RTX 4080 laptopta oyunlar DirectX Error verip çöküyor

İşletim sistemi
Windows 11

675849

Centipat
RAM
32GB DDR5 4800 MHz
Ekran kartı
RTX 4080 Laptop
İşlemci
i9-13980HX
Arkadaşlar hepinize merhaba, (battlefield 2042) oyunu açtıktan sonra daha ana menüye bile gelemeden oyun yanıt vermeyi kesiyor. Ve fotoğrafını bıraktığım uyarıyı alıyorum.

Arkadaşlar bütün oyunlar açtığımda çöküyor. Sonradan fark ettim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-12-04 141815.png
    Ekran görüntüsü 2023-12-04 141815.png
    613,2 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleme:
Seninki yazılımsal olabilir belki de temiz bir format temiz bir kurulumla problemi çözebilirsin. RAM'leri BIOS üzerinden MHz ayarlarını değiştirerek de deneyebilirsin örnek olarak 4800'e çekersin crash yer sallıyorum 4000 de denersin vs. vs. Ama crash problemleri genellikle yazılımsal oluyor RAM'de problem olsa başka şekilde de hissettirirdi. (ben böyle düşünerek güç kaynağını bile değiştirmiştim en son RAM'i değiştirdim problem RAM de çıkmıştı...)
Benim pek bilgim yok bu MHz konularında. Hiç bios ayarı yapmayı da bilmiyorum. Bana nasıl gönderildiyse o varsayılan ayarlarda kullanıyorum ama xmp açık. Galiba bu üreticinin ayarladığı en sağlıklı MHz ye alıyor ramleri diye biliyorum. Bakalım yine aynı problemi yaşarsam bir şeyler denerim ama şimdilik bir problem yok gibi. Laptop olunca extra bir zorluk biniyor çözüm bulmak noktasında.

Benim pek bilgim yok bu MHz konularında. Hiç BIOS ayarı yapmayı da bilmiyorum. Bana nasıl gönderildiyse o varsayılan ayarlarda kullanıyorum ama XMP açık. Galiba bu üreticinin ayarladığı en sağlıklı MHz'ye alıyor RAM'leri diye biliyorum. Bakalım yine aynı problemi yaşarsam bir şeyler denerim ama şimdilik bir problem yok gibi. Laptop olunca extra bir zorluk biniyor çözüm bulmak noktasında.

Şu an problem yaşamıyorsan iyi, eğer aynısı tekrar olursa ufak bir araştırmayla BIOS'ta XMP'yi kapatıp RAM'lerinin MHz'sini biraz daha aşağı çekip deneyebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı