Çözüldü RTX 4080 Super oyunlarda anlık takılma yapıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Grymol

Attopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yeni sistem topladım. Ryzen 7 9700X işlemci,
RTX 4080 Super ekran kartı,
34 GB RAM,
2TB M.2 SSD,
BIOSTAR B650M-K Pro anakart.

Sorunum şu, oyun oynarken FPS ile alakalı hiçbir sorunum yok. Ancak örneğin ani patlamalarda, bazı oyunlarda ağaç kesilince, bomba patlayınca gibi durumlarda saniselik bir takılma oluyor ancak FPS değeri düşmüyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Çözüm
AMD X870 anakart için chipset driver kuracaktım. AMD'nin sitesindeki en güncelidir diye ilgili sayfayı açmıştım. Allah'tan aynı anda anakartın sayfası da açıktı. Oradan karşılaştırdım. Anakartın sitesindeki daha günceldi.

Her siteye baktım en güncelini kurdum ancak sorun devam ediyor. Bu konuma da bakar mısınız? Bir bağlantısı olabilir. https://www.technopat.net/sosyal/konu/rtx-4080-dp-kablosu-ile-goeruentue-vermiyor.3596588/

Arkadaşlar ne alaka bilmiyorum ama işlemciyi çıkarıp tekrar takınca sorun çözüldü. Teşekkür ediyorum ilginize.
Ryzen 7 9700X best PBO settings diye aratsanız yeter bence. Tek yapacağınız TDP modlarında 105'i seçmek. Zaten bios update yaptıktan sonra ilk açılışta bios sorar bunu.

Ha dersen ki işlemciyi soğutmak da isterim o zaman bioasta Curve Optimizer menüsüne girip ilgili ayarlara girip negative değer vermek lazım. Yetmez biraz da işlemci frekansı artsın dersen:
TDP ayarından 105 seç+Curve optimizer ile negative (- değer, genelde 20 veya 30 oluyor) değer verdikten sonra biosta PBO menüsüydü sanırım oradan da 100 MHZ vs. arttırabilirsin.
Ben 5.35 GHZ'de çalışıp BF 2042'de 68 derecelerde takılan işlemcime bu üç ayar grubuyla ayar çekerek 5.45 GHZ'de çalıştırdım ve BF 2042'de FPS daha da stabilleşerek arttı, oyunda 64-66 derecelerde takıldı işlemci.
Biraz fikir vermesi için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Ryzen 7 9700X best PBO settings diye aratsanız yeter bence. Tek yapacağınız TDP modlarında 105'i seçmek. Zaten BIOS Update yaptıktan sonra ilk açılışta BIOS sorar bunu.

Ha dersen ki işlemciyi soğutmak da isterim o zaman bioasta Curve Optimizer menüsüne girip ilgili ayarlara girip negative değer vermek lazım. Yetmez biraz da işlemci frekansı artsın dersen:
TDP ayarından 105 seç+Curve Optimizer ile negative (- değer, genelde 20 veya 30 oluyor) değer verdikten sonra BIOS'ta PBO menüsüydü sanırım oradan da 100 MHz vs. arttırabilirsin.
Ben 5.35 GHz'de çalışıp BF 2042'de 68 derecelerde takılan işlemcime bu üç ayar grubuyla ayar çekerek 5.45 GHz'de çalıştırdım ve BF 2042'de FPS daha da stabilleşerek arttı, oyunda 64-66 derecelerde takıldı işlemci.
Biraz fikir vermesi için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yaklaşık 30 dakikadır videoyu izleyerek tüm ayarları yaptım, FPS müthiş arttı. Ancak sorunum FPS değildi zaten 400-500 FPS alsam bile anlık takılma yapmasıydı ve sorun devam ediyor. Ayrıca işlemci sıcaklığı çok fazla arttı.

Soğutucunuz 360 MM sıvı soğutma iken 70 dereceleri görüyorsan işlemleri geri almanı tavsiye ederim.
Anlık takılma için RAM'lere de yoğunlaşmalısın. 7000 ve 9000 serisi işlemcilerde 6000-6400 MHZ RAM frekansı en ideal noktadır. Neyi nasıl yaptığını bilirsen bir sorun çıktığında nereye bakacağını iyi bilirsin.
Şüphelerim:
PSU kontrolü ( Benim PSU'da güç kablosu sorunluydu mesela).
Evin topraklaması var mı? Var ise kontrol ettirin topraklamada bilgisayarın takıldığı prizde sorun olabilir.
RAM frekansı.
Stabil bios (anakartta sorun olabilir)
En son ekran kartı sorunlu olabilir.

Soğutucunuz 360 mm sıvı soğutma iken 70 dereceleri görüyorsan işlemleri geri almanı tavsiye ederim.
Anlık takılma için RAM'lere de yoğunlaşmalısın. 7000 ve 9000 serisi işlemcilerde 6000-6400 MHz RAM frekansı en ideal noktadır. Neyi nasıl yaptığını bilirsen bir sorun çıktığında nereye bakacağını iyi bilirsin.
Şüphelerim:
PSU kontrolü ( benim PSU'da güç kablosu sorunluydu mesela).
Evin topraklaması var mı? Var ise kontrol ettirin topraklamada bilgisayarın takıldığı prizde sorun olabilir.
RAM frekansı.
Stabil BIOS (anakartta sorun olabilir)
En son ekran kartı sorunlu olabilir.

Her türlü test programını kullandım hepsi gücünü gayet güzel çekiyor ve parçalarda herhangi bir sorun gözükmüyor o yüzden PSU elendi gözümde. Topraklama var mı bilmiyorum ama zaten 4060 olan sistemim de bu evde ve aynı prize takılı yani onunla da ilgisi olmamalı. RAM 16*2 6400MHz ve BIOS da XMP ayarlı. Anakart ve ekran kartı kısmında şüphelerim var ama, bir konum daha var onu da atayım bir bakın isterseniz. Garip bir sorunum daha var belki o sorunun kaynağını bulursak bu soruna yol açan şey de odur.

Merhaba arkadaşlar, yeni sistem topladım. Ryzen 7 9700X işlemci,
RTX 4080 Super ekran kartı,
34 GB RAM,
2TB M.2 SSD,
BIOSTAR B650M-K Pro anakart.

Sorunum şu, oyun oynarken FPS ile alakalı hiçbir sorunum yok. Ancak örneğin ani patlamalarda, bazı oyunlarda ağaç kesilince, bomba patlayınca gibi durumlarda saniselik bir takılma oluyor ancak FPS değeri düşmüyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Chipset driver kurulu mu ? bende de olmuştu aynı sorun chipseti yükleyince düzelmisti, ayrıca ekran kartı driverını temiz şekilde kaldırıp kurmayı da deneyebilirsiniz belki faydası olur.

Chipset driver kurulu mu? Bende de olmuştu aynı sorun chipseti yükleyince düzelmisti, ayrıca ekran kartı driverını temiz şekilde kaldırıp kurmayı da deneyebilirsiniz belki faydası olur.

Ben özellikle driver kurmadım, Windows Update yapmaz mı bunu? Ekran kartı driverini DDU ile tekrar temiz kurdum bir şey değişmedi.

Chipset driverini de kendi sitesinden kurdum çok büyük bir heves ile yeniden başlatıp denedim ama sorun devam ediyor.

Son düzenleme:
AMD X870 anakart için chipset driver kuracaktım. AMD'nin sitesindeki en güncelidir diye ilgili sayfayı açmıştım. Allah'tan aynı anda anakartın sayfası da açıktı. Oradan karşılaştırdım. Anakartın sitesindeki daha günceldi.

Her siteye baktım en güncelini kurdum ancak sorun devam ediyor. Bu konuma da bakar mısınız? Bir bağlantısı olabilir. https://www.technopat.net/sosyal/konu/rtx-4080-dp-kablosu-ile-goeruentue-vermiyor.3596588/

Arkadaşlar ne alaka bilmiyorum ama işlemciyi çıkarıp tekrar takınca sorun çözüldü. Teşekkür ediyorum ilginize.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı