RTX 4080 Super sistem donuyor

protouse

Femtopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1pIwo_9IIMEPzq5yo8HZB6u1VpaK3sWbS/view?usp=sharing
RAM
Klevv 7200MHz cl34
SSD veya HDD modeli
KC3000
Ekran kartı
4080 Super
Anakart
X670E Gaming Plus
İşlemci
Ryzen 9 7900X
Minidump ektedir. Mavi ekran almıyorum. Direkt kendi kendine reset atıyor. Minidump dosyası oluşmuş neyse ki. Yardımcı olur musunuz?

Kısaca sorunum şu şekilde: Bilgisayarı açıyorum bazen aşırı donuyor. Bir sure sonra kendi kendini reset atıyor. Bu sure zarfında SSD hızlarım 600'lere düşüyor (SSD Kingston sağlık 100 1 aylık falan) yeniden başlatınca bazen düzelmıyor bile. 4-5 kez reset attıgım zaman oluyor. Bazen BIOS sıfırlıyorum falan anca öyle düzeliyor. Ama düzeldiği zaman hiçbir şekilde donma veya performasn kaybı yaşamıyorum.

NVIDIA driver indirme yerinde daha fazla versionu görme seçeneği mevcut. Google'da aramana gerek yok.

BIOS'larda her zaman en güncel version iyidir diye bir durum söz konusu değil. Bu nedenle bir önceki versionlarını da deneyebilirsin.

Sorunun neden kaynaklandığını deneme yanılma yollarını yaparak ancak indirgeyebilirsin. Tam olarak neden olduğunu söylemem mümkün değil.

3 sürüm eskisini mi yükleyeyim BIOS için. Nvidia driver yüklemeden ddu ile kaldırıp 3 önceki sürümü indirip deneyeceğim hiçbiri çözüm yapmaz ise işlemciyi söküp pinlere bir bakacağım

3 sürüm eskisini mi yükleyeyim BIOS için. Nvidia driver yüklemeden ddu ile kaldırıp 3 önceki sürümü indirip deneyeceğim hiçbiri çözüm yapmaz ise işlemciyi söküp pinlere bir bakacağım
BIOS konusunda kesin bilgi veremem o işlemci veya anakarta sahip değilim. Şu anki sürüm dışında eski bir sürüm denemek yeterli olacaktır. İşlemci pinlerine bakmak da iyi bir fikir olabilir.

BIOS konusunda kesin bilgi veremem o işlemci veya anakarta sahip değilim. Şu anki sürüm dışında eski bir sürüm denemek yeterli olacaktır. İşlemci pinlerine bakmak da iyi bir fikir olabilir.

Yeni bir BIOS çıkmış en günceli onu deniyorum şu an çözüm olmazsa ilk işim pinlere bakmak olacak umarım yazılımsal bir sorundur.

Sorun çözülmedi yeni minidump gelmiş okuyabilen var mı?

En son aldığım minidump lütfen bilen biri bakabilir mi artık.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı