7900XTX almanız ilerisi için iyi olur. Kartın ham performansı 4080 süperden daha iyi, overclock ile neredeyse 4090 ile denk oluyor. Tabii sıradan bir kullanıcı için gereksiz overclock ve tak çalıştır mantığı ile sizi daha memnun edecektir.Aya sığar mı yazdığım parçalar ve yazdığım parçalar uyumlu mudur?
Bir de hocam AMD kartlarada bakmalıyım?
RTX 4070 TS'ye 40k vereceğime biraz bütçeyi arttırıp RX 7900XTX biraz daha mantıklı geliyor.
Teşekkürler.7900XTX almanız ilerisi için iyi olur. Kartın ham performansı 4080 süperden daha iyi, overclock ile neredeyse 4090 ile denk oluyor. Tabii sıradan bir kullanıcı için gereksiz overclock ve tak çalıştır mantığı ile sizi daha memnun edecektir.
7900 XT ile yasamadim, sadece Delta Force yeni çıktığı icin bir sorun var, o da yeni driver cikinca duzelir.
Hocam dlss'in ilk cikis amaci gucunu nispeten yitirmis gpu'lari desteklemekti. Sonradan premium bir urun olarak pazarlanmasina karar verildi, yazilim ozelinde degil icindeki gpu ozelinde bir upscaling teknolojisi olarak kullanilmaya baslandi. Dlss'in asil olayi 150 fps aliyorken 300 fps almak degil, RT gibi yuksek teknolojileri yuksek cozunurlukte kullandiginizda maruz kaldiginiz ciddi performans dususunu goruntu kalitesinden mumkun mertebe az feragat ederek oyun deneyimini tahammul edilebilir veya oynanabilir kilmak. 4k'da ray tracingle 4060, 4060 ti, 4050, 4070 Alan Wake bile oynayamazsin, DLSS acmak da oynanabilir kilmiyor. Bu yuzden bu oyunu bir ekran kartiyla ham gucle oynayabilecekken sirf dlss var diye ham gucu cok daha dusuk bir ekran kartini ayni veya genelde daha yuksek fiyata almak cok mantikli degil. Butceniz vardir, ben RT de istiyorum, 2k veya 4k'da oynayacagim dediginiz anda dlss mantikli hale gelmeye basliyor. High end gpu'lar icin onemli bu teknoloji, cunku cozunurluk arttikca ve rt devreye girdikce ham guc yetmiyor, teknolojik bir uplift gerekiyor, o da dlss. Ama 4060 ti yerine 7700xt al gec yani ornegin, ham gucu fazla, native cozunurlukte oyna bir upscaling kullanmadan ki amd'nin de cozumleri var bu konuda nvidia daha ustun olmasina karsin.Tamamdır. Peki Hocam dlss gerçekten önemli bir teknoloji mıdır? Yoksa gereksiz mi. Çünkü görüyorum 4 kat fark var.
Hocam DLSS'in ilk cikis amacı gucunu nispeten yitirmis GPU'lari desteklemekti. Sonradan premium bir ürün olarak pazarlanmasina karar verildi, yazilim ozelinde degil icindeki GPU ozelinde bir upscaling teknolojisi olarak kullanilmaya baslandi. DLSS'in asil olayi 150 FPS aliyorken 300 FPS almak degil, RT gibi yuksek teknolojileri yuksek cozunurlukte kullandiginizda maruz kaldiginiz ciddi performans dususunu goruntu kalitesinden mumkun mertebe az feragat ederek oyun deneyimini tahammul edilebilir veya oynanabilir kilmak. 4K'da Ray Tracing'le 4060, 4060 Ti, 4050, 4070 Alan Wake bile oynayamazsin, DLSS acmak da oynanabilir kilmiyor. Bu yuzden bu oyunu bir ekran kartiyla ham gucle oynayabilecekken sirf DLSS var diye ham gucu cok daha dusuk bir ekran kartini ayni veya genelde daha yuksek fiyata almak cok mantikli degil. Butceniz vardir, ben RT de istiyorum, 2K veya 4K'da oynayacagim dediginiz anda DLSS mantikli hale gelmeye basliyor. High end GPU'lar icin onemli bu teknoloji, cunku cozunurluk arttikca ve RT devreye girdikce ham guc yetmiyor, teknolojik bir uplift gerekiyor, o da DLSS. Ama 4060 Ti yerine 7700XT al gec yani ornegin, ham gucu fazla, native cozunurlukte oyna bir upscaling kullanmadan ki AMD'nin de cozumleri var bu konuda NVIDIA daha ustun olmasina karsin.
Daha iyileri elbette var ama VRM'i iyi olsun ve slot sayisi, USB girisi vs. gibi ozellikler senin ihtiyaclarina uygunsa al. Attigin anakartin VRM'i iyiydi diye hatirliyorum. Orta seviye en azindan. Bende VRM'i bir tik daha kotu olan bir anakart var senin attigindan, ASRock B650M HDV m2. hiçbir sıkıntı yasamadim.
Hocam anakart icin asagidaki video 20:57 dakikasina gel durdur. En alttaki üçü haric geri kalanlar senin benim isimizi her turlu gorur. Ulkemizdeki fiyatlandirmalar bir acayip, sen onlar arasindan en ucuzlarini sec ve sonra ozelliklerine bak, isimi gorur diyorsan en uygununu al bence.O zaman yeterli gelir herhalde. Hocam siz bir de cultist tierlistten s tier PSU alırsınız demiştiniz de öneriniz var mısır sizin. Çünkü hiçbir fikrim yok o konuda da.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.