PC RTX 4080 Super sistem 62.999 TL

Konuyu hortlatmış olmak istemem ama konuyu sonradan görüp insanlar yanılsın istemem :). Nvidia gerçekten dediğim atılımı yapıp 5070'i 4090 gücünde tanıttı ve fiyatlar gerçekten çok uygun. Türkiye pazarında 25.649 liralık fiyat muhtemelen 32-33 olur ama hala çok cazip bir f/p kartı olacaktır.Alanları pişman etmez ama artık bu sistem alınmaz.
Hocam zaten konuda bahsedilen indirim biteli çok oldu, linke tıkladığımızda ise artık farklı bir ilana yönlendiriyor :)

Konuyu hortlatmış olmak istemem ama konuyu sonradan görüp insanlar yanılsın istemem :). Nvidia gerçekten dediğim atılımı yapıp 5070'i 4090 gücünde tanıttı ve fiyatlar gerçekten çok uygun. Türkiye pazarında 25.649 liralık fiyat muhtemelen 32-33 olur ama hala çok cazip bir f/p kartı olacaktır.Alanları pişman etmez ama artık bu sistem alınmaz.
Hocam bu konuda sizinle ayni fikirde degilim. Sozunu ettiginiz RTX 5070 kartinin RTX 4090'a denk olmasi durumu tanitilan yeni Upscale ve Frame Generation teknolojolerinin birlikte kullanimi ile mumkun oluyor. Ustelik bu da ancak 4090'nin native performansiyla mukayese edilince gerceklesen durum
Kart henuz cikmadigindan kesin kartsilastirma yapmak guc, ancak paylasilan fiziksel degerler isiginda RTX 5070 kartinin gucu 4070 TI (non super)'a denk dusuyor.

Yazın sonlarina dogru NVIDIA'nin yeni kartlarinin ozelliklerinin bir kismi sizmisti ve bu sizintilara gore firma, yeni nesil kartlarin ne islem gucunde ne Vram tarafinda bir sicrama bulunmuyordu. Bu sizintinin aksine yaklasik bir ay once baska bir soylenti sizinde sozunu ettiginiz gibi RTX 5070'in 4090'a denk gelecek bir sicrama ongoruyordu. Kartin tanitiminda da reklam olarak kullanilan bu soylentiyi de NVIDIA'nin bizzat kendinisin Hype yaratmak icin kendisinin cikardigini dusunuyorum.

Hocam bu konuda sizinle ayni fikirde degilim. Sozunu ettiginiz RTX 5070 kartinin RTX 4090'a denk olmasi durumu tanitilan yeni upscale ve Frame Generation teknolojolerinin birlikte kullanimi ile mumkun oluyor. Ustelik bu da ancak 4090'nin native performansiyla mukayese edilince gerceklesen durum.
Kart henuz cikmadigindan kesin kartsilastirma yapmak guc, ancak paylasilan fiziksel degerler isiginda RTX 5070 kartinin gucu 4070 Ti (non super)'a denk dusuyor.

Yazın sonlarina dogru NVIDIA'nin yeni kartlarinin ozelliklerinin bir kısmı sizmisti ve bu sizintilara gore firma, yeni nesil kartlarin ne islem gucunde ne VRAM tarafinda bir sicrama bulunmuyordu. Bu sizintinin aksine yaklasik bir ay once baska bir soylenti sizin de sozunu ettiginiz gibi RTX 5070'in 4090'a denk gelecek bir sicrama ongoruyordu. Kartin tanitiminda da reklam olarak kullanilan bu soylentiyi de NVIDIA'nin bizzat kendinisin hype yaratmak icin kendisinin cikardigini dusunuyorum.

4080 Super almıştım ama işlemci stok beklerken 5000 serisi çıktı 😁
Sistemimi daha kurmadım sizce satıp 5080 alınır mı? 4080 Super ile 5080 arasında çok fark yok gibi geldi özelliklere bakınca.

4080 Super almıştım ama işlemci stok beklerken 5000 serisi çıktı 😁
Sistemimi daha kurmadım sizce satıp 5080 alınır mı? 4080 Super ile 5080 arasında çok fark yok gibi geldi özelliklere bakınca.
Hocam henuz kartlar cikmadigindan performans testleri mevcut degil. Kartlarin Vram ve islem hizi noktasinda fiziksel bir fark gorunmuyor. NVIDIA'nin yeni nesil ektan kartlarinin omurgasini DLSS 4 teknolojisi olustutacak gibi duruyor.

Ucret iadesi opsiyonunuz varsa "DLSS 4" artisinin saglayacagi faydalara ve kartin ciktigi sirada odegeniz farka gore bir degerlendirme yaparsaniz. Iade sureniz dolduysa nacizane tavsiyem, performans testlerini gormeden bir karara varmamaniz. Kaldi ki ben RTX 5080 modeline en gec bir sene icinde bir guncelleme bekliyorum. Cunku bir ust model olan RTX 5090 ile aralarinda ucurum mevcut.

Hocam henuz kartlar cikmadigindan performans testleri mevcut degil. Kartlarin VRAM ve islem hizi noktasinda fiziksel bir fark gorunmuyor. NVIDIA'nin yeni nesil ektan kartlarinin omurgasini DLSS 4 teknolojisi olustutacak gibi duruyor.

Ucret iadesi opsiyonunuz varsa "DLSS 4" artisinin saglayacagi faydalara ve kartin ciktigi sirada odegeniz farka gore bir degerlendirme yaparsaniz. Iade sureniz dolduysa naçizane tavsiyem, performans testlerini gormeden bir karara varmamaniz. Kaldi ki ben RTX 5080 modeline en gec bir sene icinde bir guncelleme bekliyorum. Cunku bir ust model olan RTX 5090 ile aralarinda ucurum mevcut.

İade sürem bayağı geçti kasım sonunda almıştım. Evet incelemeleri bekleyip eğer 5080 ile 4080 Super arasında performans açısından ciddi fark çıkarsa hemen satıp 5080 alabilirim. Eğer çok fark çıkmazsa 4080 kullanıp 5080 Super beklemek daha mantıklı geldi şu anda.

Bana da öyle geliyor ama almışken en günceli alma isteği geldi biraz. Çünkü çok fazla güncelleme yapan birisi değilim. 2019'da topladığım 2060'lı sistemi kullanıyorum hala.
Bana göre net olarak 5000 serisini beklemelisin. Bu kadar az zaman kalmışken ve en günceli alma gibi bir isteğin varsa 1-2 ay daha beklemek en mantıklısı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı