldü RTX 4070 Ti Super DRIVER_POWER_STATE_FAILURE hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

eswien

Femtopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/1YPD5hn2sThLt4SJ-wcrCQsTNtBneQNoa?usp=sharing
RAM
Patriot 32GB (2x16) Viper Venom RGB 6000MHz CL30 DDR5 EXPO RAM
SSD veya HDD modeli
Kingston 1 TB SSD
Ekran kartı
ASUS GeForce RTX 4070 Ti Super
Anakart
MAG X870 TOMAHAWK Wi-Fi
İşlemci
AMD Zen 7 9800x3D 4700MHz 8 çekirdek
Merhaba son 1 haftadır 2 günde bir mavi ekran hatasıyla karşılaşıyorum. Bilgisayarı açtıktan sonra 2 dakika içerisinde mavi ekran yiyorum ve yeniden başladıktan sonra gün içerisinde veya ertesi gün mavi ekran yemiyorum fakat ertesi gün tekrar aynı hatayla karşılaşıyorum. CMD komutundan SFC / scannow komutunu kullanıp onarım yaptım fakat sorun çözülmedi. Bilgisayarı 4-5 ay önce aldım Windows güncellemeleri ve ekran kartı güncellemelerim ise son sürümünde. Aygıt yöneticisinde de hiçbir ünlem gözükmüyor.

Çözüm
Qualcomm olan sürücüyü kaldırın. Ethernet kullandığınıza göre bağlı kalacaktır diye düşünüyorum. Qualcomm'lu sürücüyü kaldırdıktan sonra Windows Update çalıştırın, isteğe bağlı ve zorunlu tüm güncellemeleri yapın.
Hatalar Qualcomm Atheros ağ sürücüsü sebebiyle olmuş gibi duruyor. Ağ sürücüsünü güncelleyin, veya kaldırıp güncelleyin. Geri dönüş yapın işlemden sonra.

Hatalar Qualcomm atheros ağ sürücüsü sebebiyle olmuş gibi duruyor. Ağ sürücüsünü güncelleyin, veya kaldırıp güncelleyin. Geri dönüş yapın işlemden sonra.

Nasıl yapacağım konusunda yardımcı olabilir misiniz? Ayrıca WARP VPN uygulaması yüklü soruna o sebep olabilir mi? Şu an sildim WARP uygulamasını ama yine de sormak istedim.

Nasıl yapacağım konusunda yardımcı olabilir misiniz? Ayrıca WARP VPN uygulaması yüklü soruna o sebep olabilir mi? Şu an sildim WARP uygulamasını ama yine de sormak istedim.
WARP ile alakası dahi yok. Atheros ağ kartınızın/USB ağ adaptörünün modelini internette aratıp resmi sitesinden uygun sürücüyü indireceksiniz. Klasör inecek onu ayıklayıp setup dosyasını çalıştıracaksınız.

WARP ile alakası dahi yok. Atheros ağ kartınızın/USB ağ adaptörünün modelini internette aratıp resmi sitesinden uygun sürücüyü indireceksiniz. Klasör inecek onu ayıklayıp setup dosyasını çalıştıracaksınız.

Çok güzel açıklıyorsunuz fakat inanın daha önce yapmadığım ve duymadığım için hiç anlamadım. Atheros ağ kartımı/USB ağ adaptörünün modeline nereden ve nasıl ulaşacağım? Ayrıca internetim kablola bağlı. Daha açıklayıcı olması için adım adım söyleme şansınız var mı ya da fotoğrafını sizlerle paylaşabilirim.

Çok güzel açıklıyorsunuz fakat inanın daha önce yapmadığım ve duymadığım için hiç anlamadım. Atheros ağ kartımı/USB ağ adaptörünün modeline nereden ve nasıl ulaşacağım? Ayrıca internetim kablola bağlı. Daha açıklayıcı olması için adım adım söyleme şansınız var mı ya da fotoğrafını sizlerle paylaşabilirim.
USB adaptörü yok o zaman. Aygıt yöneticisine girip "ağ bağdaştırıcıları" kısmını SS alıp atabilir misiniz? Sorun yok bir zamanlar ben de böyle bilmiyordum hiçbir şeyi. Çok basit bir işlem zaten.

USB adaptörü yok o zaman. Aygıt yöneticisine girip "ağ bağdaştırıcıları" kısmını SS alıp atabilir misiniz? Sorun yok bir zamanlar ben de böyle bilmiyordum hiçbir şeyi. Çok basit bir işlem zaten.

Bilgisayarımda sadece HyperX kablosuz kulaklıgımın USB'si takılı diğerleri kablolu mouse klavye mikrofon USB'leri fakat anakartımda galiba kablosuz Wi-Fi'de mevcut ben tercih etmiyorum interneti kablolu kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    6,3 KB · Görüntüleme: 22
Qualcomm olan sürücüyü kaldırın. Ethernet kullandığınıza göre bağlı kalacaktır diye düşünüyorum. Qualcomm'lu sürücüyü kaldırdıktan sonra Windows Update çalıştırın, isteğe bağlı ve zorunlu tüm güncellemeleri yapın.

Çözüm

Tamamdır kaldırdım fakat sonrasında güncelleştirmeleri denetle dediğim zaman hiçbir güncelleme gelmedi. Anakartımda bulunan Wi-Fi özelliğini mi kapattık şimdi? Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra bir güncelleştirme geldi ve güncelleştirmeyi yaptım SS'ini paylaşıyorum. Ayrıca aygıt yöneticisinde ağ bağdaştırıcısının son halini de paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız2.png
    Adsız2.png
    8,1 KB · Görüntüleme: 15
  • Adsız3.png
    Adsız3.png
    9,5 KB · Görüntüleme: 15
  • Adsız4.png
    Adsız4.png
    14,7 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
@eswien sürücüyü kaldırdık, yeniden kurduk. Şimdi 2 gün sistemi gözetleyin ve 2 gün sonra durum hakkında haber verin. İyi akşamlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı