RTX 4070 Ti vs RX 7900XTX

Tamamda RT bana göre boşuna FPS düşürmek dışında bir işe yaramıyor ışıkları biraz iyileştiriyor sadece(şahsi fikrim) DLSS 3'e karşılık FSR 3.0 daha çıkmadı kesin yorum yapamayacağım. Ayrıca 7900XTX ileriki driverlar ile büyük ihtimalle %10-15 daha güçlü olacak.

Çok nadir artık 6000 serisinde bile tek tükdü 7000 serisinde kökünün kuruduğunu düşünüyorum.

Evet ama RT en çok da CP2077 de FPS'in içinden geçiyot.

Sana göre işte arkadaşım.

RTX 4080'i alıyorsun. DLSS ve RT sayko açıyorsun 100 FPS. DLSS kapat 60 FPS. DLSS frame gen açıyorsun 140 FPS alıyorsun daha ne?

Ayrıca RX 7900 XTX'in referans modeli hiç önerilmiyor. Aib alın alacaksanız.

29 bin liraya İnventus'ta satıldı 2 gün önce 4080.
Bu aradaki fiyat farkı için geçerli bir sebep değil. Hala fazla fiyat farkı var. Aradaki fiyat farkı için de RT değmez. DLSS yerine FSR var zaten. Hala DLSS kadar yaygın ve görüntü olarak iyi değil o ayrı nokta. FSR 3.0 beklentileri karşılar umarım.

Bu aradaki fiyat farkı için geçerli bir sebep değil. Hala fazla fiyat farkı var. Aradaki fiyat farkı için de RT değmez. DLSS yerine FSR var zaten. Hala DLSS kadar yaygın ve görüntü olarak iyi değil o ayrı nokta. FSR 3.0 beklentileri karşılar umarım.
Kime göre neye göre değmez? Hocam öznel yargılarınızı neden objektif gibi konuşuyorsunuz. Aradaki farka bence değer. AMD de nvidia da kimsenin babasının markası değil.

Eksiye eksi artıya artı.

Rtx 4080'in en büyük eksisi 4k için 16 GB vramidir.

4070 Ti dediğimiz kart RTX 4080'in güzelce kırpılıp VRAM'lerinin bile söküldüğü model değil mi? 7900 XTX ona bir boy büyük gelir 7800 XT çıktığında onunla kıyaslamak daha doğru olur.

RTX 4070 Ti alır riske atmam, 7900 XTX gibi bir kartta bile WattMan problemi devam ediyormuş, eğer çok, çok nadir ise 7900 XTX alır geçerim.

RX 9900 XTX isimli kart çıksa bile Wattman devam eder çünkü bu AMD'nin bir özelliği. Bu Mercedes alıp "logosunda yine yıldız var" demek gibi bir olay.

Sen öznel yorum yapıyorsun ben değil. Mantıklı olan net şekilde RX 7900 XTX modeli bu kadar basit. Bunun sana banası yok. Aradaki fiyat farkına değer diyen biri objektif yorum yapmıyordur nokta.

Sen öznel yorum yapıyorsun ben değil. Mantıklı olan net şekilde RX 7900 XTX modeli bu kadar basit. Bunun sana banası yok. Aradaki fiyat farkına değer diyen biri objektif yorum yapmıyordur nokta.

Yahu ben bence değer diyorum.

Sen değmez diyorsun. :) bence değmez demen gerekiyor. :)

Benim için gayet de değer. RTX 4080'e 4 bin lira fazla verip RT sayko açıp DLSS açıp Cyberpunk 2077 de 100 FPS oynamayı. 7900XTX ile RT açıp FSR açıp 50 FPS ile oynamaya tercih ederim arkadaşım. 25-30 bin liralara çıkıyorsam ve son teknolojileri kaliteli bir şekilde almam gerektiğine inanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı