RTX 4070 Ti Super ve Ryzen 7 7800x3D DDR 5 sistem toplama

flowhakerz

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba 2K da yüksek FPS oynatacak 4070 Ti Super ve R7 7800x3D DDR5 bir sistem dizmek istiyorum. Alacağım sadece 2 bileşen belli (depolama için önceki bilgisayarımın parçalarını kullanacağım) özellikle anakart konusunda çok bir bilgim yok. Diğer bileşenler hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Böyle bir sistem topladım yorumlarınız nedir?

İşlemci: R7 7800x3D
Anakart: ASUS TUF Gaming B650M-PLUS
RAM: Patriot 2x16 6000Mhz CL30
Ekran kartı: GALAX RTX 4070 Ti Super
Soğutucu: DeepCool LT720 360mm
Kasa: NZXT H7 Flow
Güç kaynağı: Cooler Master 750w 80+ Gold

Depolama bileşenleri zaten bende olduğu için onları satın almayacağım. Bütün bu bileşenler toplam 71.465,82 TL tutuyor sizce bu fiyata bu ekipmanlar nasıl?

Son düzenleme:
Kasanın tipi hoşuma gitmişti hava akışı falan da düzgün gibi gelmişti, güç kaynağını da iyi bir markadır diye koymuştum sizin dediğiniz ile aralarında fark olur mu?

850W olursa ileriye dönük olur. İçinde PN850M var.
F/P daha çok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Desktop Screenshot 2024.09.05 - 19.02.50.10.png

Cooler Master için o parayı vermeye değmez. Corsair HX750 alın onun yerine.
PSU üst düzey istiyorsan şuna bak.
CH560 siyahı 800 TL daha pahalı.
PN850M modeli rahatça yeter. Size hangisi mantıklı geliyorsa onu tercih edin.

Son düzenleme:
850W olursa ileriye dönük olur. İçinde PN850M var.
F/P daha çok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Eki Görüntüle 2303480

Cooler Master için o parayı vermeye değmez. Corsair HX750 alın onun yerine.
PSU üst düzey istiyorsan şuna bak.
CH560 siyahı 800 TL daha pahalı.
PN850M modeli rahatça yeter. Size hangisi mantıklı geliyorsa onu tercih edin.

Bu kasa da güzel duruyormuş yanında gelen 850W için de bunu alacağım gibi zaten 5000 serisi çıkınca ekran kartımı satıp upgrade etmeyi düşünüyordum daha iyi olur teşekkür ederim. Şu anlık fiyat farkına biraz daha koyup şu SSD'yi alayım o zaman. benimkiler biraz eski nesildi https://www.sinerji.gen.tr/kingston...00s1024g-p-41570?utm_campaign=akakce&v=1.81.5

Son olarak, bu kasanın fanlarının RGB'lerini kapatabiliyoruz değil mi biraz baktım fakat net bir cevap bulamadım. Belki biliyorsunuzdur.

Epeyde LED düğmesi olduğunun gördüm. Yani evet kapatabiliyor olmanız gerek. Videoda yazılımla kontrol ediyorlar oradanda kapatma seçeneği koymuşlardır diye düşünüyorum. Dakika 4:50
Bir de şu videoda buldum anakart yazılımı ve LED düğmesiyle kontrol edilebiliyormuş. Dakika 2:15

Renk değiştirme kesin var kapatmada olması lazım ama %100 konuşamıyorum.

Epeyde LED düğmesi olduğunun gördüm. Yani evet kapatabiliyor olmanız gerek. Videoda yazılımla kontrol ediyorlar oradanda kapatma seçeneği koymuşlardır diye düşünüyorum. Dakika 4:50
Bir de şu videoda buldum anakart yazılımı ve LED düğmesiyle kontrol edilebiliyormuş. Dakika 2:15

Renk değiştirme kesin var kapatmada olması lazım ama %100 konuşamıyorum.

Tamamdır çok teşekkür ederim tekrardan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı