RTX 4070 vs RX6800 XT

Arkadaşlar RX6800xt ile 4070 arasında fark yüzde 11 4070 yüzde 11 önde dlss özeliği de açınca 4070 daha iyi

AFMF 2 teknolojisi ile beraber RX 6800 XT daha iyi. Ayrıca 16 GB olmasından dolayı saf güç olarak da daha üstün. Aradaki küçük fiyat farkıda var üstelik.

Ben olsam 4070 seçerim DLSS olmayan oyunlarda yakın güç sergiliyorlar olan oyunlarda ise tartışmasız NVIDIA üstünlüğü var.

O güçteki bir kartı zaten daha kaliteli bir görüntü almak için alıyorsun DLSS mi açacaksın native kullanımda dengi değil hem fiyat olarak hem de güç olarak bir 4070 Ti veya süper almayacaksanız yakın fiyatlarda her zaman 6800 XT en iyisidir

O güçteki bir kartı zaten daha kaliteli bir görüntü almak için alıyorsun DLSS mi açacaksın native kullanımda dengi değil hem fiyat olarak hem de güç olarak bir 4070 Ti veya süper almayacaksanız yakın fiyatlarda her zaman 6800 XT en iyisidir.

Aylar geçmiş konuyu hortlatlatmak :D ve hala 4070 savunuyorum iki kart arasında saf güçte oyunlarda aşağı yukarı 10-15FPS fark ediyor ve 4070 80-100W daha az güç tüketiyor DLSS Q - fg ile devasa bir FPS artışı elde ediyorsun DLSS görüntüyü bozmuyor 1440p de DLSS Q kapalı açık farkı anlamıyorum.

Aylar geçmiş konuyu hortlatlatmak :D ve hala 4070 savunuyorum iki kart arasında saf güçte oyunlarda aşağı yukarı 10-15FPS fark ediyor ve 4070 80-100W daha az güç tüketiyor DLSS Q - fg ile devasa bir FPS artışı elde ediyorsun DLSS görüntüyü bozmuyor 1440p de DLSS Q kapalı açık farkı anlamıyorum.

Oynadığın oyunlara göre değişir o DLSS Q farkı anlayıp anlamaman

Hem sıfırda hem 2. El de fiyat, fiyat farkının hakkını vermiyor o fiyatı ekler 7800XT bile alırım :D

Oynadığın oyunlara göre değişir o DLSS Q farkı anlayıp anlamaman.

Hem sıfırda hem 2. el de fiyat, fiyat farkının hakkını vermiyor o fiyatı ekler 7800XT bile alırım :D

Alabilirsin sen 6700XT'den 3080'e geçmiş birisi olarak tecrübe konuşuyor umarım sende aynı tecrübeye sahipsindir xd.

Alabilirsin sen 6700XT'den 3080'e geçmiş birisi olarak tecrübe konuşuyor umarım sende aynı tecrübeye sahipsindir xd.
Eski nesil grafik kartına o kadar para vermem akıl işi değil 3080 2. el aldıysan o fiyata onun 3 gömlek üstü AMD alırım

Eski nesil grafik kartına para vermem akıl işi değil 3080 2. el aldıysan o fiyata onun 3 gömlek üstü AMD alırım

mesela 11 k ya 6900xt

Şu an güncel 6700XT kullanıyorum DDR5 sistem için 7800 XT düşünüyorum ya da 6900 XT alacağım zamanki piyasa durumuna göre

Son düzenleme:
Ben olsam 4070 seçerim DLSS olmayan oyunlarda yakın güç sergiliyorlar olan oyunlarda ise tartışmasız NVIDIA üstünlüğü var.
FSR 3.0 diye bir şey var ve artık neredeyse çoğu oyunda var. O yüzden DLSS'in pek bir olayı kalmadı. Güç, performans ve VRAM olarak RX 6800 XT seçilmeli. Üstünlük var diyorsun ama biraz benchmark videosu izlemeni tavsiye ederim.

RTX 4070 tabii ki. 12 GB VRAM korkulacak bir miktar değil ayrıca DLSS 3.0 gibi bir nimet var.

6800 XT eski jenerasyon bir AMD kart, illa alternatif bekleyecekseniz 7800 XT falan bekleyin.
Nasıl korkulacak bir miktar değil şimdiki oyunlar olmuş canavar. Her yeni çıkan oyunun sistem gereksinimleri neredeyse ikiye katlıyor. Adamlar optimizasyon yapmıyor artık. Optimizasyon yapmadıkları için oyunlar karta abandıkça abanıyor. Eski jenerasyon diyorsun sanki 10 yıllık kart. Zaten sıfır alınacaksa 7000 serisi alınır fakat ikinci el olarak alınacaksa kesinlikle 6000 serisi alınabilir. Yazılım konusunda Nvidia daha iyi diyenlere anlam veremiyorum. Bugüne kadar birçok farklı AMD kart kullandım ne bir driver problemi yaşadım ne de yazılım kaynaklı bir problem. O yazılım ve driver sorunları 6000 ve 7000 serilerinde ortadan kalktı.

Arkadaşlar RX6800xt ile 4070 arasında fark yüzde 11 4070 yüzde 11 önde dlss özeliği de açınca 4070 daha iyi
Bir kart alırken kartın DLSS veya FSR ile olan performansına bakarak almayın. Saf güç olarak hangisi güçlü ise o şekilde karar verip alın. DLSS daha iyiydi diyorsun FSR 3.0 çıktı. Şimdi FSR 3.0 çıkınca haliyle RX 6800 XT daha mı iyi oldu? RX 6800 XT saf güç olarak zaten öndeydi. Eğer şimdi bu arkadaş bu düşünceyle RTX 4070 alsaydı geride kalacaktı.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı