RTX 4080 sistemde CS2 ve LoL gibi oyunlarda kasmalar oluyor

İşletim sistemi
Windows 11

tanjavaner06

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Kingston Kıngston 64GB 6000MT/S Ddr5 CL30 Dımm (Kit Of 2) Beast Black Expo Turkey KF560C30BBEK2-64TR - Ram
SSD veya HDD modeli
Samsung 2TB SAMSUNG 990 PRO 7450/6900MB/s M.2 NVMe
Ekran kartı
MSI VGA GEFORCE RTX 4080 SUPER 16G VENTUS 3X OC RT
Anakart
MSI Msı Pro X870-P Wıfı Am5 Ddr5 8200MHZ(OC) 3x M.
İşlemci
AMD Ryzen 7 9800X3D Soket AM5 5.2GHz 96MB 120W 4nm
Hocam merhaba, yeni bir sistem topladım, henüz 1 hafta oldu ama CS2 veya LoL gibi oyunlarda rezalet bir donma oluyor. FPS az değil, FPS yüksek ama bilgisayar bildiğiniz donuyor. Sistemimi alta ekliyorum. BIOS güncellemesi yaptım, ama o da çare etmedi. CPU kullanımı LoL'de %100 oluyor. Afterburner'dan kontrol ediyorum CPU8 %100 oluyor LoL'de. CS2'de o kadar takılıyor ki sanki pingim 400müş gibi oynuyorum ama pingle alakası yok. Bunun çözümü nedir yardımcı olabilir misiniz? Acaba donanımlarda mı bir hata var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkada chrome falan açık bırakıyor musun ?

Hocam merhaba, yeni bir sistem topladım, henüz 1 hafta oldu ama CS2 veya LoL gibi oyunlarda rezalet bir donma oluyor. FPS az değil, FPS yüksek ama bilgisayar bildiğiniz donuyor. Sistemimi alta ekliyorum. BIOS güncellemesi yaptım, ama o da çare etmedi. CPU kullanımı LoL'de %100 oluyor. Afterburner'dan kontrol ediyorum CPU8 %100 oluyor LoL'de. CS2'de o kadar takılıyor ki sanki pingim 400müş gibi oynuyorum ama pingle alakası yok. Bunun çözümü nedir yardımcı olabilir misiniz? Acaba donanımlarda mı bir hata var.
Lol'de dikey senkronizasyon'u kapatmayı denedin mi birde ?

Yanlış hatırlamıyorsam bir ara 990 Pro'larda yazılımsal bir sorun vardı çözüldü mü ne oldu bilmiyorum. Bende daha önce bu tarz bir sorun yaşamıştım farklı bir SSD'ye geçerek çözmüştüm ama senin neden kaynaklı olur bilemem çok fazla seçenek var etkileyen.

Arkada chrome falan açık bırakıyor musun ?

Lol'de dikey senkronizasyon'u kapatmayı denedin mi birde ?
Hayır hiç denemedim, deneyeyim ama menüde dahi kasıyor cs2'de örneğin.
Yanlış hatırlamıyorsam bir ara 990 Pro'larda yazılımsal bir sorun vardı çözüldü mü ne oldu bilmiyorum. Bende daha önce bu tarz bir sorun yaşamıştım farklı bir SSD'ye geçerek çözmüştüm ama senin neden kaynaklı olur bilemem çok fazla seçenek var etkileyen.
Bannerlord gibi bir oyunda hiç kasma yok diğerlerinde feci kasıyor. SSD'yi test etmiştim bir problem yoktu aslında benchmark testlerinde ama belki oyuna özel bir problem olabilir

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı