RTX 4070 Ti Super sistem toplama

Bütçe
60 70 bin
Herkese merhaba, ben laptopun bozulduğu için yeni bir pc toplamak istiyorum. Aklımdaki sistem şöyle:
Ekran Kartı:Rtx 4070 Ti Super
İşlemci:Ryzen 5 7600X
Anakart:MSI Mag B650 Tomahawk Wifi
Ram:Corsair Veneagance 32GB (2x16)

Kalanlar hakkında çok bir fikrim yok.
Ssd de Kingston K3000 düşünüyorum ama emin değilim.Kalan parçaları önerebilirseniz çok sevinirim.

1734464836350.png

Aya sığar mı yazdığım parçalar ve yazdığım parçalar uyumlu mudur?

Bir de hocam AMD kartlarada bakmalıyım?
RTX 4070 TS'ye 40k vereceğime biraz bütçeyi arttırıp RX 7900XTX biraz daha mantıklı geliyor.

Son düzenleme:
Aya sığar mı yazdığım parçalar ve yazdığım parçalar uyumlu mudur?

Bir de hocam AMD kartlarada bakmalıyım?
RTX 4070 TS'ye 40k vereceğime biraz bütçeyi arttırıp RX 7900XTX biraz daha mantıklı geliyor.
Ram ddr5'se parcalar uyumlu evet.
7900 xtx cok daha iyi bir kart, RT beklentin yoksa. Ben olsam ben de onu alirdim. Ya da 7900 xt alinabilir para arttirayim dersen, bu kart da 4070 ti super'den rasterization'da guclu. Parcalarin sigip sigmamasi kasaya bagli, ekran karti uzunlugu ve kasanin destekledigi ekran karti uzunluklarina bakabilirsin. Mesela bende Lancool 216 var, cok rahat sigiyor 7900 xt.

RAM DDR5'SE parcalar uyumlu evet.
7900 XTX cok daha iyi bir kart, RT beklentin yoksa. Ben olsam ben de onu alirdim. Ya da 7900 XT alinabilir para arttirayim dersen, bu kart da 4070 Ti Super'den rasterization'da guclu. Parcalarin sigip sigmamasi kasaya bagli, ekran karti uzunlugu ve kasanin destekledigi ekran karti uzunluklarina bakabilirsin. Mesela bende lancool 216 var, cok rahat sigiyor 7900 XT.

Sadece ekran kartı uzunluğuna baksam yetiyor mu? Diğer parçalar kesin sığar mı?

RAM 32 GB olursa daha sağlıklı olur.

Teşekkürler.

Kartın ebatları böyle.

Derinlik:
353 mm yükseklik:158 mm genişlik:73 mm.

Kasada Şöyle yazıyor.
GPU Uzunluğu (max)
392 mm
Genişlik:
235 mm
Yükseklik:
491.7 mm
Derinlik
480.9 mm
Sığar mı hocam
Ram ddr5'se parcalar uyumlu evet.
7900 xtx cok daha iyi bir kart, RT beklentin yoksa. Ben olsam ben de onu alirdim. Ya da 7900 xt alinabilir para arttirayim dersen, bu kart da 4070 ti super'den rasterization'da guclu. Parcalarin sigip sigmamasi kasaya bagli, ekran karti uzunlugu ve kasanin destekledigi ekran karti uzunluklarina bakabilirsin. Mesela bende Lancool 216 var, cok rahat sigiyor 7900 xt.
?

Hocam alacagin kasanin destekledigi GPU uzunluguna bak, alacagin CPU icin clearance'ina da bak, CPU enlemesine sigacak mi yani.

Hocam nereden bakmam gerek? Epeyden bakayım dedim de Ryzen 5 7600'ün clearance diye bir şey yok. Bir de 7600 ile RX 7900XTX darboğaz yapar mı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı