Çözüldü RTX 4070 Ti Super'li sistem çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4070 Ti Super
Ryzen 5 7600
B650M-K
32GB Corsair
750W
RAM
Corsair Vengeance 2x16 RGB
SSD veya HDD modeli
Kingston 1TB M2SSD - Seagate 2TB HDD
Ekran kartı
RTX 4070 Ti Super
Anakart
Gigabyte B650M-K
İşlemci
Ryzen 5 7600
Arkadaşlar iyi günler yaklaşık 1 ay önce kendi elimle topladığım bilgisayarımda oyunlarım istinasız hepsi çökmeye başladı bilgisayar mavi ekran vermeye başladı hiçbir şey yapamamaya başladım sorunu nasıl bulabilir ve çözebilirim artık delirmek üzereyim.

(PC'yi topladıktan sonra yapılması gereken bir şey varsa falan hiç yapmadım örneğin BIOS falan güncelleyemedim sadece düzenli ekran kartı Update'lerimi yapıyorum)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Mavi ekran vermiyor mu demiştin?

Veriyor hocam ama her türlü crashi yiyorum işte örnek geceyim tekrar. Oyunlar çöküyor, oyuna girdiğimde PC reset atıyor, artı mavi ekran. Kafasına göre takılıyor yani anlam veremiyorum.

Hocam vallahi tek sorun BIOS'muş güncelledim her şey düzeldi. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.
Hocam darboğaz yapıyor olabilir çünkü o ekran kartı gayet kuvvetli ancak işlemci onun yanında yetersiz kalıyor olabilir.
Oynadığınız ve sorunun yaşandığı oyunları yazar mısınız?

Artı -2 Eksi
Windows\Minidump klasöründe yediğin mavi ekran raporu bulunur. Bu raporu incelerseniz ya da buraya atarsanız neden çöktüğünü anlarız. Ek olarak darboğaz vs demişler. Darboğaz yüzünden sistem çökmez ve elindeki sistem darboğaz yapacak bir sistem de değil. Yüksek ihtimallerden biri fazla ısınmadan kaynaklanabilir ya da Drive'lar ile ilgili olabilir. Siz en iyisi Windows\Minidumpdan log'u açıp buraya atın.

Bu bilgilerle yorum yapmak zor. RAM kaynaklı bir hata da olabilir. Memtest yaptınız mı? En sağlıklısı aslında minidump dosyasını paylaşmak olur @uurcanfdn1 'in dediği gibi.

Hocam bazı oyunlarda çökme yaşıyordum sadece şimdi girdiğim her oyunda ortalama 15 dk sonra çökme yaşıyorum üşenmiyorum tekrar giriyorum bu sefer bilgisayar çöküyor ama mavi ekran vermiyor anlam veremiyorum.

Sistem parçalarını düzgün monte edememiş olabilirsin, parçalardan biri arızalı olabilir, soğutma yetersiz olabilir vb...

Hocam şöyle anlatayım yıllardır PC aldığım zaman kendim monte etmek istiyordum zorlu bir sürec oldu biraz. İşlemciyi yerleştirirken anakartta 3-4 tane PIN'i biraz eğmiştim yanlışlıkla ama düzelttim bir şekilde bir de kablolama kısmında artık elimde 2 tana falan kablo kalmıştı anakarta bağlıyacak ama anakartta uygun giriş yeri kalmamıştı ben de yapacak bir şeyim olmadığı icin doğru delik falan cok umursamadan neresi uygunsa bağlamak zorunda kaldım. Yani düzgün monte ettiğimi düşünüyorum sonuç olarak 1 aydır hatasız olarak kullanabiliyorum.

Ayrıca ısınma kaynaklı bir sorun degil diye düşünüyorum Afterburner'dan bakıyorum %60 -70'i gecmiyor hiçbir zaman ayrıca sıvı soğutma da var.

Hocam atayım tabiki ama nasıl bulup atacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:

Yerel disk C içinde Windows'u aç ve içinde minidump klasörü olacak onun içinde DMP file dosyaları olacak onlardan 2 tanesini rastgele seç ve mümkünse Google Drive linki ile buraya paylaş. Ben şu an işteyim akşam 7/8 gibi geleyeceğim. Benden önce başka arkadaş varsa eğer bakabilirse iyi olur yok ise akşam geldiğimde size yardımcı olmaya çalışırım.

Hocam teşekkürler dosyaları paylaştım minidump-minidumps cok anlayamadım içinde ne varsa gönderdim tekrardan teşekkürler yanıtınızı bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…