RTX 4090 için uyumlu sistem önerisi

Bütçe
90000

kerem35tr

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
✪Anakart:Asrock X670E SL
✪İşlemci: Ryzen 7800x3d
✪Ram:Gskill Trinident Z5 32gb CL30
✪Depolama:Kingston KC3000
✪Ekran kartı:Sapphire Nitro+ Vapor X 7900XTX
✪AIO:Arctic Liquid Freezer II 360mm
✪Psu:Msi MPG A1000G
✪Kasa:MSI Gungnir 300r Airflow
✪Monitör:Samsung Odyssey G7 4K
✪Klavye:Logitech G G815
✪Fare:Logitech G G502
✪Steelseries QcK Prism XL
✪SteelSeries Arctis Nova Pro
✪Ses:JBL Charge5&Soundcore Flare2
✪Xbox SeriesX
✪Razer Wolverine V2 Chroma
Arkadaşlar iyi sosyaller öncelikle, yıllardır Gaming book kullanıyorum. Yeni bir bilgisayar alacağım ancak artık notebook yerine masaüstü toplamak istiyorum. Klavye, mouse, monitör hepsi elimde mevcut. Sizden ricam kasa toplama işinden hiç anlamıyorum, hazır sistemlerden ziyadede işini bilen ehli birilerinin tavsiyesiyle uyumlu bir kasa toplamak istiyorum uzun yıllar beni üzmeden kullanabilmek adına. (Bu arada ufak bir husus var bütçe konusunda yorulursam kafamda şöyle bir seneryo var ama ne kadar uygun olur bilemedim, şayet sisteme bütçem yetmez ise RTX 4090'ı sonradan ekleyeceğim. Şimdilik onun yerine önerdiğiniz sisteme 5-6 ay idarelik olabiliyorsa RTX 4070 veya 4070 Ti takma niyetindeyim.) Herkese cevapları için şimdiden teşekkür ederim.

DDR4: Asus Prime Z690-P D4 Intel LGA1700 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bütçe söylesen keşke. Kasa için ucuz seçtim mesela.

Son düzenleyen: Moderatör:

ddr4: Asus Prime Z690-P D4 Intel LGA1700 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

bütçe söylesen keşke kasa için ucuz seçtim mesela

Şöyleki bütçe şuan maximum 90.000 lira gibi ama şöyle düşünebilirsiniz hocam ekran kartını şimdilik idareten 4070, 4070ti gibi alıp 5-6 ay sonra sisteme 4090 ıda takabilirim amacım 4090 güzel bir sistem toplamak ama malum fiyatlar uçmuş :)

Şöyleki bütçe şu an maximum 90.000 lira gibi ama şöyle düşünebilirsiniz hocam ekran kartını şimdilik idareten 4070, 4070 Ti gibi alıp 5-6 ay sonra sisteme 4090 ıda takabilirim amacım 4090 güzel bir sistem toplamak ama malum fiyatlar uçmuş :)

Yani şimdi DDR4 sistem istersiniz veya hani SSD 1TB yeter veya 2TB olsun 4TB olsun dersiniz. İsteklerinizi söylerseniz daha kolay olur.

Şöyleki bütçe şuan maximum 90.000 lira gibi ama şöyle düşünebilirsiniz hocam ekran kartını şimdilik idareten 4070, 4070ti gibi alıp 5-6 ay sonra sisteme 4090 ıda takabilirim amacım 4090 güzel bir sistem toplamak ama malum fiyatlar uçmuş :)
Yani aslen ana sistemi kusursuz toplamak istiyorum bütçe yetmemesi durumunda idarelik 5-6 aylık bir kart takma niyetindeyim sisteme önemli olan ekran kartı dışındakç parçaların kusursuz olması diyebilirim. Amd ve Intel gibi bir ayrımımda yok. Sizin önerinize göre işlemci konusunda ikiside olabilir hangisi beni daha mutlu ederse ona yönelelim

Yani şimdi DDR4 sistem istersiniz veya hani SSD 1TB yeter veya 2TB olsun 4TB olsun dersiniz. İsteklerinizi söylerseniz daha kolay olur.
Şu şekilde ram konusunda daha sonradan ekleyebiliyorsam veya oyun amaçlı alıyorum yeterli gelir derseniz 32gb. Ssd olarak şimdilik 1tb gibi. Olabilir sanıyorum şöyle açıklasam daha doğru olur anakart işlemci soğutucu güç kaynağı kasa gibi önemli bileşenlerde kusursuzluğa yönelsek daha akıllıca olur gibi

Bütçe söylesen keşke.
Bütçeyi 90K olarak belirtmiş zaten konu sahibi. Okumayıp kafadan sallama bileşenler seçip atmışsınız. 90K bütçe ile 13900K + DDR4 anakart öneriyorsunuz... Önerdiğiniz PC'de sıvı soğutma yok, PSU yok, ekran kartı yok.

4090 ekleyince üst düzey bileşenlerle birlikte 100 bin liranın üzerine çıkıyor. Örnek olarak şu sistemi bırakayım size:

Üstteki arkadaşı dikkate almayın, kafadan sallama öneri yapıp geçmiş.
Yani hocam bende çok anlamıyorum forumda sağolsun arkadaşların herkese yardımcı olduğunu gördüm tam olarak istediğim 90.000 liranın hettiği noktaya kadar ekran kartını hemen almam önemli değil dediğim gibi idarelik bir ekran kartı alabilirim 5-6 ay için kasa 4090 için tamamen güzel bir toplama olması. Ssd ve ram gibi bileşenleri sonradanda yükseltebilirim. Esas olan güzel seçim olarak işlemci amd intel olabilir fark etmez. Soğutucu, anakart, kasa , güç kaynağı gibi değiştirmesi sonradan bana külfet açabilecek malzemeleri şimdiden 4090 için olabilecek en uyumlu güzellikle parçaları seçmek. Sanırım kendimi anlatabilmişimdir diye umuyorum sizlerede zahmet veriyorum konu sonuçlandığında nasipse bu hafta önerilerinizi sipariş edeceğim arta kalan bütçem neye elverirse 4090 alana kadar idarelik bir ekran kartı takacağım

@Ali Murat Ercan arkadaşımız özenle önerilerde bulunmuş bilgilide birisi banada vakti olduğunda bir öneride bulunabilirse çok makbule geçer :)

Son düzenleme:
Hocam bu şekilde 45.000 TL civarı tutuyor. 4080 koyarsanız 90.000 TL'ye alınabilir. Anakart ve kasa değiştirilebilir.

Son düzenleme:
Hocam bu şekilde 45.000 TL civarı tutuyor. 4080 koyarsanız 90.000 TL'ye alınabilir. Aanakart ve kasa değiştirilebilir.

Anakart ve kasa konusunda dediğim gibi masaüstü kültürüne çok uzağım sizin önerileriniz doğrultusunda seçim yapmam en doğrusu. Ancak merak ettiğim husus amd ryzen 9 serisi bir işlemci koysak bunada uyumlu bir anakart koysak gereksiz mi olur?( dediğim gibi rtx 4090 için oyun amaçlı optimum düzeyde olması beklentim sadece meraktan soruyorum gereksiz olur derseniz bende işime yaramayacak bir parçaya ekstra bütçe ayırmak istemem).
Rtx 4080 konusundada düşüncem şu şekilde rtx 4090 en fazla 5-6 aya alırım belki o kadar bile sürmez şimdi 4080 alırsam ikinci elde satarken ciddi zarar ederim diye düşünüyorum ondan dolayı idarelik 4070 veya 4070ti takayım diyorum hatalıysam bu taraftada öneriye açığım :) tekrardan önerileriniz için teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı