RTX 4080 önerisi

Bütçe
30.000

tarantino

Hectopat
Merhaba. Benzer konular defalarca oluşturuldu biliyorum ancak tüm içerikleri okumama rağmen kafamda bir şey netleşmedi. Onun için konu açıyorum affınıza sığınarak.

Hepsiburada'da uygun fiyatlı bir model buldum almayı düşünüyorum ancak şunları merak etmiştim: Bu ekran kartında OC özelliği yok anladığım kadarıyla, ancak diğer 4080'ler ile arasında ciddi fiyat farkı var. Zotac'ı incelediğim kadarıyla alınabilecek bir marka. Benim de maksimum bütçe bu 30k civarı olduğundan acaba bu kartı almak mantıksız olur mu?

Bir de bu fiyata 7900XTX de mevcut, o başka bir konu elbette ama 24K'ya Sapphire Pulse veya 30K'ya soğutması daha iyi Nitro + Gaming Vapor modeli var. Flight Simulator ve hikaye bazlı, görselliğe daha önem veren oyunlar tercih ettiğimden NVIDIA'ya yöneldim ancak VRAM ve FPS açısından da 7900XTX'in iyi olduğunun da farkındayım.

Son olarak hiç bu fiyata çıkmadan 20K'ya 7900XT merc de bir seçenek ama bütçeyi zorlayıp almaya çalışmak bana daha mantıklı geldi :). Buraya kadar okuduysanız teşekkürler, yardımınız için şimdiden sağ olun.

Zotac NVIDIA GeForce RTX 4080 Trinity ZT-D40810D-10P 16 GB GDDR6X 256 bit ekran kartı.

Zotac tasarım ve soğutma olarak gayet başarılı. Ben olsam bu fiyat bandına çıkmışken direkt 4080 alırdım. Yanlışım yoksa 7900XT'den bir tık ileride bir kart. DLSS 3.0 ile de yazılımda da bayağı öne geçiyor. 7900XTX karşılaştırması da 2 taraf ta mantıklı fakat ben yine 4080'i tercih ederdim.

Aynı durumda kalıp Gainward Phantom Gs almıştım. İyi ki almışım. Size de önerecektim fakat satış yapan bir yer bulamadım. Benim almadan önce araştırdığım kadarıyla;

Şu 2 model bahsettiğinizden daha iyi durumda. Ben olsam zotac yerine bu ikisinden birini alırım şu an.

Hocam saf kas gücünde 7900 XTX öne geçiyor, fakat yazılımda Nvidia, AMD’nin çok önünde, DLSS 3 ile 4080 öne geçiyor. Fakat DLSS 3 şuanda fazla oyunda mevcut değil, zamanla oyun sayısı artacaktır. Ayrıca şu incelemeye de bakabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zotac tasarım ve soğutma olarak gayet başarılı. Ben olsam bu fiyat bandına çıkmışken direkt 4080 alırdım. Yanlışım yoksa 7900XT'den bir tık ileride bir kart. DLSS 3.0 ile de yazılımda da bayağı öne geçiyor. 7900XTX karşılaştırması da 2 taraf ta mantıklı fakat ben yine 4080'i tercih ederdim.
Çok teşekkür ederim

Aynı durumda kalıp Gainward Phantom Gs almıştım. İyi ki almışım. Size de önerecektim fakat satış yapan bir yer bulamadım. Benim almadan önce araştırdığım kadarıyla;

Şu 2 model bahsettiğinizden daha iyi durumda. Ben olsam zotac yerine bu ikisinden birini alırım şu an.
Teşekkür ettim hocam, sinerjide satılıyor aynı fiyata yanlış görmediysem. Fan sesi, coil whine ve ortalama sıcaklık değerleri konusunda sorun yaşadınız mı siz Gainward modelinde?

Hocam saf kas gücünde 7900 XTX öne geçiyor, fakat yazılımda Nvidia, AMD’nin çok önünde, DLSS 3 ile 4080 öne geçiyor. Fakat DLSS 3 şuanda fazla oyunda mevcut değil, zamanla oyun sayısı artacaktır. Ayrıca şu incelemeye de bakabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben de öyle düşündüm, çok teşekkürler videoyu da izlemiştim 4080 daha mantıklı duruyor gerçekten.

Çok teşekkür ederim

Teşekkür ettim hocam, sinerjide satılıyor aynı fiyata yanlış görmediysem. Fan sesi, coil whine ve ortalama sıcaklık değerleri konusunda sorun yaşadınız mı siz Gainward modelinde?

Ben de öyle düşündüm, çok teşekkürler videoyu da izlemiştim 4080 daha mantıklı duruyor gerçekten.
Ben hiçbir sorun yaşamadım çok memnunum. Göze batacak en ufak bir şey bulamadım. Eğer var ise aynı fiyata mutlaka onu öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı