Çözüldü RTX 4070 Ti Super sistem çalışırken monitör kapanıyor ve ekran kartı fanları hızlanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mareschall

Kilopat
Yer
ANKARA
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : AMD Ryzen 7 9800X3D

Ekran Kartı : Asus RTX 4070 Ti Super

Anakart : MSI MPG X870E CARBON WIFI

Ram : GSkill Trident Z5 64GB (2X 32GB) 6400 Mhz

Soğutucu : Arctic Liquid Freezer II 420 A-RGB

Kasa : Cooler Master Haf 700 Evo

PSU :High Power Super GD 80+ 1050 W Gold

Klavye : Razer BlackWidow V4 Pro Green Switch

Mouse : Razer Deathadder V3 Pro

Kulaklık : Steel Series Arctis Pro Wireless

NVMe : Samsung 980 Pro 2 TB
Arkadaşlar sistemim aşağıdadır.

15 gündür PC açmıyordum. Dün defalarca PC bostayken monitör gitti ve ekran kartı fanları son sürat çalışmaya başladı.

Sistemi daha alalı 2 yıl olmadı. Çözüm önerisi olan varsa sevinirim. Ekran kartı driver silip yeniden güncelleme falan yaptım.

İşlemci: AMD Ryzen 7 9800x3D.

Ekran kartı: ASUS RTX 4070 Ti Super.

Anakart: MSI MPG X870e Carbon Wi-Fi

RAM: G.Skill Trident Z5 64 GB (2X 32 GB) 6400 MHz.

Soğutucu: Arctic Liquid Freezer II 420 ARGB.

Kasa: Cooler Master HAF 700 EVO.

PSU: High Power super gd 80+ 1050W Gold.

Çözüm
Aynı sorun 1-2 ay öncesinde yaşanıyordu ancak çözüldü diye biliyordum. NVIDIA tarafında bu sorun genelde ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyor.

Sürücüleri normal şekilde mi silip kurdunuz bilmiyorum ama bence NVIDIA sürücülerini bir de DDU ile güvenli modda kökten temizleyin, sonrasında tekrar yükleyin.

Haziran başında benzer bir sorun;

DDU ile kaldırıp son Game Ready sürücüsünü tekrar yükledikten sonra bile ara ara bu problemle karşılaşıyorsanız direkt Studio Driver kurun bir süre rahat olursunuz, stüdyo sürücüleri genelde sıkıntısız oluyor.
Aynı sorun 1-2 ay öncesinde yaşanıyordu ancak çözüldü diye biliyordum. NVIDIA tarafında bu sorun genelde ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyor.

Sürücüleri normal şekilde mi silip kurdunuz bilmiyorum ama bence NVIDIA sürücülerini bir de DDU ile güvenli modda kökten temizleyin, sonrasında tekrar yükleyin.

Haziran başında benzer bir sorun;

DDU ile kaldırıp son Game Ready sürücüsünü tekrar yükledikten sonra bile ara ara bu problemle karşılaşıyorsanız direkt Studio Driver kurun bir süre rahat olursunuz, stüdyo sürücüleri genelde sıkıntısız oluyor.

Çözüm
Yine olmadı. Bakalım bir oyunda Türkçe yama kurmuştum. Acaba virüs bulaşmış olabilir mi? Aklıma başka ihtimalde gelmiyor. Format atıp temiz bir kurulum yapıp deneyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı