RTX 4070 Ti Super vs RX 7900XT

kalimaki

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. NY'de yasiyorum. Elimde 2K Dell monitor var.

Genelde Rust oynuyorum ve artik yayin da yapmak istedigimden dolayi masaustu PC gecis yapmak istiyorum.

Normalde mini PC tercihim oluyor ancak yayin da yapacagim icin sicaklik gibi degerlerle de ugrasmak istemiyorum.

1. mini PC sicaklik ile soruna yol acar mi?
2. bu iki ekran kartindan hangisini secmeliyim? (Duyduguma gore AMD yazilimsal sorunlari geride birakmis. Ve ön yargılı biri degilim.)
3. islemcı konusunda R7 7700X vs R7 7800x3D arasında cok fazla fark var mı? Yayin icin hangisini onerirsiniz. Yoksa tamamen fikrimi Intel'e mi kaydirmaliyim?
4. yorumlariniz icin teşekkür ederim. Mini PC hastasi oldugumun altini tekrar cizmek istiyorum. Bütçem $1600 kadar.

Klavye TR olmadigi icin yazim hatalarindan dolayi simdiden ozur diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selamlar. NY'de yasiyorum. Elimde 2K Dell monitor var.

Genelde Rust oynuyorum ve artik yayin da yapmak istedigimden dolayi masaustu PC gecis yapmak istiyorum.

Normalde mini PC tercihim oluyor ancak yayin da yapacagim icin sicaklik gibi degerlerle de ugrasmak istemiyorum.

1. mini PC sicaklik ile soruna yol acar mi?
2. bu iki ekran kartindan hangisini secmeliyim? (Duyduguma gore AMD yazilimsal sorunlari geride birakmis. Ve ön yargılı biri degilim.)
3. islemcı konusunda R7 7700X vs R7 7800x3D arasında cok fazla fark var mı? Yayin icin hangisini onerirsiniz. Yoksa tamamen fikrimi Intel'e mi kaydirmaliyim?
4. yorumlariniz icin teşekkür ederim. Mini PC hastasi oldugumun altini tekrar cizmek istiyorum. Bütçem $1600 kadar.

Klavye TR olmadigi icin yazim hatalarindan dolayi simdiden ozur diliyorum.
rtx 4070 ti super al yayın yapacaksan.

özel çekirdeği vardı sanırım hem kaliteli yayın hem fps pek düşürmeden yayın yapmanı sağlıyordu ayrıca dlss var görüntüyü çamur gibi etmeyip kullanırsın o sırada yayın yaparsın hem ekran kartın daha az yorulur hem yayında görüntü kaybı olmaz aşırı bilgim yok söyleyim ama yayın için çoğu kişi hatta nerdeyse herkes nvidia tercih ediyo diyebilirim zaten yayıncılarda pek amd kullanan yok tavsiyem nvidiadır.

Cevap icin tesekkur ederim ancak nedeni ile ilgili biraz detay verebilir misin lutfen?
ayrıca hazır almışken 7800x3d öneririm kesinlikle şahane bir işlemci.

@pawEn Sizin de bakis acinizi ogrenebilir miyim lutfen?

Islemciyi dusuk tutup GPU 4080 yapmali miyim? Ve diger sorularim konusunda desteginizi rica ederim.

1600 dolar ile 4070 Ti Super ve 7800x3D sistem toplanabiliyor mu kaliteli parcalar ile?

Bir suredir sistem konularindan uzak oldugum icin hangi parcalar kaliteli bilemiyorum ancak ABD de fiyatlar biraz daha uygun oluyor. Soyle bundle parcalar uzerinden bir bakis acisi sunabilir fiyat hususunda.

Ornegin bu 4'lu donanim $1180 yapiyor. Ekran karti+RAM+Anakart+islemci.

Ya da ustune az biraz ekleme yapip

gibi bir sistem de olabiliyor. Ekran kartini Nvidia secersem su secenek ile de ilerleyebilirim:

Bir suredir sistem konularindan uzak oldugum icin hangi parcalar kaliteli bilemiyorum ancak ABD de fiyatlar biraz daha uygun oluyor. Soyle bundle parcalar uzerinden bir bakis acisi sunabilir fiyat hususunda.

Bundle halinda fiyat baya iyi.

Ya da ustune az biraz ekleme yapip

gibi bir sistem de olabiliyor. Ekran kartini Nvidia secersem su secenek ile de ilerleyebilirim:

Son attiginiz, 4080 S ve Fury Renegade/KC3000 alsaniz ne kadar?

Bundle halinda fiyat baya iyi.
TR`den bu site uzerinde rahatlikla gezinebiliyorsaniz orada diger bundle secenekler de var. Site zaten guvenilir o konuda bir sorunum yok. Bazi parcalari amazon uzerinden de alabilirim.

Ayrica Mini ITX konusunda da yorumlarinizi merak ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı