İlk siz başlattığınız için böyle tepki verdim. Emoji atıp bırakmak yerine hayır bu böyle değil deseniz böyle tepki vermezdim. Aynı tutumu ikinci mesajda da devam ettirmişsiniz başka bir konuyu örneklendirip geçiştirmişsiniz. Kaynak atmaya bile gerek görmedim çünkü zaten sonucu biliyorum. DLSS ve FSR mevzusu işin içine girince fark çok daha fazla açılıyor.
Buyurun 1 ay önce paylaşılmış test. 2-3 FPS değil 23 FPS fark var.
Testte dlss/fsr açık. Zaten RT açıyorsan DLSS açman lazım yoksa 60 FPS altına düşersin.
Eki Görüntüle 2331768
Ek olarak bir noktada haklısınız diyerek yine aynı şeyi tekrarlıyorsunuz. Bir noktada değil tamamen haklıyım. Fark ettiyseniz saf oyun performansından hiç bahsetmedim. Bunu kabullenmek neden bu kadar zor?
Hayır kabullenmek falan zor değil bir yazıyı beğenip beğenmemek bana kalmış hesap vermek zorunda değilim ki hala aynı tutumu devam ettiriyorsunuz.
Önce ki yazımda bir konuyu attım o yazıda sizin gibi aynı şeyleri ( araştırmadan, sorgulamadan ) gördüğü herhangibir bilgiyi doğru sayıp kendisini haklı görüp, kaba tabirle karşısındakini aşağılayıcı bir tutum içerisindeydi ki siz de keza aynı yanlışı yapıyorsunuz.
Bu konuda bir bilginiz yok attığım konuyu (okumuş) olsaydınız ki yukarıda baktım demişsiniz lakin bakmamışsınız. (Tamamen) haklı falan değilsiniz.
Hatta kendi kendinizi tuzağa çekmişsiniz.
Attığınız bir videonun benzerini o kişi de attı.
İlk olarak madem (saf oyun performansına) değinmiyorum bile demişsiniz, ben biraz bahsedeyim, saf oyun performansında RX 7900XTX'in geride kaldığı neredeyse hiçbir oyun yok.
Ne siz ne de yukarıda attığım videoyu bana o konuda atan kişi video detaylarına bakmamış. Testteki kart referans RX 7900XTX ve karşısında ki kart ise Zotac RTX 4080 Süper ve buna rağmen geride değil.
Eğer konu sadece Ray Tracing ise evet dediğim gibi siz haklısınız lakin madem DLSS açmak gerekiyor bakalım.
"Kaynak atmaya bile gerek görmedim çünkü zaten sonucu biliyorum. DLSS ve FSR mevzusu işin içine girince fark çok daha fazla açılıyor.
Buyurun 1 ay önce paylaşılmış test. 2-3 FPS değil 23 FPS fark var."
"Testte dlss/fsr açık. Zaten RT açıyorsan DLSS açman lazım yoksa 60 FPS altına düşersin."
Videoda ki kart referans RX 7900 XTX gücü sınırlı ve testin yapıldığı zaman FSR 3.0 veya FMF ( Fluid Motion Frames) yoktu yani test doğru değil.
Videoya göre gerçekten bir fark var gibi gözüküyor değil mi evet lakin yok.
Cyberpunk 2077 için DLSS ve FSR 3.0 farkı burada.
Forza Horizon 5 sonucu, videoya göre zaten RX 7900XTX saf performans olarak önde lakin videoda ki kart bu referans.
Bundan 1-2 ay önce eğer bu kıyaslamayı yapıyor olsaydık siz haklısınız derdim lakin değilsiniz, yani tamamen haklıyım diyerek böyle bir tutum içerisinde bulunmanız bu konuda bir bilginizin olmadığını gösteriyor.