RTX 4070 Super sisteme 2K monitör mü alınmalı 4K mı?

Bütçe
---
Rust eğer FPS'in önemli olduğu bir oyunsa 2K değilse 4K.

Hocam bütçeniz ne kadar?
max 14 15

Rust eğer FPS'in önemli olduğu bir oyunsa 2K değilse 4K.
Direkt fps + hayatta kalma

Merhabalar bu ayın başında yanana dek 4070 süper kullanıyordum. (Yanması üründe hata olması ile kaynaklı) benim ekran 4k da 60hz 2k da 185hz bir ekran son çıkan yüksek grafikli çoğu oyunda 2k da yüksek ayarlarda denedim ve nerdeyse her oyunda 130 üstü fps alıyordum
O kadar ısınıyor ki pc , bi temizlik şart gibi benim de başıma gelmez inşallah

2k'lar da da fark var anladığım, çözünürlükler hep farklı rakamlar içerse bile yanlarında 2K yazıyor, çözünürlüğü neye göre almalıyım

max 14 15

Direkt fps + hayatta kalma

O kadar ısınıyor ki pc , bi temizlik şart gibi benim de başıma gelmez inşallah

2k'lar da da fark var anladığım, çözünürlükler hep farklı rakamlar içerse bile yanlarında 2K yazıyor, çözünürlüğü neye göre almalıyım
1440p olması lazım hocam

1440p olması lazım hocam
Birde yanması sıcaklıkla felan alakalı değil hocam tamamiyle ürün hatası serviste değişim çıktı 5070e geçeceğim sorun olmazsa

Hocam sizin için 2 tane buldum böyle altta hepsini yazdım.

1)Gigabyte M27Q X

27 inç.
2560x1440 IPS.
240 Hz.
0.5 ms tepki süresi.
Genellikle ASUS ROG PG279Qm'ye göre biraz daha uygun fiyatlı, ama performansı çok yüksek.
13-14K TL civarında bulunabilir.

2)ASUS ROG Swift PG279qm.

27 inç.
2560x1440 IPS.
240 Hz tazeleme hızı.
1 ms tepki süresi.
Türkiye fiyatı yaklaşık 14-15k TL civarında (fırsatlara bağlı değişir)

Bunlardan birini alabilirsiniz.

dediklerinize uygun bu modelleri bulabildim.

Hocam sizin için 2 tane buldum böyle altta hepsini yazdım.

1)Gigabyte M27Q X

27 inç.
2560x1440 IPS.
240 Hz.
0.5 ms tepki süresi.
Genellikle ASUS ROG PG279Qm'ye göre biraz daha uygun fiyatlı, ama performansı çok yüksek.
13-14K TL civarında bulunabilir.

2)ASUS ROG Swift PG279qm.

27 inç.
2560x1440 IPS.
240 Hz tazeleme hızı.
1 ms tepki süresi.
Türkiye fiyatı yaklaşık 14-15k TL civarında (fırsatlara bağlı değişir)

Bunlardan birini alabilirsiniz.

1. attığınız stoklarda tükenmiş gibi, ikinci attığınız ise 25 30 k diyor.

Dediklerinize uygun bu modelleri bulabildim.

Hocam en yüksek performans ve akıcılık istiyorsanız: ASUS TUF Gaming VG27AQMLa 260 Hz, 27" IPS — 1 numara.

Daha büyük ve kavisli ekran istiyorsanız: Samsung Odyssey G6 32", 240 Hz, VA panel.

Daha uygun fiyat ve hala yüksek performans içinse: ASUS ROG STRIX XG27acs, 180 Hz IPS.

Rust gibi oyunlar için tepki süresi düşük ve tazeleme hızı yüksek monitör çok önemli. IPS paneller renk ve görüş açısı açısından daha iyidir, VA paneller ise kontrastı daha derindir.

Hocam en yüksek performans ve akıcılık istiyorsanız: ASUS TUF Gaming VG27AQMLa 260 Hz, 27" IPS — 1 numara.

Daha büyük ve kavisli ekran istiyorsanız: Samsung Odyssey G6 32", 240 Hz, VA panel.

Daha uygun fiyat ve hala yüksek performans içinse: ASUS ROG STRIX XG27acs, 180 Hz IPS.

Rust gibi oyunlar için tepki süresi düşük ve tazeleme hızı yüksek monitör çok önemli. IPS paneller renk ve görüş açısı açısından daha iyidir, VA paneller ise kontrastı daha derindir.
Sonuç olarak Görüntü netleşti

2K monitör alacağım, çözünürlük 1440p
peki VA mi IPS mi alayım Rust için, Geceleri karanlık oluyor 15dk oyunda , mesela hangi ekran karanlıkta hedefi iyi gösterir ?

Sonuç olarak görüntü netleşti.

2K monitör alacağım, çözünürlük 1440p.
Peki VA mi IPS mi alayım Rust için, geceleri karanlık oluyor 15dk oyunda, mesela hangi ekran karanlıkta hedefi iyi gösterir?

Hocam.
Karanlık sahnelerde derin siyahlar için VA panel daha iyi.
Renk canlılığı ve genel görüntü kalitesi için IPS tercih ediliyor.

Ama sorunuza yanıt vereyim karanlıkta en iyi görüntü VA panel monitörler bence.

OLED veya VA
IPS'in siyahları siyah değil gri resmen.Glow takıntın varsa da IPS moral bozar,ama yok takıntılı değilim o kadar diyorsan farketmezsin bile muhtemelen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı