RTX 4070 Ti vs RX 7900 XT

TrBery

Femtopat
Daha fazla  
Selam. Yeni bir sistem toplayacağım ama bir sorunvar iki şey arasında kaldım. RTX4070 Ti mı yoksa RX 7900XT mi? RTX4070 Ti da sürekli aklımda ama testlere baktığımda ham performans konusunda RX 7900 XT daha güçlü ama RTX yazılımsal açıdan daha iyi DLSS FSR göre alayım diyorum ama bu sefer ham performans konusunda anda daha iyi olduğu için FSR ile DLSS'yi yine geçiyor (4K ve FPS oyunlar oynayacagım)

Bunu dediğim için NVIDIA fanboy ilan edeğilebilirim ama bence bütçe sıkıntısı yoksa AMD tercih edilmemeli ama 4K için 4070 Ti düşük kalabilir, 4K yazdığınızı görmemişim.

Selam. Yeni bir sistem toplayacağım ama bir sorunvar iki şey arasında kaldım. RTX4070 Ti mı yoksa RX 7900XT mi? RTX4070 Ti da sürekli aklımda ama testlere baktığımda ham performans konusunda RX 7900 XT daha güçlü ama RTX yazılımsal açıdan daha iyi DLSS FSR göre alayım diyorum ama bu sefer ham performans konusunda anda daha iyi olduğu için FSR ile DLSS'yi yine geçiyor (4K ve FPS oyunlar oynayacagım)
4k'da çok verim alamazsın bence. 1 2 yıl sonra 60fps'yi göremeyebilirsin belki.. 2k çok daha uygun olacaktır.

4k için Rtx 4080 üstü veya RX 7900XTX alman lazım. Ben 2k için bile 4070ti almayı düşünmüyorum. İlerleyen zamanlarda yetmiyecek. Şuan 3070 kullanıyorum, ultra ayarlarda bazı oyunlarda vram uyarısı veriyor. Aynı şeyi bir kaç sene sonra 4070ti vermeye başlayacak. Uzun ömürlü istiyorsan ve f/p istiyorsan amd 7900xtx almanı öneririm. Paran varsa 4k için 4080 almanı öneririm. ya da biraz daha bekle 16gb 4070ti çıksın, o zaman al ekran kartını. Diğer parçaları al şimdilik.

Şimdi artıları ve eksileri düşünelim. Nvidia daha az enerji harcıyor, daha az VRAM kullanıyor, DLSS teknolojisi ve Frame Generation teknolojisi var ve bazı "iş" uygulamaları daha iyi çalışıyor ama bunun karşılığında daha az ham güce sahip. AMD daha çok güç tüketiyor, daha yüksek ham performans veriyor ayrıca AMD yazılımsal olarak eski ürünlerini daha çok destekliyor ama aynı şekilde yazılımsal olarak crash vb. şeyler yaşatabiliyor ve bu durumlarda bazı çözümleri kendinizin bulması gerekebilir. Ama 4K oynamak istediğinizi söylemişsiniz ve uzun vadeli düşünüyorsan 4070ti 4K için sıkıntı yaşatabilecek bir kart.

Eğer 7900XT 5k daha ucuz olsaydı AMD al geç derdim ama şu an aynı fiyatta iki ürün dolayısıyla yukarıda yazdıklarıma bakarsak bence Nvidia al geç.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı