RTX 4080 Super vs 7900 XTX 4K

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aralarında 6K fiyat farkı var. Kas gücü olarak 7900XTX üstün fakat 4080s DLSS desteği ile harika iş çıkartıyor ben bütçe varsa 4080s taraftarıyım.
Teknoloji farkından 4080s daha iyi olacaktır.

O darboğaz ne öyle 🫣

Hocam alın geçin gibi temelsiz cümleler yerine gerekçe sunarsanız biz de bilgilenelim. Alan Wake gibi AAA oyunlar ile 1-2 seneye durum ne olacak sizce? Alacak kişi ayar kısarım böyle AAA oyunlar ile işim olmaz diyorsa ayrı. Aksi halde kısa vadede problem kaçınılmaz.

Şu an böyle oluyor da :)

1720966686274.png

@Shaco27
Hocam konudan biraz bağımsız olarak bir şey soracağım, güç kaynağı ve işlemci modeliniz nedir acaba?
Uyumluluk sorunu var mı diye kontrol edelim dilerseniz.

Ryzen 7800x3D.
High Power 850 Gold modüler Power var.
Ne gibi uyum sorunu 😅
Corsair HX1200W kasa var di sattım.
AMD ekran kartı RAM MHz 6000 üstü cektinmi hata alıyordum NVIDIA'larda yoktu böyle problem.

Ryzen 7800x3D.
High Power 850 Gold modüler Power var.
Ne gibi uyum sorunu 😅
Corsair HX1200W kasa var di sattım.
AMD ekran kartı RAM MHz 6000 üstü cektinmi hata alıyordum NVIDIA'larda yoktu böyle problem.
Hocam sadece ekran kartı kendi başına tam yükte 320W güç çekiyor. 850W'lık PSU'nunuz ile rahatça sisteme yeterli gücü verebilir. İşlemcinizde çok güçlü, herhangi bir darboğaz olması söz konusu değil.
Yani yanlış bir şey söylediğimi düşünmüyorum, yükseltmesi yaparken, elde ki sistem parçalarına bakılarak yapılması daha sağlıklı olur. Hayırlı olsun şimdiden yeni ekran kartınız, güle güle kullanın.

Hocam sadece ekran kartı kendi başına tam yükte 320W güç çekiyor. 850W'lık PSU'nunuz ile rahatça sisteme yeterli gücü verebilir. İşlemcinizde çok güçlü, herhangi bir darboğaz olması söz konusu değil.
Yani yanlış bir şey söylediğimi düşünmüyorum, yükseltmesi yaparken, elde ki sistem parçalarına bakılarak yapılması daha sağlıklı olur. Hayırlı olsun şimdiden yeni ekran kartınız, güle güle kullanın.

Yokya niye yanlış anlım sadece anlamadım eyvallah sağ ol.
Keyfime göre düzdüm tabiki her şeyi tam istedimi alamadım örneğin B650 tomhawk sattım ASRock B650 livemixer aldım gönül ister ASRock Pro rsl veya taici fiyatlar çok pahalı.
Aynen darboğaz problemi olmaz.

Dell Alienware AW3225QF.
Almayı planlıyorum renk doğrulu güzel stok gelmesi 3-4 ay bulucak gibi şu an bile 45-50 arasında fiyat ortalaması Sinerji'ye gelecek çok pahalı geliyor maalesef bütçem yetmeyecek gibi elimdekini satıp üzerin en az 30 bin koymam lazım OLED'ler ins düşer diyordum ama maalesef düşüncek gibi duruyor.
30 bantlarını TR gelse çok iyi olurdu.

NVIDIA VRAM pintiliği bitiriyor beni.

NVIDIA'nın yazılım ekipleri yenilikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Araştırmacılar şimdi de nesne dokuları için yeni bir sıkıştırma algoritması geliştirdi: Random-Access neural compression (rastgele erişim sinirsel sıkıştırma). Bildiğiniz üzere GPU belleği hem oyunlar hem üretkenlik yazılımları için önem kazanmaya başladı. Yeni proje, yüksek çözünürlüklü dokuların yanı sıra yüksek doğrulukta ve doğal görünümlü materyaller oluşturmak üzere kullanılan […]

Devamı: NVIDIA'nın Yeni SıkıÅtırma Ãözümü: %30 DüÅük Bellekle 4 Kat Yüksek Ãözünürlük
Kaynak Technopat.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı