RTX 4070Ti Super sisteme 2K vs 4K monitör

spaghettisosu

Picopat
Katılım
28 Ağustos 2023
Mesajlar
534
Makaleler
1
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar, yazın 4070 Ti Super'li bir sistem toplayacağım. Normalde 4070 Super alıp 2K'da oynayacaktım, ancak Ti versiyonunda karar kılınca aklıma 4K monitör alma fikri geldi. 2 seçeneğim var;
Sıfır 2K 144 Hz monitör.
2.el 4K 144 Hz monitör.
Kısaca hangisini seçmeliyim? Altta tercihlerimi açıkladım, özetlemek gerekirse ayar kısıp, DLSS, fg kullanırsam 4K'da ne kadar taşır beni bu ekran kartı? İsterseniz alt tarafı da okuyabilirsiniz, daha açıklayıcı.

-Şu anki oyunlarda 4070 Ti S'in 4K RT performansı DLSS sayesinde gayet iyi. Ben şu anki oyunlarda RT reflections ve lighting açacağım. Gücü yetmeyince artık kapalı olacak.

-Benim ayar takıntım falan yok, optimize ayarları kullanacağım, ilerisi için medium ayarlara bile düşebilirim sorun olmaz. DLSS ve fg kullanacağım kalite modunda, yetmezse dengeli modu falan da kullanabilirim.

-4K'da artık hiç idare edememeye başladığında da artık 1080p kullanmaya başlayacağım. 2K monitör muhtemelen almam, ancak 2K'da kullanırsam ömrü bayağı bir uzun gibime geliyor. Sizce nasıl fikrim?

Bir de 2K monitörü sıfır alacağım, ama 4K'yı 2.el, sizce 2.el monitör alınır mı?

Buldum bir tane, Gigabyte M28U. Gayet iyi monitör ancak Firmware'ini değiştirip parlaklığı 500 Nit'in üstüne yükseltmiş. Bu monitöre zararlı mıdır? Zararlıysa ömrünü çok yemiş midir? Yediyse kaç senede bozulur tahminen?
 
4K alın bence. 4K yetmeme durumu olursa ultrada oynamanıza gerek yok. Çözünürlüğü düşürmek yerine grafik ayarlarını düşürürsünüz sorun çözülür.

Monitör için bütçe ne kadar?
 
2K daha uzun ömürlü ve daha az performans istediğinden kaliteli bir grafik kalitesi sunar ama 4K ayrı bir olay.
 
4K alın bence. 4K yetmeme durumu olursa ultrada oynamanıza gerek yok. Çözünürlüğü düşürmek yerine grafik ayarlarını düşürürsünüz sorun çözülür.

Monitör için bütçe ne kadar?
Zaten ayar konusunda 60 FPS verene kadar düşürebilirim sıkıntı olmaz.
Monitör için net olarak bir bütçem yok, 10-11 kadar verebilirim. Bu fiyata 4K düzgün monitör yoktur diye düşünüyorum zaten, o yüzden 2.el düşünüyorum. (Bulduğum 4K monitör 11.000 TL, pazarlık ile 10K'ya düşer, M28U'nun sıfırı zaten 14500 TL'ymiş, ben 20.000 civarlarında zannediyordum. Belki bütçeyi zorlayıp sıfırını bile alabilirim)
 
Zaten ayar konusunda 60 FPS verene kadar düşürebilirim sıkıntı olmaz.
Monitör için net olarak bir bütçem yok, 11-12 kadar verebilirim. Bu fiyata 4K düzgün monitör yoktur diye düşünüyorum zaten, o yüzden 2.el düşünüyorum.
Bu bütçeye düzgün 4K bulunabilir.

27 inç Olması şart mı?
 

Geri
Yukarı