RTX 4070S R5 7600 sistem donuyor

85 derece fazla bir sıcaklık. Muhtemelen işlemci çok ısındığı için soğuyabilmek adına frekans kısıyor ve donmalar yaşıyorsunuz. Termal macun yenilemenizi veya daha kaliteli soğutucu almanızı öneririm.
Hocam ben elimdeki Ryzen 9 7900 işlemcimi 95+ derecede stok fanla ucuz termal macun ile kullanıyorum işlemci 5.2GHz+ frekans ile drop olmadan kusursuz çalışıyor. Bu bakımdan işlemci sıcaklığı 90 olsa bile pek sorun teşkil etmez.

Hocam senin sorununu DDU ile sürücü silip tekrar yüklemek çözebilir ve NVIDIA Experience geçmeni öneririm. Bende 3090 mevcut, NVIDIA Experience ile 160+ FPS aldığım oyunda NVIDIA App kullanınca 120 gibi değerlere düşmüştü. Bu bakımdan Experience deneyin.

Ben spesifik olarak işlemcisi yanar şeklinde bir bilgi vermedim. İşlemci hasar görebilir veya ömrü kısalır. Bir işlemci için tehlike çanlarının çalmaya başladığı derece 75 ve 80 arasıdır. Bunun üzerinde frekans düşürmeye başlar. Hiçbir kaynak göndermene gerek yok. Video çekip buraya attığımda göreceğiz kim utanacak.
Hocam senin dediğin frekans düşürme olayı şu olabilir; Ya işlemcin milisaniyelik şekilde 5GHZ+ hızlarda 100+ derece görüp anında throttle veriyor ya da dereceye göre frekans kısma ayarı mevcut o ayarın ismi dedir bilmiyorum ve intel işlemciler de sorunlu olduğundan intel böyle bir bios ayar yapmış olabilir. Ben kendi R9 7900 işlemcimi oyunlarda 95 derece kullanıyorum hiç bana mısın demedi.

Hocam senin dediğin frekans düşürme olayı şu olabilir; Ya işlemcin milisaniyelik şekilde 5GHZ+ hızlarda 100+ derece görüp anında throttle veriyor ya da dereceye göre frekans kısma ayarı mevcut o ayarın ismi dedir bilmiyorum ve intel işlemciler de sorunlu olduğundan intel böyle bir bios ayar yapmış olabilir. Ben kendi R9 7900 işlemcimi oyunlarda 95 derece kullanıyorum hiç bana mısın demedi.
Evet ben intelde yaşıyorum bu durumu

Evet ben Intel'de yaşıyorum bu durumu

O ayarı devre dışı bırakabilir ve işlemcini tam kapasite kullanabilirsin fakat belli ki Intel'in bu son nesil işlemcilerinde bu durum risk teşkil ediyor veya uzun vadede işlemciye hasar veriyor olabilir bundan sebep Intel böyle bir kısma ayarı yapmış olabilir. Normal sağlıklı bir işlemcide 90 derece sorun teşkil etmez 95+ olmuşsa kısma yapabilir 100+ ise yüksek ihtimalle throttle verecektir. Bir işlemciyi maximum potansiyelinde kullanmak için 70 küsur derece idealdir, mesela kendi işlemcimde maximum 5.2GHz falan görüyorum, fakat 5.6 GHz kadar maximum potansiyeli bulunmakta(BIOS üzerinden PBO açılır ise).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı