RTX 4080 için 2K vs 4K monitör

Bütçe
15000

ViewSonic Elite önereyim diyecektim 23 bin nedir arkadaş :D?
2 monitörde de 2K yazıyor. 2K 22.799 TL nasıl oluyor...

ViewSonic'in Elite serisinin öne çıkan özelliği profesyonel seviyeye yakın yüksek renk doğruluğudur.
Anladım. Teşekkürler. Sanırım mevcut monitörüm bozulana kadar bekleyeceğim. Ya da gelirim 2 katına çıkana kadar 😄
Ama 4K tavsiyeleriniz varsa halen alabilirim tabiki.

92 santim genişliği. İnsanlar çok büyütüyor gözünde.

Sorun ülke. Ülkeye monitör gelmiyor. Paran olsa da alamıyorsun. C2 çoğu monitörden iyi bir ekran, dediğim gibi internette lg c2 game diye aratırsanız çok büyük bir camiası olduğunu görürsünüz.

Akakçede tüm 4K oyuncu monitörlerini taradım sadece bir tane 32" var, o da bu samsung, OLED değil ve 27000 TL.

Şunu unutma, bilgisayarın ne kadar iyi olursa olsun, monitörün kadar görürsün.

92 santim genişliği. İnsanlar çok büyütüyor gözünde.

Sorun ülke. Ülkeye monitör gelmiyor. Paran olsa da alamıyorsun. C2 çoğu monitörden iyi bir ekran, dediğim gibi internette lg c2 game diye aratırsanız çok büyük bir camiası olduğunu görürsünüz.

Akakçede tüm 4K oyuncu monitörlerini taradım sadece bir tane 32" var, o da bu samsung, OLED değil ve 27000 TL.

Şunu unutma, bilgisayarın ne kadar iyi olursa olsun, monitörün kadar görürsün.
Anladım. Alışveriş sitelerinde istek listeme ekleyeyim, belki bir gün gelir.
FHD ile 2K arasında az fark varken 2 K ile 4K arasında belirgin derecede fark var. 4K bir başka. RTX 4080 de zaten 4K için fazlasıyla güçlü bir kart. 4K monitör alın geçin.
Bir çok 4K monitör var; ama kalitelisini bulmak zor. Yoksa 5800 TL civarında da sözde 4K gördüm akakçede. O yüzden burada uzmanına sorayım dedim 😌

Bir çok 4K monitör var; ama kalitelisini bulmak zor. Yoksa 5800 TL civarında da sözde 4K gördüm akakçede. O yüzden burada uzmanına sorayım dedim 😌
4K 144Hz monitörler çok pahalı. Bu ülkede 4K fazlasıyla lüks. Asus TUF modelin fiyatı iyi ancak bütçenizin üzerinde kalıyor.

Bu monitör iyi ve incelemesini ModartPC de yapmıştı. Sıfır almanız şart değilse bütçenize yakın ikinci el de alabilirsiniz. Yeni monitör olduğu için sorun olmaz, hem ölü piksel olup olmadığını bilmeden almış olursunuz.

4K 144Hz monitörler çok pahalı. Bu ülkede 4K fazlasıyla lüks. Asus TUF modelin fiyatı iyi ancak bütçenizin üzerinde kalıyor.

Bu monitör iyi ve incelemesini ModartPC de yapmıştı. Sıfır almanız şart değilse bütçenize yakın ikinci el de alabilirsiniz. Yeni monitör olduğu için sorun olmaz, hem ölü piksel olup olmadığını bilmeden almış olursunuz.
Aklımda olsun bu da. Daha iyisi çıkmazsa bir gün düşünebilirim. Teşekkürler.

Anladım. Alışveriş sitelerinde istek listeme ekleyeyim, belki bir gün gelir.
C3 serisi gelecek yakında ama pahalı olacaktır.

4K monitörler var evet. Ama geneli çalışanlar için, güzel renkler, fazla çözünürlük. Ama oyun için bundan çok fazlası gerek. Yani bir 4K ekran 1080p'nin 4 katı, yani 4K ekranın 120 Mhz olabilmesi neredeyse 1080p'nin 480'i gibi. Aynı şekilde input lag, ghosting ve bir sürü daha şey var.

Bu sorunların çok büyük kısmı OLED ile çözülüyor. Artık yanmıyorlarda. Türkiye'ye hiç bir OLED monitör gelmiyor. Sebebini bilmiyorum ama saçma monitörler bile 25k filanken gelse herhalde 40k filan olurlar diye tenezzül etmiyorlar. Bu yüzden TV sınıfına kaymak zorunda kalıyorsun. Bir de TV dedin diye de monitörden az bir yanı yok.

4K oyun oynamak isteyen türklerin kaderi bu şu an için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı