RTX 4070 vs RX6800 XT

Önce üslubunuzu düzeltin. YouTube'dan oyun testine bakarak konuşuyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu camiada herkesin referans aldığı ve referans olarak gösterdiği en büyük basınlardan techpowerup ve tomshardware'ın inceleme tablolarını paylaştım. 14 Bin aboneli ne olduğu belirsiz karşılaştırma kanalından çıkan bir videoyu ciddiye alamayacağım kusura bakma.
untitled-45.png

6800XT'nin eski jenerasyon olmasının ne dezavantajı var? DLSS 3.0'da yaşanmış olan durum gibi bir durum da yok ortada.

RTX 4070 karşısında VRAM hariç hiçbir avantajı yok. Teknolojisi geri, güç tüketimi yüksek, RT performansı vasat. FSR 3.0 gelse bile yine tamamen yazılım destekli olacak.

RX 7000 serisi farklı, o yüzden onlar gelsin kıyaslamasını yaparız ek olarak bu seride AI accelerator bulunuyor bu da gelecekte DLSS 3.0 ve XesS karşısına donanım destekli bir teknolojinin konmasına da olanak sağlayacak. Merak eden ROCm hızlarını ve RX 6000'den kat kat hızlı olduklarını görebilir yapılan bazı yazılım testlerinde.
01.png

Kısaca RTX 3000 ile RX 6000 serisi kolay kolay RTX 4000 ve RX 7000'e rakip olamaz.

RTX 4070 karşısında VRAM hariç hiçbir avantajı yok. Teknolojisi geri, güç tüketimi yüksek, RT performansı vasat. FSR 3.0 gelse bile yine tamamen yazılım destekli olacak.

RX 7000 serisi farklı, o yüzden onlar gelsin kıyaslamasını yaparız ek olarak bu seride AI accelerator bulunuyor bu da gelecekte DLSS 3.0 ve XeSS karşısına donanım destekli bir teknolojinin konmasına da olanak sağlayacak. Merak eden rocm hızlarını ve RX 6000'den kat kat hızlı olduklarını görebilir yapılan bazı yazılım testlerinde.

Kısaca RTX 3000 ile RX 6000 serisi kolay kolay RTX 4000 ve RX 7000'e rakip olamaz.

1681490344057.png

Sizi de dinleyerek bu kasayı aldım. DDR5 bir sistem olduğu için fiyatı avantajlı geldi. Desteğiniz için teşekkürler.

4070 diyenlere sakın bakma. Fiyatını hak etmiyor bile düşünmeden RX 6800 XT.

6800 XT 2020'de cıkmasına rağmen 2023'te cıkan RTX ekran kartıyla aynı performansı veriyor neredeyse. Ben anlamıyorum bu millet neden hala NVIDIA alıp duruyor? Mesela DLSS 3.0 diyorlar ulan AMD'nin eli armut mu topluyor? Adamlar da FSR 3.0 yapıyor şu an.

6800 XT 2020'de cıkmasına rağmen 2023'te cıkan RTX ekran kartıyla aynı performansı veriyor neredeyse. Ben anlamıyorum bu millet neden hala NVIDIA alıp duruyor? Mesela DLSS 3.0 diyorlar ulan AMD'nin eli armut mu topluyor? Adamlar da FSR 3.0 yapıyor şu an.

Bir de karta 12 GB VRAM koydular. NVIDIA oyuncuları salak yerine koyuyor hala anlamıyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı