Çözüldü RTX 4070 Ti SUPER sistem UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION (154) hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

roni911

Attopat
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1qNk0nqK37oSI0X2FIuwKYsXQDYItAsOU/view?usp=sharing
RAM
Lexar 16GB(8x2) DDR 5
Ekran kartı
ASUS TUF RTX 4070 Ti SUPER GAMING OC
Anakart
ASUS PRIME B650M-R
İşlemci
AMD Ryzen 5 8600G
Merhaba,

Düzensiz aralıklarla (2-3 günde bir) farklı oyunlarda UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION (154) hatası alıyorum.

• Expo, PBO gibi ayarlar açıkken de kapalıyken de oluyor.
  • HWinfo ile gözlemlediğim kadarıyla hiç bir hardware ısınma yada zorlanma yaşamıyor.
  • Windows'u 2 kere baştan temiz kurulum yaptım.
  • Crystaldisk sağlıklı gösteriyor.
  • Windows Memory Diagnostic sorun yok diyor.

DMP raporuna bakıp, en azından nereyi işaret ettiğine dair fikir verebilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler

Çözüm
Aygıt Yöneticisi'nde ünlem işaretli donanım var mı bakın.
Yok hocam.

Birden fazla reddit sayfasında bu problemin çözümü ile ilgili system32 dosyası içinde nvlddmkm.sys'e kullanıcılar için ful kontrol izni verilmesi tavsiye edilmiş. (enable user permissions to full control (security tab under properties) for nvlddmkm.sys in system32.) Teknik olarak cahil olduğum için çok da kurcalamak istediğim ayarlar değil ama sizce denemeye değer mi?
Bu "Event ID 153 from source nvlddmkm cannot be found", GPU'ya işaret ediyor ama bu kartı başka bilgisayarda 5-6 ay kullandım hiç sorun çıkmıyordu, driverları da bir kaç kez DDU ile temizledim.

Garantiye yollasam hangi parçayı hangi şikayetle yollayacağım, adamlar zaten garanti kapsamını daraltmak için kırk takla atıyor.

Bu "Event ID 153 from source nvlddmkm cannot be found", GPU'ya işaret ediyor ama bu kartı başka bilgisayarda 5-6 ay kullandım hiç sorun çıkmıyordu, driverları da bir kaç kez DDU ile temizledim.

Garantiye yollasam hangi parçayı hangi şikayetle yollayacağım, adamlar zaten garanti kapsamını daraltmak için kırk takla atıyor.

Yok hocam.

Birden fazla reddit sayfasında bu problemin çözümü ile ilgili system32 dosyası içinde nvlddmkm.sys'e kullanıcılar için ful kontrol izni verilmesi tavsiye edilmiş. (enable user permissions to full control (security tab under properties) for nvlddmkm.sys in system32.) Teknik olarak cahil olduğum için çok da kurcalamak istediğim ayarlar değil ama sizce denemeye değer mi?

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı