RX 7900 XT vs RX 7900 XTX vs RTX 4080 Super

Kusura bakma A620 anakartına bakıyormuşum.

Yardımın için teşekkürler. İyi akşamlar.

MSI anakartta gen 5 M.2 slotu ve PCI-e 5.0 desteği bulunmuyor. Colorful'da ikisi de var. İkisindeki en büyük fark bu. Kalan özellikler hemen hemen aynı. Ekran kartlarında PCI-e 4.0 kullanılıyor şu an ama ileride 5.0 ekran kartı alırsanız tam performans almasını sağlarsınız. Aklınızda bulunsun.

7900 XTX'in RTX performansı nasıl bir de RTX performansı kötüysede RTX 10k ya değecek bir şey mi sizce?

RT hevesiniz varsa 7900 XTX gidici olur maalesef. Neredeyse yarı yarıya performans farkı oluşuyor o tarafta. 4070 Super ile kapışıyor RT performansında. 4080 Super'e yaklaşamaz bile. Fazladan 10k vermek sizi yormayacaksa verin gitsin.

Yazdığım mesajda neyini beğenmediniz? AMD kartlar RT performansı olarak zayıf. Doğru düzgün RT'yi kullanan oyun sayısıda az. Görüntüye etkisi de yine aynı şekilde az. Performansı yarıya düşürüyor. Emoji atıp kaçan tipler cidden komik oluyor. Bir fikirleri bile yok. @Abstrack99

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazdığım mesajda neyini beğenmediniz? AMD kartlar RT performansı olarak zayıf. Doğru düzgün RT'yi kullanan oyun sayısıda az. Görüntüye etkisi de yine aynı şekilde az. Performansı yarıya düşürüyor. Emoji atıp kaçan tipler cidden komik oluyor. Bir fikirleri bile yok. @Abstrack99
Yazdığınız bu anlamsız mesaja ithafen kayda değer bir yazı yazmak pek içimden gelmiyor ama yinede herkesi bilgilendirme amacıyla yazayım.

Forumda daha önce başka bir konuda yine bu konuda adı geçen kartlar ile ilgili kıyaslama yapıldı ve orada RTX 4080 Süperin RX 7900XTX'ten daha iyi olduğu öne sürüldü.

Sizin bu konuda yazdığınız gibi o konuda da herhangibir teknik veri veya bir inceleme olmadan ya da bilgi içermeden sadece ( Nvidia AMD'den daha iyi Nvidia al ) tarzında yazılar yazıldı ve buna karşın ben de kendi incelememi yapıp paylaştım.

Yazdığınız bir yazıyı beğenip beğenmemek bana kalmış bunun hakkında yorum yapmama gerek yok.

Yazdığınız bu anlamsız mesaja ithafen kayda değer bir yazı yazmak pek içimden gelmiyor ama yine de herkesi bilgilendirme amacıyla yazayım.

Forumda daha önce başka bir konuda yine bu konuda adı geçen kartlar ile ilgili kıyaslama yapıldı ve orada RTX 4080 Super'in RX 7900XTX'ten daha iyi olduğu öne sürüldü.

Sizin bu konuda yazdığınız gibi o konuda da herhangi bir teknik veri veya bir inceleme olmadan ya da bilgi içermeden sadece ( NVIDIA AMD'den daha iyi NVIDIA al ) tarzında yazılar yazıldı ve buna karşın ben de kendi incelememi yapıp paylaştım.

Yazdığınız bir yazıyı beğenip beğenmemek bana kalmış bunun hakkında yorum yapmama gerek yok.

RT performansı olarak 4070 Ti Super daha iyi dedim. Ki zaten öyle. Kanıt mı istiyorsun buyur bak.
7900XTX RT açınca yamuluyor. Senin var mı kanıtın? Cevabını çok merak ediyorum ne diyeceksin buna.

Desktop Screenshot 2024.10.17 - 22.58.05.35.png

Desktop Screenshot 2024.10.17 - 23.02.55.14.png

Yeşil ile işaretlediğim yeri okur musun? Bakın orada ne yazıyor. 4070 Ti Super, 7900 XTX'i %18 (1440P'de %17'ye kıyasla) oranında geride bırakıyor.
Attığın konuda beni zerre ilgilendirmiyor. Ray Tracing performansı olarak 4070 Ti Super ve 4080 Super, 7900XTX'ten çok daha iyi. Varsa kanıtın bekliyorum.

Desktop Screenshot 2024.10.17 - 23.07.20.45.png

7900XTX RT performansı nerede burada? Her testte 4070 Ti Super daha iyi çıkıyor. Bir sürü teknoloji kanalından baktım. Türk kanallarada baksan bu böyle. Forumlarada girsen bu böyle.
Bilmediğiniz konularda ahkâm kesmeyin. Böyle susar kalırsınız sonra. :D
Attığınız konuyuda inceledim. Arkadaş 4080 Super daha güçlü demiş. Benim öyle bir iddiam olmadı 4070 Ti Super (RT) performansı daha iyi dedim. Okuma yazmanız yok galiba. AMD kartlar isterse 500 FPS alsın RT açınca NVIDIA kartlardan daha kötü performans veriyor.

Sırf eski zaman falan dersiniz diye yeni çıkmış Silent Hill 2 oyun testini aldım.
Desktop Screenshot 2024.10.17 - 23.17.32.07.png

Ek olarak şöyle saçmalamışsınız ben nvidia al daha iyi diye bir şey söylemedim. Nvidianın (RT) performansı daha iyi dedim. Gerçek olanda bu zaten. Bunun a-sı b-si yok. Yalan yanlış bilgilerle forumu kirletmeyin.

RT hevesiniz varsa 7900 XTX gidici olur maalesef. Neredeyse yarı yarıya performans farkı oluşuyor o tarafta. 4070 Super ile kapışıyor RT performansında. 4080 Super'e yaklaşamaz bile. Fazladan 10k vermek sizi yormayacaksa verin gitsin.

Arkadaşın iddiası 7900XTX'in daha iyi RT performansı olduğu yönünde. Bunu destekleyecek kanıt atmamış. Emoji atıp kaçıyor sadece. :D

Son düzenleme:
Üslubunuza bakınca daha fazla cevap vermeye gerek duymuyorum, çok alaycı ve üst perdeden yaklaşan bir tavrınız var, bunun yanlış olduğunun umarım farkına varırsınız.

Hayır bir yere kaçmadım sadece attığınız sayfayı inceliyordum ve test yapmak istedim hem ben de hem de incelemede ki oyun olan Cyberpunk 2077 ile 2K sonucu.

Evet bir noktada haklısınız 4070 Ti süper ile arasında 2-3 4080 süper ile 13 FPS fark var.

Screenshot_20241018_001717_Gallery.jpg

Üslubunuza bakınca daha fazla cevap vermeye gerek duymuyorum, çok alaycı ve üst perdeden yaklaşan bir tavrınız var, bunun yanlış olduğunun umarım farkına varırsınız.

Hayır bir yere kaçmadım sadece attığınız sayfayı inceliyordum ve test yapmak istedim hem ben de hem de incelemede ki oyun olan Cyberpunk 2077 ile 2K sonucu.

Evet bir noktada haklısınız 4070 Ti Super ile arasında 2-3 4080 Super ile 13 FPS fark var.

Eki Görüntüle 2331766

İlk siz başlattığınız için böyle tepki verdim. Emoji atıp bırakmak yerine hayır bu böyle değil deseniz böyle tepki vermezdim. Aynı tutumu ikinci mesajda da devam ettirmişsiniz başka bir konuyu örneklendirip geçiştirmişsiniz. Kaynak atmaya bile gerek görmedim çünkü zaten sonucu biliyorum. DLSS ve FSR mevzusu işin içine girince fark çok daha fazla açılıyor.
Buyurun 1 ay önce paylaşılmış test. 2-3 FPS değil 23 FPS fark var.

Testte dlss/fsr açık. Zaten RT açıyorsan DLSS açman lazım yoksa 60 FPS altına düşersin.

IMG_2065.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ek olarak bir noktada haklısınız diyerek yine aynı şeyi tekrarlıyorsunuz. Bir noktada değil tamamen haklıyım. Fark ettiyseniz saf oyun performansından hiç bahsetmedim. Bunu kabullenmek neden bu kadar zor?

Son düzenleme:
İlk siz başlattığınız için böyle tepki verdim. Emoji atıp bırakmak yerine hayır bu böyle değil deseniz böyle tepki vermezdim. Aynı tutumu ikinci mesajda da devam ettirmişsiniz başka bir konuyu örneklendirip geçiştirmişsiniz. Kaynak atmaya bile gerek görmedim çünkü zaten sonucu biliyorum. DLSS ve FSR mevzusu işin içine girince fark çok daha fazla açılıyor.
Buyurun 1 ay önce paylaşılmış test. 2-3 FPS değil 23 FPS fark var.

Testte dlss/fsr açık. Zaten RT açıyorsan DLSS açman lazım yoksa 60 FPS altına düşersin.

Eki Görüntüle 2331768

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ek olarak bir noktada haklısınız diyerek yine aynı şeyi tekrarlıyorsunuz. Bir noktada değil tamamen haklıyım. Fark ettiyseniz saf oyun performansından hiç bahsetmedim. Bunu kabullenmek neden bu kadar zor?

Hayır kabullenmek falan zor değil bir yazıyı beğenip beğenmemek bana kalmış hesap vermek zorunda değilim ki hala aynı tutumu devam ettiriyorsunuz.

Önce ki yazımda bir konuyu attım o yazıda sizin gibi aynı şeyleri ( araştırmadan, sorgulamadan ) gördüğü herhangibir bilgiyi doğru sayıp kendisini haklı görüp, kaba tabirle karşısındakini aşağılayıcı bir tutum içerisindeydi ki siz de keza aynı yanlışı yapıyorsunuz.

Bu konuda bir bilginiz yok attığım konuyu (okumuş) olsaydınız ki yukarıda baktım demişsiniz lakin bakmamışsınız. (Tamamen) haklı falan değilsiniz.

Hatta kendi kendinizi tuzağa çekmişsiniz.

Attığınız bir videonun benzerini o kişi de attı.

İlk olarak madem (saf oyun performansına) değinmiyorum bile demişsiniz, ben biraz bahsedeyim, saf oyun performansında RX 7900XTX'in geride kaldığı neredeyse hiçbir oyun yok.

Screenshot_20241018_062805_YouTube.jpg

Screenshot_20241006_024259_Gallery.jpg

Ne siz ne de yukarıda attığım videoyu bana o konuda atan kişi video detaylarına bakmamış. Testteki kart referans RX 7900XTX ve karşısında ki kart ise Zotac RTX 4080 Süper ve buna rağmen geride değil.

Eğer konu sadece Ray Tracing ise evet dediğim gibi siz haklısınız lakin madem DLSS açmak gerekiyor bakalım.

"Kaynak atmaya bile gerek görmedim çünkü zaten sonucu biliyorum. DLSS ve FSR mevzusu işin içine girince fark çok daha fazla açılıyor.
Buyurun 1 ay önce paylaşılmış test. 2-3 FPS değil 23 FPS fark var."

"Testte dlss/fsr açık. Zaten RT açıyorsan DLSS açman lazım yoksa 60 FPS altına düşersin."

Videoda ki kart referans RX 7900 XTX gücü sınırlı ve testin yapıldığı zaman FSR 3.0 veya FMF ( Fluid Motion Frames) yoktu yani test doğru değil.

Screenshot_20241006_012942_YouTube.jpg

Videoya göre gerçekten bir fark var gibi gözüküyor değil mi evet lakin yok.

Screenshot_20241006_022006_Gallery.jpg

Screenshot_20241006_022028_Gallery.jpg

Cyberpunk 2077 için DLSS ve FSR 3.0 farkı burada.

Adsız bench.png

Screenshot_20241006_024259_Gallery.jpg

Forza Horizon 5 sonucu, videoya göre zaten RX 7900XTX saf performans olarak önde lakin videoda ki kart bu referans.

Screenshot_20241006_023217_YouTube.jpg

Screenshot_20241006_023204_YouTube.jpg

Screenshot_20241006_023148_YouTube.jpg

Screenshot_20241006_023128_YouTube.jpg

Screenshot_20241006_023107_YouTube.jpg

Bundan 1-2 ay önce eğer bu kıyaslamayı yapıyor olsaydık siz haklısınız derdim lakin değilsiniz, yani tamamen haklıyım diyerek böyle bir tutum içerisinde bulunmanız bu konuda bir bilginizin olmadığını gösteriyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı