RTX 4080 vs RX 7900 XTX

• Konuyu başlatan luki
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 15.502
Her geçen son yıllarda saçma sapan optimizasyon ile çıkan oyunları görünce ben şahsen artık şu bu kart 2k/4k için uygundur söylemini bırakmaya karar verdim. Zaten azalan refah seviyesi ile ilerde bir ekran kartı almak daha da zorlaşacak iken alabiliyorsanız en üstü almakta ben bir sorun görmüyorum.

Yazılan diğer yanıtlarda da belirtildiği gibi Nvidia yazılım konusunda AMD'ye toz yutturuyor olsa bile VRAM gibi donanımsal bir olayda ne yazık ki AMD'den geri kalıyor. Günümüz oyunlarının VRAM kullanım oranlarına bakılırsa parayı VRAM tarafına yatırmak daha mantıklı bir hareket olacaktır diye düşünüyorum.

Ek olarak DLSS 3.0 iyi hoş ancak AMD kanadının cevabını hala bilmiyoruz. Daha belli olmayan bir koz karşısında rakip firmaya oy basmak benim adıma sağlıklı bir karar olmaz.

Şu an fiyat bağımsız 2K için 4080 en mantıklısı. NVidia iPhone gibi ikinci el pazarı da güzel.

Lakin 1080p için uzak durulması lazım. 2K da bile 13700k veya Ryzen 7900 altı darboğaz yapıyor bazı oyunlarda. 1080p için FPS drop alıp mutsuz olma ihtimalin çok yüksek, hatta kesin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı