RTX 4080 için işlemci önerisi

Arkadaşlar merhaba MSI VGA GeForce RTX 4080 Super 16g Ventus 3X OC RTX4080s 16 GB GDDR6X 256b DX12 PCI-e 4.0 X16 (3xdp 1xhdmı) ekran kartı alıyorum, ona göre bir sistem dizeceğim. Bu ekran kartı için hangi işlemciyi almamı önerirsiniz i914900K alacaktım fakat çok fazla ısınma şikayeti okuduğumdan dolayı çekindim.
İşlemci olarak ne önerirsiniz? Veya 14900K'nın ilk çıktığı zamanlardaki şikayetleri azaldı mı tecrübe eden kullanan var mı fikir verirse sevinirim.

Ek bilgi: Hem oyun oynayacağım hem de yapay zeka, veri bilimi projelerinde kullanacağım.

Benim tercihim önemli olan ekran kartıdır elinizde 4080s gibi performanslı kart varsa yerinizde olsam o kadar para dökmem işlemciye eğer alacaksanız Ryzen 9 7950x3D ya da 9900X işlemci alırdım X3D işlemciler genellikle oyun amaçlı üretilen donanım hem oyun hem iş içinse yazdığım işlemciler ekran kartınla kullanırsın.

Hocam 4080 Super alırken Ventus da almayın bence tabii benimki tavsiye.
Hocam gaming x slim alacaktım fakat aceleye gelmiş bulundum. Çok da fark etmez dendi, ben de idareten aldım. 50'ye aldım fiyatı bugün 57 oldu ventusun. Bu aralar neyi erken alırsanız kar.

9950X işlemciler şu an 24 ila 28 arası satılıyor bir düşün Ryzen 9 9950x3D çıkınca bu fiyatlarda olabilecek mi acaba?
Benim tercihim önemli olan ekran kartıdır elinizde 4080s gibi performanslı kart varsa yerinizde olsam o kadar para dökmem işlemciye eğer alacaksanız Ryzen 9 7950x3D ya da 9900X işlemci alırdım X3D işlemciler genellikle oyun amaçlı üretilen donanım hem oyun hem iş içinse yazdığım işlemciler ekran kartınla kullanırsın.
Hocam 9800x3d aldım şimdi geldim, çok tavsiye edildi. Hiçbir yerde de kalmamıştı zar zor bir tane mağazada buldum

O zaman 9800X3D, 7900X3D ya da 7950X3D almanızı öneriyorum. Aralarındanki farklara internetten bakarsınız.
Teşekkür ederim hocam tavsiyeniz üzerine 9800x3d'yi araştırdım aralarındaki en iyisi buydu. Şimdi aldım, anakartı da alıp kurulumu yapacağım.

Teşekkür ederim hocam tavsiyeniz üzerine 9800x3d'yi araştırdım aralarındaki en iyisi buydu. Şimdi aldım, anakartı da alıp kurulumu yapacağım.
Hayırlı olsun hocam. Kendisi en iyi oyun işlemcisidir. Yapay zeka konusunda da X3D işlemciler üzmez.
Hocam gaming x slim alacaktım
İnce olmasının bir sebebi var, mesela performans kaybı. Ayrıca daha birkaç gün önce 51-52k arasına ASUS Pro Art ya da TUF Gaming 4080S görmüştüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı