Selamlar. Bir süredir bunu yaşıyorum, görmezden geliyordum ancak iyice can sıkmaya başladı. Bilgisayarı açtığımda bazen şifre yazma ekranında bazen de şifreyi girdikten hemen sonra bilgisayar inanılmaz kasıyor. Sanki 10 FPS ile oyun oynamak gibi oluyor. Yeniden başlatınca çoğu zaman düzeliyor. Nadiren de olsa ikinci yeniden başlatmada düzeliyor. Şifre yazma ekranında kasınca sağ alttan "yeniden başlat" ya da "kapat" dediğimde "Şimdi kapatırsanız..." uyarısını alıyorum (görsel ekledim). Geçen gün üç gün bilgisayarın fişi çekiliydi, sonrasında yine bu uyarıyı verdi. Bilgisayar tam kapanmadığı için mi oluyor yoksa nedeni nedir, bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
@190E, eski bir HDD ile bile deneyebilirsiniz, ayrı bir Windows kurup açılış kısmındaki sorunu kontrol edeceksiniz, problem çıkmazsa Windows veya disk sorunu diyebiliriz, çözüme daha kısa yoldan ulaşabiliriz.
RAM sorunu var mı diye baksak saatlerce test yapmanız lazım, basit olandan yola çıkmak bence daha mantıklı.
İşlemci güç ayarını minimum %100 olarak ayarlamayı bir deneyin. AMD işlemcilerin özellikle yonga seti sürücüsü güncel değilse düşük güç modlarında takılı kalması hatası çok yaygın.
İşlemci güç ayarını minimum %100 olarak ayarlamayı bir deneyin. AMD işlemcilerin özellikle yonga seti sürücüsü güncel değilse düşük güç modlarında takılı kalması hatası çok yaygın.