RTX 4080 sistem açılır açılmaz kasıyor

• Konuyu başlatan 190E
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 423

190E

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Selamlar. Bir süredir bunu yaşıyorum, görmezden geliyordum ancak iyice can sıkmaya başladı. Bilgisayarı açtığımda bazen şifre yazma ekranında bazen de şifreyi girdikten hemen sonra bilgisayar inanılmaz kasıyor. Sanki 10 FPS ile oyun oynamak gibi oluyor. Yeniden başlatınca çoğu zaman düzeliyor. Nadiren de olsa ikinci yeniden başlatmada düzeliyor. Şifre yazma ekranında kasınca sağ alttan "yeniden başlat" ya da "kapat" dediğimde "Şimdi kapatırsanız..." uyarısını alıyorum (görsel ekledim). Geçen gün üç gün bilgisayarın fişi çekiliydi, sonrasında yine bu uyarıyı verdi. Bilgisayar tam kapanmadığı için mi oluyor yoksa nedeni nedir, bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem:
RTX 4080.
R7 7800x3D.
MSI MPG x670E Carbon Wifi.
G.Skill Trident Z5 32 GB (2x16) DDR5 6000 Mhz CL30 Ram (F5-6000J3040F16GX2-TZ5RK).

@Blacksidemre @Emir M. @Marix hocalarım etiket için kusura bakmayın ama yardımlarınızı rica ediyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-10-19 saat 14.01.58_a17287ca.jpg
    182 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
@190E, eski bir HDD ile bile deneyebilirsiniz, ayrı bir Windows kurup açılış kısmındaki sorunu kontrol edeceksiniz, problem çıkmazsa Windows veya disk sorunu diyebiliriz, çözüme daha kısa yoldan ulaşabiliriz.

RAM sorunu var mı diye baksak saatlerce test yapmanız lazım, basit olandan yola çıkmak bence daha mantıklı.

İşlemci güç ayarını minimum %100 olarak ayarlamayı bir deneyin. AMD işlemcilerin özellikle yonga seti sürücüsü güncel değilse düşük güç modlarında takılı kalması hatası çok yaygın.

Hocam bahsettiğiniz şey için bir rehberiniz vs. varsa link atabilir misiniz yanlış bir şey yapmak istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…