RTX 4080 sisteme işlemci için Intel mi AMD mi seçilmeli?

oyun için mi render için mi

anakartı neye göre seçtiniz bu arada. İşlemciye göre seçmeniz gerekir
anakartı aldığım şirket ayarladı bana başka bir teklif daha sunmuşlarıdı o teklifide size bulup atıyım onda ryzen7700 x vardı acıkcası donanımdan anlasamda anakarttan anlamıyorum ve oyun.stream için

Anakart H610M ise zaten intel kullanmak zorundasın. Eğer anakart ile alakası yok,anakart alıcam diyorsan. Tercihim oyun açısından kesinlikle Ryzen olurdu.
dostum öbür seçeneğimde ise ryzen 7 7700x 8 cekirdek
b650m var sence hangisi?

Son düzenleme:
anakartı aldığım şirket ayarladı bana başka bir teklif daha sunmuşlarıdı o teklifide size bulup atıyım onda ryzen7700 x vardı acıkcası donanımdan anlasamda anakarttan anlamıyorum ve oyun.stream için

dostum öbür seçeneğimde ise ryzen 7 7700x 8 cekirdek
b650m var sence hangisi?
Kesinlikle tercihim Ryzen 7 7700x'ten yana olurdu.

Peki Ryzen de oluşabilecek sorunlar nelerdir? Yani Intel daha kaliteli diye biliyorum stream yaaparken vesaire sorun yaratır mı ve Ryzen'in üstünlükeleri nelerdir?

AMD daha kaliteli diyebiliriz. Dediğiniz devir eskide kaldı hocam. AMD'nin avantajlarını ise, daha az ısınması, daha az güç çekmesi ve daha uzun soket ömrü diyebiliriz.

peki ryzen de oluşabilcek sorunlar nelerdir yani intel daha kaliteli diye biliyorum stream yaaparken ve sayre sorun yaratırmı ve ryzenin üstünlükeleri nelerdir
İntel önceden daha iyiydi,ryzen yeni dönem ile farkı baya bir aştı. Ryzen bence daha stabil her konuda. Oluşabilecek sorunlar derken,herhangi bir sorun oluşacağını düşünmüyorum

AMD daha kaliteli diyebiliriz. Dediğiniz devir eskide kaldı hocam. AMD'nin avantajlarını ise, daha az ısınması, daha az güç çekmesi ve daha uzun soket ömrü diyebiliriz.
hocam şu anda 5 günüm var düşünmek için bana uzun ömürlü bana en iyi performansı oyun stream de filan hangi sistemse onu topliyacağı m lütfen an iyisini söyleyin ve acıkcası oadar abartı anlamıyorumda ısınma problemi yaratmicak zorlamicak iyi performans verecek tüm oyunlarımı acacak bi işlemci gerekli

saygılarımla

hocam şu anda 5 günüm var düşünmek için bana uzun ömürlü bana en iyi performansı oyun stream de filan hangi sistemse onu topliyacağı m lütfen an iyisini söyleyin ve acıkcası oadar abartı anlamıyorumda ısınma problemi yaratmicak zorlamicak iyi performans verecek tüm oyunlarımı acacak bi işlemci gerekli

saygılarımla
Hocam en iyi performansı verecek işlemci şuan R7 9800X3D.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı