RTX 4080 MSI Afterburner açınca 0 RPM modu çalışmıyor

mazda 3

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bugün tuhaf bir şey oldu. MSI Afterburner açtığım zaman ekran kartım 50 derecenin altında bile olsa fanlari çalıştırıyor. 0 RPM modu var normalde Afterburner acsam da fanlar sıcaklık 50 dereceye ulaşamadığında çalışmazdi ama bugün hiçbir şey yapmama rağmen fanlar çalışıyor. MSI Afterburner'da otomatik fan ayarında hiç ellemedim. Sadece oyun içi sıcaklık değerleri icin kullanıyorum.

Altta geri dönme işareti bulunur ona tıklayın. Afterburner ayarlarından fan sekmesinde kullanıcı tanımlı fan ayarı (bunun gibi bir ayar ama adını tam hatırlamıyorum en üstte gözünüze çarpar zaten) olması lazım onu kapatın.
Edit: Fan ayarı ile oynamamışsınız kusura bakmayın bir an görmedim ama yine de kontrol edebilirsiniz.

Altta geri dönme işareti bulunur ona tıklayın. Afterburner ayarlarından fan sekmesinde kullanıcı tanımlı fan ayarı (bunun gibi bir ayar ama adını tam hatırlamıyorum en üstte gözünüze çarpar zaten) olması lazım onu kapatın.
Evet hocam yanliskla kullanıcı ayarlı fan kontrolünü açmısim kapatınca düzeldi ama bisey fark ettim onu açınca ekran kartının fanlari daha düşük rpm de çalışıyor mesela 60 derecede 1900 rpm ise 1200 1300 lerde çalışıyor sıcaklık ise 2 3 derece daha yüksek oluyor sadece bu ayar tam olarak ne ise yarıyor

Evet hocam yanliskla kullanıcı ayarlı fan kontrolünü açmısim kapatınca düzeldi ama bisey fark ettim onu açınca ekran kartının fanlari daha düşük rpm de çalışıyor mesela 60 derecede 1900 rpm ise 1200 1300 lerde çalışıyor sıcaklık ise 2 3 derece daha yüksek oluyor sadece bu ayar tam olarak ne ise yarıyor
Alt kısımdaki grafik üzerinden hangi derecede hangi hızda döneceğini ayarlıyorsunuz. Varsayılan olarak gelen grafikte fan hızı sıfırdan başlamaz bu yüzden fanlar 0 rpm e düşmez.

Alt kısımdaki grafik üzerinden hangi derecede hangi hızda döneceğini ayarlıyorsunuz. Varsayılan olarak gelen grafikte fan hızı sıfırdan başlamaz bu yüzden fanlar 0 rpm e düşmez.
Çok teşekkür ederim hocam ben zaten fan ayarlarını hiç ellememistim dediğim sadece oyun içi sıcaklık değerleri için kullanıyordum afterburneri demek ki yanlışlıkla basmışım 😀

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı